Ubisoft staakt de ontwikkeling van Steep voor Nintendo Switch Nieuws | 09 augustus 2018 18:43 | Auteur: Ricardo | Bron: Ubisoft

Ubisoft legt de focus op het verbeteren van de live game op andere platformen.

De extreme sports game Steep was één van de eerste games om te worden aangekondigd voor Nintendo Switch. Al in het prille begin, tijdens de grootse Nintendo Switch Presentatie van 13 januari 2017, kwam Ubisoft met een aankondiging van het spel voor Nintendo's nieuwste console, met een oorspronkelijke verschijning op 3 maart 2017. Ubisoft laat nu echter weten dat niet langer gewerkt wordt aan een Nintendo Switch-versie van het spel. Deze mededeling doet het bedrijf op Twitter naar aanleiding van een vraag van een fan over de betreffende versie. Het team achter Steep heeft ervoor gekozen te focussen op het ondersteunen van de live game op andere platformen, wat ten koste gaat van een Nintendo Switch-versie.

De ontwikkeling van Steep voor Nintendo Switch is stopgezet.


Next articleSmoke and Sacrifice Previous articleBeelden van Pokémon Let's Go tonen Mega Evolutions, Team Rocket...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 09 augustus 2018 22:15 | #283182
collapse
oh jee het begin van het einde.

E: ^Dit is sarcasme!
Avatar
*D4rKy* | 10 augustus 2018 04:18 | #283184
Reactie op post #283182 van FalconPawnch
collapse
Inderdaad helaas maar dit gaat zo niet de goede kant op met Nintendo en hun switch, ze poepen teveel third party indy meuk uit, de grote developers willen de switch gewoon niet supporten mede omdat de hardware gewoon erg zwak is om op te ontwikkelen.
Avatar
Elm | 10 augustus 2018 07:08 | #283185
Reactie op post #283184 van *D4rKy*
collapse
Nintendo is doomed? Is dit het maandelijke nintend00m momentje?
Er is niks aan de hand, de switch verkoopt als een warm broodje en niemand boeit het ook maar iets dat deze game gecanceld is.
Avatar
MVG | 10 augustus 2018 09:07 | #283186
Reactie op post #283185 van Elm
collapse
Precies, wat een gezeur. We hebben al maanden niks over deze titel gehoord. Pas als het dan gecancelled is hoor je er pas weer mensen over, die nog even moeten zeuren hoe slecht het met Nintendo gaat.

De échte reden voor het gezeur? Games waarvan iedereen weet dat ze gaan komen, zaten er tijdens de E3 niet bij. Al bij al komt er genoeg uit voor de Switch, maar men klaagt liever dat bijvoorbeeld "Metroid Prime 4" er niet bij zat. Tja, die was mogelijk nog niet zover. Daarnaast is Nintendo strategisch bezig, door alle focus op "Super Smash Bros. Ultimate" te zetten. Dit kan afleiding zijn, terwijl op de achtergrond aan andere games wordt gewerkt. Je weet dat die games komen, alleen niet wanneer.

Ongeduldigheid is de echte reden waarom men klaagt. Deels een erfenis van de Wii U, het ultieme doemscenario. Men wil alles nu, zo snel mogelijk. Men wil alles weten. Men wil liever vandaag dan morgen een spel spelen, maar zo werkt het natuurlijk niet. Tegelijkertijd is er niks veranderd. De Switch doet het aardig qua support van andere ontwikkelaars. Een vertrouwen dat vanaf 0 terugverdient moest worden, sinds het floppen van de Wii U. Ontwikkelaars zijn nog voorzichtig, maar ze durven het weer enigszins aan. Het is een goede ontwikkeling, maar die is nog niet over. Wel zien steeds meer ontwikkelaars de waarde van de Switch.

Voorlopig is er niks veranderd. De Switch verkoopt geweldig. Die grote titels komen wel. We moeten ze alleen niet allemaal tegelijk verwachten op korte termijn. Dat "Steep" niet meer uitkomt op de Switch, wil helemaal niks zeggen over de toekomst. Het gaat gewoon nog steeds goed.
Avatar
FalconPawnch | 10 augustus 2018 09:45 | #283187
Reactie op post #283186 van MVG
collapse
Ik was vooral sarcastisch... juist omdat deze titel echt niemand boeit.
Avatar
MVG | 10 augustus 2018 14:55 | #283191
Reactie op post #283187 van FalconPawnch
Dat kan, maar de reactie onder de jouwe niet, volgens mij. Of *D4rky* moet ineens toegeven ook sarcastisch te zijn, haha. Hahaha

Maar over het algemeen heeft de Wii U een nogal hardnekkige erfenis achtergelaten. Iedere vorm van irritatie, ongeduld of ontevredenheid wordt geprojecteerd op de Switch daardoor. Ook als dit onterecht is.

Het internet staat vol met allerlei doemscenario's. Het is een vrij logische reactie én de reden waarom andere ontwikkelaars nog steeds voorzichtig zijn. Toch zal dat vertrouwen steeds wat verder groeien en daar heeft Nintendo al heel hard aan gewerkt. Op de Wii U waren de prestaties en verkopen van de Switch onmogelijk. Uiteindelijk blijft er ongeacht de console altijd wel wat te zeuren. Voor Playstation en Xbox is dat niet anders.

De ideale wereld bestaat qua consoles niet. Toch doet Nintendo het nu zeer goed! Wereld van verschil met de Wii U. Laten we dat vooral niet vergeten. Dat "Steep" niet uitkomt zegt niks. Uiteindelijk was dat toch al geen vooraanstaande of belangrijke titel voor de Switch. Helaas dat hij niet komt (voor liefhebbers van zulke games), maar het is niet het einde van de wereld. Er komen nog wel meer games uit. "Steep" zal niet hard gemist gaan worden.
Avatar
ThanosReXXX | 10 augustus 2018 21:47 | #283197
Nou, boeien.

In het begin was ik even geïnteresseerd in deze game, maar als ik zo hoor en lees wat er allemaal mis mee is, of wat er aan ontbreekt, dan is dit geen groot verlies.

En er komen binnenkort meer nieuwe en belangrijke games naar de Switch, zoals de nieuwe Doom game, die onlangs is aangekondigd, en die gelijktijdig op alle platformen uit zal komen.

Iets wat maar weer een keer aantoont dat het lang nog zo slecht niet gaat met de third party support op de Switch.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Steep

Platform: Nintendo Switch
Genre: Extreme Sports
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend