Omzet van Super Mario Run is 60 miljoen dollar gepasseerd Nieuws | 05 juli 2018 14:04 | Auteur: Nathan | Bron: Sensor Tower

Uit data van Sensor Tower blijkt dat Super Mario Run wereldwijd meer dan zestig miljoen dollar omzet heeft gegenereerd.

Sinds de lancering van Super Mario Run in 2016 in de App Store, is het spel miljoenen keren gedownload. De game bevat echter geen in-app aankopen, maar een vast bedrag om de rest van het spel te kunnen spelen. In de markt van mobiele games werkt dit model niet zo goed, maar desondanks is de platformer van Nintendo erin geslaagd een omzet van $60 miljoen (~€51,5 miljoen) te genereren. Dit getal omvat spelers wereldwijd en combineert de resultaten uit de App Store en Google Play.

Sensor Tower meldt dat 77 procent van alle omzet uit de App Store komt. Android-spelers zijn een stuk minder geneigd om voor Super Mario Run te betalen dan iOS-gebruikers. De verdeling van de omzet van het eerste kwartaal van 2018 is iets evenwichtiger: 35 procent kwam van Google Play. Geografisch gezien komen de meeste betalende spelers uit de Verenigde Staten, goed voor 43 procent van de omzet, en Japan (17 procent).

Ondanks dit alles heeft Super Mario Run minder geld in het laatje gebracht voor Nintendo dan Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp.

Super Mario Run is sinds 15 december 2016 verkrijgbaar voor iOS en sinds 23 maart 2017 voor Android.

mariorun
Next articleSNK 40th Anniversary Collection vanaf 16 november in de winkels Previous articleGiannis Antetokounmpo op de cover van NBA 2K19

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Mario Run

Platform: iOS
Genre: 2D platformer
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 15 december 2016

Super Mario Run

Platform: Android
Genre: 2D platformer
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 23 maart 2017