Mario Party Advance Preview | 10 juni 2004 06:31 | Auteur: Hans

Mario en z’n vrienden maken een uitstapje naar de wereld van mobile gaming en proberen daar een feestje te bouwen. Mario Party komt naar de Game Boy Advance, en dat zullen we weten ook. Op de Electronic Entertainment Expo van zo’n drie weken geleden werd er eindelijk informatie vrijgegeven over Mario Party Advance, tevens konden we genieten van de allereerste screenshots van deze game. Genoeg stof voor een artikel dus, en daarom kun je in de volgende alinea’s lezen wat de verwachtingen zijn en welke vernieuwingen de handheld versie met zich meebrengt. Veel leesplezier!

MarioParty_Preview


1 april
Toen Nintendo op 1 april Mario Party Advance en Mario Pinball aankondigde werd er natuurlijk getwijfeld aan de betrouwbaarheid van het bericht. Het was niet zo slim van de Japanse gamesgigant om deze twee veelbelovende spellen juist die dag aan te kondigen, maar gelukkig werd al snel duidelijk dat het nieuws waar was. Mario Party Advance stond dus echt op het programma, en velen begonnnen zich af te vragen hoe de omschakeling naar de handheld gemaakt zou worden. De basis blijft hetzelfde, je moet nog steeds muntjes verzamelen om deze in te kunnen ruilen voor sterren en om zo uiteindelijk de Party Star te worden, alleen is het dit keer een stuk anders uitgevoerd. Een handheld brengt natuurlijk hele andere mogelijkheden met zich mee, maar het levert ook enkele problemen op, sommige elementen uit de verschenen Mario Party’s ontbreken in deze versie. Maar wat is er dan veranderd? Wat is er weg gelaten? Read on..

MarioParty_vergelijking1 mini-game
Wanneer je het over Mario Party hebt denk je aan mini-games. Het bordspel is zeker vermakelijk, maar de mini-games zijn het die de Mario Party’s tot de ultieme fun games maken. Je kunt dan nog al het geluk van de wereld hebben met het vinden van hidden blocks of het krijgen van goede items, je kunt uiteindelijk de winnaar worden met behulp van de Happening Star, maar de Mini-Game Star geeft je de genoegdoening dat je eigenlijk gewoon het beste was in het spel, alleen het geluk ontbrak je gewoon (hoewel er natuurlijk ook een aantal mini-games zijn waarbij geluk een grote rol speelt, maar over het algemeen komt het op skills aan).
Je begrijpt dan waarschijnlijk ook wel dat wanneer er een nieuwe Mario Party aangekondigd wordt, men erg benieuwd is naar de mini-games. En toen er op de E3 maar één mini-game te bewonderen was, voelde men zich wel een beetje teleurgesteld. De getoonde mini-game liet Mario zien, terwijl enkele Bowsers zijn mushrooms probeerden te stelen. Mario had een hamer op zak waardoor hij de Bowsers neer kon slaan wanneer ze te dichtbij kwamen. De Bowsers hadden verschillende kleuren, wat betekende dat de een meer rake klappen van de hamer kon hebben dan de ander. Na deze mini-game was er de mogelijkheid om een item te pakken, alleen was het niet duidelijk hoe deze in het verloop van het spel gebruikt kon worden. In totaal zijn er 60 mini-games te unlocken in de singleplayer, ter vergelijking: Mario Party 4 had 50 nieuwe mini-games en diens opvolger iets meer dan 60.

