EA belooft direct merkbare verbeteringen in FIFA 19 voor Nintendo Switch Nieuws | 26 juli 2018 12:15 | Auteur: Ricardo | Bron: Gamereactor

De AI in FIFA 19 speelt meer zoals mensen.

In een interview met Gamereactor heeft FIFA producer Samuel Rivera gesproken over FIFA 19 voor Nintendo Switch en in het bijzonder over hoe deze versie verschilt van FIFA 18, dat vorig jaar verscheen. Net zoals dat spel, is ook FIFA 19 weer speciaal gebouwd voor Nintendo Switch en maakt het geen gebruik van de Frostbite-engine zoals de versies voor andere consoles. Rivera laat nu weten dat FIFA 19, naast verbeterde graphics en nieuwe (schiet)animaties, twee grote veranderingen doorvoert.

Allereerst is de AI volledig op de schop genomen, waardoor het spelen tegen een computergestuurde tegenstander een volstrekt andere ervaring is. Volgens Rivera werkt de AI nu meer zoals menselijke spelers zouden spelen. In plaats van reageren per frame, zal de AI nu meer werken op basis van tactieken, wat ervoor moet zorgen dat de singleplayerervaring leuker en anders aanvoelt.

De andere belangrijke toevoeging is het Timed Finishing-mechaniek, waarbij de nauwkeurigheid en kracht van je schot afhangen van het al dan niet goed uitvoeren van een dubbele klik op de schietknop op het moment dat de speler contact maakt met de bal.

FIFA 19 verschijnt op 28 september voor Nintendo Switch.
Next articleNickelodeon Kart Racers komt naar Nintendo Switch Previous articleYs VIII: Lacrimosa of Dana

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

FIFA 19

Platform: Nintendo Switch
Genre: Voetbal
Ontwikkelaar: Electronic Arts
Uitgever: Electronic Arts
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 28 september 2018

Screenshots