RPG Maker MV wordt cross-platform met Xbox One Nieuws | 25 juli 2018 10:45 | Auteur: Dyon | Bron: Famitsu

Nintendo en Microsoft laten hun goede wil zien!

De nieuwste telg in de RPG Maker-serie, RPG Maker MV, zal cross platform-playondersteunen tussen de Xbox One en de Nintendo Switch. Dat meldt het Japanse tijdschrift Famitsu.

In RPG Maker MV kun je je eigen RPG-game maken en je zelf eens gamedeveloper wanen, om ze vervolgens te delen met anderen via de online functionaliteiten. Nu is het dus ook mogelijk om jouw gemaakte creaties op de Nintendo Switch te delen met de Xbox One, en vice versa. Het is de tweede keer in korte tijd dat de Nintendo Switch en Xbox One een game hebben die cross-platform functionaliteiten ondersteunt, eerder gebeurde dit al bij Fortnite: Battle Royale. De kans dat de Playstation 4 zich in dit rijtje voegt lijkt uiterst klein.

Tevens maakte NIS America bekend dat je ook zonder RPG Maker MV de RPG's kunt spelen. Tegelijkertijd met de release zal er een gratis RPG Maker Player uitkomen in de Nintendo Switch eShop waarmee je gemaakte creaties kunt spelen.

RPG Maker MV moet ergens in 2018 uitkomen voor de Nintendo Switch.
Next articleJapanse verkoopcijfers 16/7/2018 - 22/7/2018: Taiko no Tatsujin... Previous articleDe Blob 2 aangekondigd voor de Nintendo Switch

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 25 juli 2018 11:13 | #283011
collapse
Leuk, samenwerking/coss tussen nintendo en microsoft... now claim B&K for Smash!! Drooling

Jokes aside, rpgmaker vroeger op de pc wel veel gebruikt. Vooral omdat je eigen tilesets kon creëren. Dat zal met een consoleversie niet geen geloof ik.
Avatar
Lupaie | 25 juli 2018 13:41 | #283013
Reactie op post #283011 van FalconPawnch
collapse
Jokes aside? Waarom niet? BK voor Smash...of beter nog...waarom geen BK, Conker of zelfs VP voor Switch. MS maakte al eerder games voor 3ds (VP, DKR en zo) dus waarom nu niet voor Switch. Met de Crossplay functie zou dit MS en Nintendo prima uitkomen tov PS4.
Avatar
FalconPawnch | 27 juli 2018 09:05 | #283031
Reactie op post #283013 van Lupaie
Omdat bij het maken van games voor 3ds de opbrengst nog altijd naar de maker gaat. Als ze een character uitlenen, verdienen ze daar veel minder aan. Het is allicht een soort reclame maar ze verliezen daarmee wel hun exclusiviteit voor Microsoft.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

RPG Maker MV

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Kadokawa Games
Uitgever: NIS America
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 26 februari 2019

Screenshots