Sakurai: 'Kan me niet voorstellen dat de volgende Smash Bros. alle personages heeft' Nieuws | 19 juli 2018 08:52 | Auteur: Dyon | Bron: Famitsu via Nintendo Everything

In een column in het Japanse tijdschrift Famitsu heeft Masahiro Sakurai voor het eerst na de E3-presentatie gesproken over Super Smash Bros. Ultimate.

Sakurai, de eindverantwoordelijke voor Super Smash Bros. Ultimate, vertelde dat hij toch wel erg zenuwachtig was voor de E3-presentatie. Hij hoopte vooral dat er niks vroegtijdig zou worden gelekt, vooral het feit dat alle characters weer terug waren was een verrassing die niet verpest mocht worden.

De 47-jarige Japanner vertelde tevens dat hij niet verwacht dat de volgende Super Smash Bros.-game wederom álle personages zal bevatten, ondanks alle positieve reacties. Verder gaf hij aan eigenlijk nog niet te willen denken aan de volgende titel in de Smash Bros.-serie.

Super Smash Bros. Ultimate verschijnt op 7 december 2018 exclusief voor de Nintendo Switch.
Next articleMario Kart Hot Wheels scheuren volgend jaar naar je toe Previous articleUnreal Engine 4.20 gelanceerd; focust op Nintendo Switch-prestaties

Reacties van gebruikers

Avatar
Nin10do'h | 19 juli 2018 09:44 | #282933
collapse
Om eerlijk te zijn vind ik dat niet eens zo heel erg. We zitten nu op 65 (?) personages met daarbij een aantal klonen. Dus als het volgende deel weer alles terug heeft met weer een paar nieuwe erbij krijg je heel snel door de bomen het bos niet meer zien effect. Plus zal het weer klauwen met geld kosten om Cloud/Snake en andere personages die niet van Nintendo zijn weer in het spel verwerken.
Avatar
MVG | 19 juli 2018 10:38 | #282935
Reactie op post #282933 van Nin10do'h
Nu de meeste klonen door het leven gaan als Echo Fighters en daardoor geen eigen slot in het selectiescherm meer innemen (Dark Pit, Lucina, Daisy, etc.) en overgebleven klonen zijn aangepast met eigen moves (Ganondorf mét zwaard, Dr. Mario met draaisprong i.p.v. F.L.U.D.D., enz.), vind ik het probleem met kloonvechters best aardig opgelost. Als een personage terugkomt in een volgende Super Smash Bros. dan hoef je ook geen zee aan veranderingen te verwachten. Tot nu toe gaat het heel geleidelijk. Moet je zien hoelang het duurde, voordat Ganondorf eindelijk met een zwaard kon slaan. In vorig deel was dit overigens aanwezig als alternatieve move, maar lijkt nu onderdeel van zijn basisbewegingen. Duurde slechts 17 jaar, tussen "Melee" en "Ultimate"...

Iedere keer alle personages wordt ook wel erg veel. Logisch dat ze nu nog niet weten hoe ze dat aanpakken bij een volgend deel. Laat ze eerst dit deel maar eens voltooien. Daarna mag Sakurai wat mij betreft eerst wel weer wat andere games maken, voordat hij mogelijk terugkeert naar de Super Smash Bros. serie.

Waarom zou je een goede ontwikkelaar steeds hetzelfde kunstje laten doen? Zo vind ik dat bijv. Aonuma na alle jaren ook eens een tijdje van Zelda afgehaald moet worden, met een compleet nieuwe game om aan te werken. Miyamoto moet ook weer eens een fatsoenlijke game maken, in plaats van de experimentele, bewegingsgevoelige probeersels die hij tegenwoordig lijkt te willen creëren. Zou liever weer eens iets zien dat in het rijtje Mario, Zelda, StarFox en Metroid past. Weer eens op avontuur. Iets grootschaligers en nieuws.

65+ vechters is al heel veel, maar ik hoop op nóg meer Echo Fighters en Newcomers. Kunnen er best nog een paar bij, nu ze toch bezig zijn. Smile
Avatar
Dinalfos | 19 juli 2018 10:25 | #282934
Dit soort dingen roept hij iedere keer Razz

Maar deze keer meent hij het! Furious
Avatar
Redax | 19 juli 2018 12:27 | #282939
collapse
Sakurai's pessimisme lijkt niet op te houden. De Smash serie wordt er overigens niet slechter van.
Avatar
IJsbeer | 19 juli 2018 15:53 | #282942
Reactie op post #282939 van Redax
Dit is eerder realistisch dan pessimistisch? Ik bedoel, ik snap wel dat sakurai inziet dat het niet elke keer feest kan worden op zo'n manier. Ook is dit rooster voor 1 keer leuk, gezien de release bijna aansluit op 20 jaar smash bros. Dit is dan zeker feest, en imo mag iedereen daarvan meegenieten. Sakurai was zelfs blij dat er niks gelekt werd over 'everyone is here'.
Avatar
FalconPawnch | 19 juli 2018 16:44 | #282944
Een volgende smash hoeft van mij ook echt niet ALLE characters te hebben. De verrassing voor ultimate was er duidelijk en het was een hele goede! Maar ik zie liever dat de game volgende keer meer focus heeft op iets minder characters en een betere balans weet te creëren. Al die extra characters hoeven van mij dus echt niet zo... hoewel ik nog altijd nieuwsgierig en hyped ben naar de volgende onthulling!
Avatar
IJsbeer | 19 juli 2018 19:58 | #282948
Geef mij de dikke krokodil nou maar.
Avatar
CyberMonkey | 19 juli 2018 20:55 | #282949
Ik verwacht dat Ultimate nog allerlei DLC zal krijgen na de release dus het zou me niet verbazen als er uiteindelijk 75 - 80 personages in de game zitten. Als de volgende game daar op verder moet bouwen gaan we richting de 100 en dat is echt een bizar groot aantal om te balanceren en onderhouden. Ik heb dan liever een kleiner aantal personages zodat ze misschien weer een toffe verhaalmodus zouden kunnen maken.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018

Screenshots