Octopath Traveler is volgens ontwikkelaar spirituele opvolger van Final Fantasy VI Nieuws | 06 juli 2018 10:48 | Auteur: Erik F. | Bron: Jeuxvideo (via Resetera)

De klassieke RPG Final Fantasy VI is qua spelmechanieken een grote inspiratiebron voor Octopath Traveler. Dit en meer interessante info is uit een interview van Jeuxvideo boven komen drijven, die met producer Masashi Takahashi en componist Yasunori Nishiki om tafel zat.

Takahashi: "Als Bravely Default de spirituele opvolger is van Final Fantasy V, als we het hebben over gamemechanieken, dan is Octopath ontwikkeld als de spirituele opvolger van Final Fantasy VI." De ontwikkelaar zegt tegen Jeuxvideo dat het ook is gemaakt om mensen datzelfde gevoel te geven als in de hoogtijdagen van JRPG's halverwege de jaren '90. Specifiek de eerste demo van Octopath Traveler, die je in de schoenen zet van Olberic en danseres Primrosa, was hierom gericht op gamers tussen de 30 en 40 jaar.

Toch liepen ze ook tegen problemen aan. Om dat gevoel opnieuw te creëren, maakten ze bijvoorbeeld een demo volledig uit pixel-art tijdens de start van de ontwikkeling. Ze kwamen er echter al snel achter dat deze stijl mooier was in hun herinneringen, waarna ze besloten om moderne effecten (zoals de dynamische lichteffecten tijdens gevechten) via de Unreal Engine toe te voegen. Volgens Takahashi kun je Octopath zien als een brug tussen beide generaties.

21
"Met Octopath Traveler wilden we een krachtige visuele stijl creëren."


Daarnaast kwamen in het interview meer leuke details naar boven drijven over Octopath Traveler (op Resetera kun je de volledige vertaling vinden). We hebben ze even voor je op een rij gezet:

• Niet alleen Final Fantasy VI, maar ook de SaGa-franchise (in deze spellen volgde je ook verschillende verhaallijnen) was een grote inspiratiebron
• Nishiki's liefde voor klassieke muziek was van grote invloed op de soundtrack
• Takahashi wilden een nieuwe IP met een krachtige visuele stijl maken
• De eerste demo is 1,5 miljoen keer gedownload
• Nintendo Switch is het perfecte platform voor Octopath, omdat je nog lekker één uurtje in bed kan spelen voordat je gaat slapen

Octopath Traveler ligt vanaf 13 juli in de schappen voor Nintendo Switch.
Next articleMaker Zero Escape-serie kondigt AI: The Sominum Files aan Previous articlePokémon Go is jarig

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Octopath Traveler

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Silicon Studio / Acquire
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 13 juli 2018

Screenshots