MarioPartyAdScreen001Modi
Maar hoe krijg je dan al die 60 mini-games? Dit kan in de Adventure mode. Hier speel je de verschillende Board Maps uit om nog meer mini-games te ontdekken. Deze kunnen nadat ze gevonden zijn gespeeld worden in een daarvoor speciaal bestemde mode. Maar is dat wel leuk, in je eentje Mario Party spelen? Op de Nintendo64 en de GameCube was de singleplayer van Mario Party niet veel aan, sterker nog: het was erg saai en slaapverwekkend. Dus waarom zou de GBA game hier verandering in kunnen brengen? Nou, Nintendo heeft met Wario Ware laten zien dat bij dit genre de singleplayer ook erg vermakelijk kan zijn. En dit is waarschijnlijk te danken aan het tempo van dit spel, want dat ligt bij Wario Ware een stuk hoger dan bij Mario Party. Dus wanneer Hudson dit probleem weet op te lossen, kan de singleplayer erg interessant worden..
Maar hoe zit het dan met de multiplayer van Mario Party Advance? Op de consoles ga je gewoon met drie vrienden op de bank voor de televisie zitten, maar op een handheld werkt dat niet zo. Zoals jullie weten heeft de GBA een link-up functie, en daar wordt bij Mario Party Advance volop gebruik gemaakt. Er zit echter een groot verschil in het aantal spelers bij deze nieuwe telg in de serie; niet vier, maar twee spelers kunnen het tegen elkaar opnemen. Met behulp van de linkkabel – of natuurlijk de Wireless Adapter – kun je niet alleen battle games tegen elkaar spelen, maar kun je ook dingen ruilen zoals mini-games en gadgets. Op deze manier help je elkaar dus om je ultieme party game samen te stellen, met de mini-games en gadgets die jij het leukst vindt.

MarioPartyAdScreen002


Concusie
Gelukkig kunnen we zeggen dat Mario Party Advance niet zomaar weer een standaard Mario Party gaat worden. De omschakeling van 3D naar 2D, de veranderingen in de singleplayer en een hele andere beleving op het gebied van multiplayer zorgen er voor dat de serie een geheel nieuwe kant op gaat. En door deze grondige veranderingen verwachten wij erg veel van deze game. Hopelijk wordt de Europese releasedate binnenkort bekendgemaakt, in de Verenigde Staten kunnen ze Mario Party Advance in ieder geval dit jaar nog verwachten, daar staat de release namelijk op 6 december.
Next articleWinnaars bekend Game Critics Awards Previous articleSpongeBob & Fairly OddParents Media

Reacties van de crew

Avatar
Hans | 10 juni 2004 06:48 | #191617
Let niet op die laatste plaatjes, daar wordt nog wel aan gewerkt Wink .

Reacties van gebruikers

Avatar
Joost | 10 juni 2004 06:51 | #38671
Nice preview Smile .
Avatar
Gebruiker 3142 | 10 juni 2004 16:30 | #38696
sweet dude!
Avatar
The_Gamer | 10 juni 2004 17:17 | #38702
Mooie preview! Lijkt me ook een erg leuke game worden. Smile
Avatar
jordyy | 10 juni 2004 19:25 | #38737
6 december.. hmm heeft ie miss een connectivitie met de cube...
miss bedoele ze de gba als ''niet-controller'' al verwacht ik zoiets niet
Avatar
X-PLoSiVe | 10 juni 2004 23:13 | #38789
niet dat ik 'm wil, maar 6 december is wel een kutdatum voor sommige mensen denk ik.
Als ze 'm dan willen voor Sinterklaas ( Razz ) dan kan het niet want hij komt pas 1 dag na 5 december uit Razz

maarja hij lijkt me wel leuk...
Avatar
Gebruiker 1541 | 11 juni 2004 16:46 | #38967
erg stom ja. oplossing: sinterklaas op andere datum zetten Razz
Avatar
FS | 11 juni 2004 19:52 | #39020
Goede preview .. met kerst onder de boom dan maar hé. Smile
Avatar
smash master | 13 juni 2004 09:01 | #39118
leuke previeuw, gamne ziet er wel mooi uit. Maar die party games interesseren me geen ene fu@k Razz Razz
Avatar
!!Luigi!! | 13 juni 2004 10:36 | #39125
@X-plosive: Hoezo speelt sinterklaas hier een rol in Weird Leuk dattie 6 december uitkomt, een dag na sinterklaas ja (wel een beetje ver maja...genoeg toppers), maar in Amerika kennen ze geen sinterklaas sjakie...
lol...
Avatar
Zapp-x | 15 juni 2004 16:23 | #39452
Dit is dus duidelijk gebruik maken van de naam, Mario Party is gewoon een game die je lekker simpel thuis op de bank met een stel vrienden kan doen, en dat zal met de GBA versie dus niet kunnen... domme game imo.
Avatar
Willem B. | 18 juni 2004 07:31 | #39832
Damn wat een cewle game word dit man!! Echt heel vet lijkt mij dit!!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Party Advance

Platform: Game Boy Advance
Genre: Party
Ontwikkelaar: Hudson Soft
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Screenshots