WarioWare Gold Preview | 07 juli 2018 08:00 | Auteur: Neslihan

Afgelopen maart kondigde Nintendo tijdens een Nintendo Direct aan dat we deze maand een gloednieuwe WarioWare-game kunnen verwachten. Deze titel, onder de naam WarioWare Gold, verschijnt voor de Nintendo 3DS en bevat wel 300 oude én nieuwe microgames. Nu heeft dit knotsgekke spel ook een demoversie gekregen. Belooft deze ultieme WarioWare-game gouden bergen of is het spel echt wat waard?

De demo begint met een geanimeerd filmpje waar niemand minder dan de aartsvijand van Mario, Wario, erachter komt dat hij helemaal blut is. Daarom komt hij, compleet ingesproken door de legendarische Charles Martinet, op het idee om een heuse videogametoernooi te organiseren om wat extra centjes te verdienen. En jij doet mee aan deze Wario Bowl games met als doel de koning van de microgames te worden!

1

Wario heeft duidelijk alleen maar oog voor geld!


Micro-mania
Deze Wario Bowl games zitten namelijk vol met de welbekende microgames uit de WarioWare-spellen. Bij deze microgames is het de bedoeling binnen de meedogenloos korte tijdslimiet een uitdaging te voltooien. Dit gaat uiteraard gepaard met de doldwaze humor bekend uit de serie. Dat is ook niet heel gek, want zowel gouwe oude microgames als gloednieuwe komen voor in Wario Ware Gold. Omdat die bekende microgames van verschillende WarioWare-spellen komen, bijvoorbeeld voor de Wii of de DS, zijn ze op allerhande manieren te spelen.

Dat betekent dat de microspelletjes georganiseerd zijn op speelwijze: in de demo was dit afhankelijk of je zo'n microgame bespeeld met de D-pad, motion controls of touch screen. Daarnaast kun je je wagen aan de ultra-categorie van Wario's grote videogametoernooi. Dat is weer een mix van al deze categorieën. Voor fans van de WarioWare-serie zijn veel microgames ongetwijfeld een feest van herkenning!

Hoewel vele van deze spelletjes dus niet origineel voor de 3DS zijn gemaakt, spelen ze nog verrassend goed op dit systeem. Zo hebben sommige microgames een kleine aanpassing gekregen wat betreft besturing, maar werken andere nog prima op de 3DS. Verder zijn er nog splinternieuwe microgames, bijvoorbeeld eentje waarbij je met behulp van de touch screen de Joy-Con aan de Nintendo Switch moet bevestigen. Deze nieuwe spelletjes passen goed in de welbekende humor van de WarioWare-serie en zijn daarom een leuke toevoeging.

2

Dit is een terugkerende microgame die ook te spelen is in de demo.


Meer, meer, meer!
Helaas moet ik wel zeggen dat er in de categorieën van de Wario Bowl games steeds weinig microgames voorbij kwamen, laat staan baasgevechten. Hierdoor vielen de spelletjes wel erg snel in herhaling. Laten we hopen dat dit enkel het geval is voor deze demo.

Het is echter al wel bekend dat het volledige spel meer biedt dan enkel en alleen zulke microgames. Zo kun je je in het volledige spel wagen aan lastigere uitdagingen, missies voltooien en beloningen vrijspelen en samen met vrienden in de zogenaamde Battle Time-modus spelen. Het lijkt er daarom op dat WarioWare Gold met deze extra modi veel plezier zal leveren.Voorlopige conclusie
De demoversie van WarioWare Gold belooft ons weer een leuke, knotsgekke WarioWare-game. Het geeft slechts een klein voorproefje van de 300 oude en nieuwe microgames en enkel een korte glimp van de overige modi. Toch is het een feest van herkenning voor WarioWare-fans en zitten er ook een paar leuke nieuwe microgames bij. Helaas kende de demoversie echter te weinig variatie qua microgames om er echt tot het uiterste van te genieten. Ik kijk er daarom erg naar uit om het doldwaze spel in zijn volledigheid te spelen wanneer het 27 juli voor de 3DS verschijnt!
Next articlePokémon Quest tikt 7.5 miljoen downloads aan Previous articleSteins;Gate Elite uitgesteld tot begin 2019

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

WarioWare Gold

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Minigames
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 juli 2018

Screenshots