Kong: Skull Island-regisseur Jordan Vogt-Roberts: 'Ik wil pitchen voor een Metroid-film' Nieuws | 17 juli 2018 08:58 | Auteur: Dyon

Als er ooit een Metroid-film komt heeft de eerste regisseur zich al aangemeld!

Onlangs maakte Nintendo bekend om in samenwerking met Illumination en Universal Pictures een heuse Super Mario-film te maken. Mocht Nintendo er ooit voor kiezen om ook andere franchises naar het witte doek te brengen, dan hebben ze voor Metroid in ieder geval al een potentiële regisseur gevonden.

In een interview met IGN vertelde Jordan Vogt-Roberts, die recentelijk Kong: Skull Island regisseerde en momenteel de regisseur is van de nieuwe Metal Gear Solid-film, dat hij graag zou willen pitchen voor een nieuwe Metroid-film.

Welke Nintendo-franchise zou jij het liefst als film zien?

Next articleHungry Shark World per direct verkrijgbaar voor de Nintendo... Previous article'The Banner Saga-trilogie kent geen volledige fysieke release'

Reacties van gebruikers

Avatar
MVG | 17 juli 2018 10:31 | #282912
collapse
Er zijn eigenlijk geen franchises van Nintendo, waarvan ik een film wil zien. Buiten de games heeft de wereld vaak niet genoeg plot of samenhang. Voorbeeld: zelfs bij Zelda is het plot eerder nuttig om je einddoel aan op te hangen dan een geweldig uitgedacht verhaal. Het verhaal is niet onmisbaar, maar de nadruk ligt daar niet op.

Link, Mario, Samus, etc. zijn stille hoofdrollen. Zelf zeggen ze weinig en hun karakter is niet erg gedefinieerd. Er is geen typische manier hoe Mario of Link ergens op reageert of karaktertrekken die tekenend zijn voor ze. Ze hebben ook geen uitgeschreven achtergrondverhaal. Hun doel is de speler te vertegenwoordigen in het spel. Voorbeeld: Luigi heeft meer karakter dan Mario. Als angsthaas weet je hoe hij ergens op zou kunnen reageren. Niet dat Luigi erg veel diepgang heeft, maar er is ten minste sprake van een karaktertrek. Mario en Link zijn rechtlijniger: ze handelen alleen naar het spelverloop.

Binnen de games is het niet erg. Het zijn memorabele, iconische karakters. Het spel vult de karakters in. De karakters niet het spel, zoals je bijvoorbeeld in "The Last of Us" ziet. Dat is al een haast filmische ervaring, met veel aandacht voor verhaal, plot en uitgesproken karakters. Maak je er een film van, dan wordt het 1:1 vertalen van game naar film (wat in zekere zin een film overbodig maakt). Bij de meeste Nintendo games kan dit niet. Er is dan weer te weinig om mee te werken, wat verhaal betreft. In een film is er geen gameplay, wat bij Nintendo meestal het belangrijkste is. In een Nintendo film laat je dus weg, waar in games de nadruk op licht. Dat klinkt al als een slecht idee.

Daarom lijkt een film over Mario door studio Illumination me niet zo'n goed plan (zeker niet met een 'nieuwe doelgroep', zoals Reggie laatst zei). Je moet dan heel wat in huis hebben om in lijn van de videogames een goed plot voor de film neer te zetten. Anders dan veel videogames is film een verhaal gedreven medium. Een gameverfilming krijgt sowieso concessies. Dan is er ook nog het gevaar dat een studio zelf gaat bedenken hoe datt moet en het is soms geen goed idee zo'n vrijheid te geven. Zie hoe de "Super Mario Bros." film uit 1993 ontspoorde, juist omdat de makers hun interpretatie volgden. Dat rijmde niet met enige vorm van verwachting bij fans en stond mijlenver van het bronmateriaal vandaan.

Nee, ik zit niet te wachten op films gebaseerd op Nintendo games. Als het bij videogames met een meer verhalende kant al moeilijk lukt een fatsoenlijke film te maken, dat houd ik mijn hart vast voor een eventuele Nintendo-film. Let op: het kán goed gedaan worden. Het is niet onmogelijk! Ervaring leert echter dat studio's eigenlijk nooit de moeite nemen om er een fatsoenlijke film van te maken en zich daarbij echt verdiepen in de games, personages of doelgroep. Resultaat is dan al snel een domper, omdat de verwachtingen scheef gaan. Ook Metroid heeft van zichzelf géén sterk verhaal en de laatste keer dat meer plot werd toegevoegd (in "Metroid Other M" dus) werkte dat compleet averechts. Voor mij liever géén videogame verfilmingen van Nintendo.
Avatar
SuperX | 17 juli 2018 21:00 | #282919
Reactie op post #282912 van MVG
collapse
Ik denk dat er wel bepaalde Nintendo franchises zijn die kunnen werken als film/serie zoals Kid Icarus. Kid Icarus Uprising had een geweldig (grappig) verhaal en leuke personages die ook goed ingesproken zijn. Ook Fire Emblem als anime zou niet verkeerd zijn (er bestaat zelfs al eentje). Voor Metroid kan het goed uitpakken als ze het goed aanpakken, Metroid is gebaseerd op de film Alien. Misschien kunnen ze hiervan een betere Alien film maken dan dat de nieuwe Alien films dat zijn haha.
Avatar
MVG | 17 juli 2018 23:59 | #282923
Reactie op post #282919 van SuperX
Misschien. Het kán. Gaf ik ook al aan, maar alleen als er goed rekening wordt gehouden met het bronmateriaal. Ik zie het voorlopig nog niet op een succesvolle manier gebeuren, maar het is niet onmogelijk. Hoop dat Illumination nog iets weet te maken van de Super Mario film, maar ik betwijfel het deels.

Even los van dit onderwerp: Nu vond ik van de Alien-films alleen de eerste twee goed, maar die nieuwste films... Het is alleen dingen uitleggen, die ik helemaal niet wil weten. Weten waar de aliens vandaan komen neemt een stukje van het mysterie weg. Het is in de ruimte. Je hoeft niet álles te weten. Mensen hoeven niet voor alles verantwoordelijk te zijn. Die neiging om alles uit te leggen in een prequel, vind ik zelden de moeite waard. Zo hoefde ik bij Star Wars echt niet te weten dat Darth Vader eigenlijk de grootste huilebalk van het heelal was. Hahaha
Avatar
CyberMonkey | 17 juli 2018 11:11 | #282913
Een Metroid-film zou goed kunnen werken, maar ik vrees dat het dan gewoon Lara Croft in space wordt. Eerst maar even kijken hoe het met de Super Mario-film zal gaan..
Avatar
Elm | 17 juli 2018 12:22 | #282914
Een metroid film met cinematics a la Other: M Worship
Avatar
Zach | 17 juli 2018 15:16 | #282916
collapse
Metroid in de stijl van Alien 1 vind ik een heel goed idee.
Avatar
JvR | 17 juli 2018 17:36 | #282917
Reactie op post #282916 van Zach
Dit.
Avatar
SMS | 24 juli 2018 11:39 | #283006
Een Metroid Other M type film met wat minder teen angst en monologuing zou geweldig zijn. Very Happy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.