Reggie: 'Super Mario-film is ook voor een nieuwe doelgroep' Nieuws | 09 juli 2018 07:43 | Auteur: Dyon | Bron: IGN

Er komt een Mario-film aan en is ook bedoeld voor een nieuwe doelgroep

Begin februari maakte Nintendo bekend dat het samen met Illumination, het bedrijf achter de Minions-films, en Universal Studios een heuse Super Mario-film gaat maken. In een interview met IGN gaf Reggie Fils-Aime, de directeur van Nintendo of America, extra details. Zo vertelde hij tegenover IGN dat ze nog in het praatproces zitten, maar dat Shigery Miyamoto actief betrokken is bij de totstandkoming van het verhaal.

Ook weet Reggie te melden dat ze ook een nieuwe doelgroep proberen te bereiken met de nieuwe film (vertaald):
''Met zo'n geweldige partij als Illumination weten we zeker dat we iets zullen gaan maken wat zowel de fans van Mario leuk vinden, alsook een nieuwe doelgroep die niet bekend is met het Mario-universum.''


De Super Mario-film wordt verwacht in 2020.
Next article'Mario & Luigi-ontwikkelaar werkt aan Nintendo Switch-game' Previous articlePanic Button brengt online actiespel Warframe naar Nintendo...

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 09 juli 2018 09:49 | #282817
collapse
Ojee, ik vind een ´nieuwe doelgroep´ altijd wat vervelend klinken. Klinkt meer als 'niet trouw aan het bronmateriaal' of 'ze doen er iets anders mee dan je verwacht'. Hopelijk ontspoort het niet gelijk helemaal. Dat is in 1993 ook al eens gebeurd, met de "Super Mario Bros." speelfilm. Ik had al eens een heel essay lijst gemaakt met dingen die ze NIET moeten doen bij zo'n film. Zie link:

http://www.n1ntendo.nl/article/54221/1/het-is-officieel-nintendo-ontwikkelt-met-makers-minions-een-mario-film

Hopelijk gaan ze Mario niet een nieuw ontwerp geven, zich compleet anders laten gedragen of het irritant moderniseren. Ik haalde eerder al een rappende Mario aan of Toads die de rol van Minions overnemen. Na een uitspraak als deze verwacht ik dat zulke verwachtingen er echt in zullen zitten. Dat ze er iets mee gaan doen, wat je eigenlijk niet wilt.

Daarbij heb ik niet zoveel vertrouwen in Illumination. Ze kúnnen goede films maken, maar blijken steeds weer nog beter in uitmelken. Ik hoop echt dat ze er iets goeds van maken, maar na zo'n 'nieuwe doelgroep' uitspraak, verwacht ik dat ze precies gaan doen wat ze zelf willen. Zelfs Amerikaanse popliedjes, celebrity stemacteurs en een compleet vergezocht verhaal zijn dan weer mogelijk. Iets om als fan van te huiveren, want het kan nu dus echt alle kanten opgaan.

Ik kijk niet echt uit naar deze film. Hoop dat het meevalt of misschien zelfs leuk wordt, maar Reggie's uitspraak hier doet me anders vermoeden. Is dit wel een goed idee? Weird
Avatar
Mink | 09 juli 2018 22:04 | #282826
Reactie op post #282817 van Martijn
Ach, de film is denk ik vooral voor een nieuw publiek, de fans van nu moeten er gewoon niet echt naar uitkijken vrees ik. Hoop wel dat het een hit gaat worden, toch weer extra ogen die naar Nintendo gericht zijn.
Avatar
SMS | 09 juli 2018 20:25 | #282823
Ja, uitspraken zoals deze geven me niet veel hoop. Weird

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.