Sakurai blijft Super Smash Bros. games maken zolang er vraag naar is Nieuws | 10 augustus 2018 12:27 | Auteur: Ricardo | Bron: The Guardian

Voorbij de ultieme Super Smash Bros.!

Eergisteren nog werden we overladen met een hoop nieuws tijdens de Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Direct. Het spel moet later dit jaar pas verschijnen, maar desondanks denkt serie-producer Masahiro Sakurai al na over de toekomst van de serie.

In een interview met The Guardian wordt gesuggereerd dat Sakurai, gezien het plezier waarmee hij aan in het bijzonder Super Smash Bros. werkt, dat de toegewijde gameontwikkelaar misschien wel tot aan zijn met pensioen gaan aan games blijft werken. Sakurai antwoord het volgende (vertaald):

"Zo denk ik er eigenlijk helemaal niet over! De beste manier om van videogames te genieten is door het spelen van andermans werk. Maar tegelijkertijd heb ik een rol. Op dit moment ben ik gevraagd Smash te maken, dus dat is wat ik doe en zal blijven doen zolang de vraag er is.

Ik speel games vanwege mijn baan, maar aan de andere kant hebben games die eeuwige aantrekkingskracht. Natuurlijk keer ik terug naar oude games wanneer ik een opfrissing nodig heb, maar ik denk dat het belangrijk is om nieuwe games te spelen en te observeren, om te weten wat er zoal bestaat. Games die nu uitkomen zijn gewoon ongelooflijk; ze zijn geweldig. Zelfs mensen die zeggen het gamen ontgroeid te zijn, keren terug wanneer ze kinderen hebben en daarmee een game samen kunnen spelen. Het gaat niet om stoppen met of ontgroeien van games; het gaat om het vinden van waar je op dat moment van kan genieten, en dat te spelen.
"


Dat Sakurai laat blijken aan Super Smash Bros. te willen blijven werken zolang er vraag naar is, mag enige verrassing heten. Op verscheidene moment heeft het brein achter de serie namelijk gesproken over hoge werkdruk en het mogelijke einde van de serie om andere redenen.
Next articleGust deelt bewegende beelden van drie Atelier-titels voor Nintendo... Previous articleSmoke and Sacrifice

Reacties van gebruikers

Avatar
deejaydadream | 10 augustus 2018 14:08 | #283189
Elke Nintendo console zal een Smash game krijgen, ze hoeven ja niet elke keer van 0 af aan te beginnen. Ze kunnen de karakters toch overnemen en er 8 a 12 bij voegen in de volgende game. Dan kan er een singels modus erbij worden gedaan en misschien verschillende modussen.

Plus dat ze na de game eens een jaar pauze nemen, en dan gaan brainstormen over wat toe te voegen in de volgende Smash game. Of ze openen een forum waar de Smash gemeenschap ideeën mag posten, en dat een apart team deze post gaan lezen.

Want een Mario, Zelda, Splatoon, MK, en Smash zal op elke console worden gemaakt.
Avatar
Martijn | 10 augustus 2018 14:44 | #283190
collapse
Goed om te lezen. Games maken blijft een creatief proces, dat altijd lang duurt en de nodige moeite kost. Zeker bij zo'n grote onderneming als een Super Smash Bros. game. Tegelijk blijft het mensenwerk. Slapeloze nachten, lichamelijke problemen, mentaal zwaar. Bij een creatief vak kan het moeilijk zijn los te laten. Je moet er een enorme passie voor hebben. Is die er niet, dan kun je beter meteen stoppen. Is die er wel, dan blijft het aanwezig. Het verbaasd mij dus niet dat Sakurai ondanks alles steeds weer doorgaat met de serie. Ondanks de enorme opgave is het ook een enorme prestatie en dát is iets om het voor te blijven doen.

Vraag naar een nieuw deel zal bij iedere nieuwe console bestaan. Sakurai zal er dus nog voor zeer lange tijd bij betrokken blijven, als ik dit zo hoor. Mooi, want de games zijn in goede handen bij hem. Toch zou ik graag willen zien dat hij in de tussentijd ook iets compleet anders gaat ontwikkelen. Zonde om dezelfde mensen altijd aan hetzelfde te laten werken. Zo zou ik Aonuma ook eens iets anders willen zien maken dan Zelda. Miyamoto zou na jaren vertegenwoordiging van casual gaming ook weer eens iets nieuws moeten doen, dat meer in lijn is met zijn eerdere grote werk (Mario, Star Fox, Zelda, Pikmin, etc.). Iets nieuws om te laten zien wat zij verder nog kunnen.

Maar goed, wie verwacht er echt dat Super Smash Bros. hierna stopt? Zoals het eruitziet zijn de grote Nintendo franchises nooit klaar. Soms vallen ze stil. Soms komt er jaren geen nieuw deel. Soms wordt iets plotseling weer populair. Als het een publiek heeft keert het ooit terug. Smile
Avatar
FalconPawnch | 11 augustus 2018 12:26 | #283204
Reactie op post #283190 van Martijn
Helemaal mee eens. Ik wil Aonuma ook wel eens aan een Kid Icarus zien werken. Ik denk dat Zelda en deze franchise ook prima crossover zouden zijn. Guest appearances zijn bij Nintendo al een feit, zeker met games als Smash en Mario Kart op de markt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018

Screenshots