Moederbedrijf van Image & Form en Zoink! neemt Rising Star Games over Nieuws | 05 juli 2018 16:21 | Auteur: Nathan | Bron: Thunderful PR

Thunderful, het moederbedrijf van Image & Form en Zoink!, heeft Rising Star Games overgenomen.

Image & Form is bekend van de SteamWorld-games, meest recentelijk SteamWorld Dig 2, en Zoink! kennen we van titels als Stick It to The Man en Fe. In januari werd Thunderful opgericht als moederbedrijf voor de twee studio's uit het Zweedse Göteberg. In april trok het bedrijf Ed Valiente aan van Nintendo of Europe om een afdeling te leiden die zich richt op het uitgeven van games van andere studio's.

469
Ed Valiente (links) en CEO Brjánn Sigurgeirsson van Thunderful


Nu is bekendgemaakt dat Thunderful de uitgever Rising Star Games heeft overgenomen. In een persbericht geeft Thunderful aan de mensen en kennis van Rising Star Games te willen gebruiken om aan de vraag van partners te kunnen voldoen. Waar Thunderful zich met name richt op westerse indieprojecten, richtte Rising Star Games zich op het lokaliseren en uitgeven van Japanse titels. Thunderful wil beide markten ondersteunen en zal de merknaam Rising Star Games blijven gebruiken voor het publiceren van Japanse games.

Een heel opvallende zet is deze overname niet. De eigenaar van Rising Star Games is het Zweedse mediabedrijf Bergsala, dat ook vijftig procent van de aandelen van Thunderful in handen heeft.
Next articleBreng gerechtigheid met alle macht vanaf 26 oktober in My Hero... Previous articleCrashes, customisation en oog op tandem co-op in trailer Trials...

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 05 juli 2018 21:04 | #282785
Dit is al een tijdje bekend toch?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.