Maker Zero Escape-serie kondigt AI: The Sominum Files aan Nieuws | 06 juli 2018 11:40 | Auteur: Erik F. | Bron: Anime Expo (via Nintendo Everything)

Tijdens de Anime Expo heeft Kotako Uchikoshi zijn nieuwste game onthuld: AI: The Sominum Files.

Ook AI: The Sominum Files tapt uit zijn welbekende verhalende visual novel-vaatje. Het is een soort spel á la Phoenix Wright, waarin je speelt als een detective die een reeks aan lugubere moorden probeert op te lossen (zie trailer hieronder). De detective, die Kaname Date heet, is gezegend met hele bijzondere ogen om 'm hierin een handje te helpen.

Zijn linkeroog is bijvoorbeeld opgebouwd uit kunstmatige intelligentie (het AI in de titel moet je ook uitspreken als 'eye'!), waardoor hij allerlei technische snufjes kan gebruiken om zichzelf een voordeel te geven. Stuit Date eenmaal op een getuige of verdachte, duikt hij in hun gedachten om specifieke herinneringen eruit vissen. Deze gedachtegangen uiten zich als een soort droomlandschap, waar je op zoek gaat naar aanwijzingen.

Additionele informatie over AI: The Sominum Files:

• Het spel speelt zich af in een futuristisch Tokyo
• AI is vorig jaar geteased als Project: Psync op de Game Developers Conference
• Een ander hoofdpersonage is Iris,
• Zij is een 18-jarige student, die graag viral video's en Let's Plays maakt.
• Haar precieze rol is niet uit de doeken gedaan
• Yusuke Kozaki (Pokémon GO, Fire Emblem, No More Heroes) is verantwoordelijk voor het character design

Zero Escape
Uchikoshi heeft vooral bekendheid vergaard door zijn Zero Escape-titels, met Zero Time Dillema (zie link voor review) als meest recente iteratie. Dit waren zeer luguber getinte visual novels, die vooral faam vergaarden door de keuzes die jij als speler moest maken - en de gevolgen die deze hadden voor het verhaal en afloop. Uchikoshi meldde eerder ook al dat hij interesse had om een spel naar de Nintendo Switch te brengen.

Het is nog niet bekend of en wanneer AI: The Sominum Files naar Europa komt. Er is ook nog geen Japanse verschijningsdatum bekend gemaakt.

Next article27 juli komen nieuwe Droomvrienden naar Kirby Star Allies Previous articleOctopath Traveler is volgens ontwikkelaar spirituele opvolger...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

AI: The Sominum Files

Platform: Nintendo Switch
Genre: Visual Novel
Ontwikkelaar: Spike Chunsoft
Uitgever: Spike Chunsoft
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend