Velocity 2X Preview | 31 augustus 2018 17:00 | Auteur: Paul

Velocity 2X kwam oorspronkelijk uit voor PlayStation Vita en PlayStation 4 en werd tevens gratis aangeboden met de abonnementsdienst PlayStation Plus. De ontwikkelaars willen graag een vervolg maken maar ze hebben simpelweg niet genoeg exemplaren verkocht om hieraan te beginnen. Door het spel gratis aan te bieden, ontstond er namelijk een playerbase van meer dan één miljoen niet betalende spelers. Hierna werd het spel geport naar Xbox One en pc om meer verkoopaantallen te genereren, maar dit bracht helaas niet genoeg op. Nu is de Nintendo Switch-versie aan de beurt, welke ik op Gamescom heb mogen uitproberen, als laatste redmiddel op een mogelijk vervolg. Zal het Futurlab dit keer wel lukken?

Strakke space-shooter
Je begint elk level in een ruimteschip waarmee je alles om je heen kapot kan schieten in klassieke arcade-stijl. Met diverse wapens in je arsenaal, maak je vlug korte metten met vijanden, stationaire gevaren en obstakels om de levels zo snel mogelijk te doorkruisen. Collectibles zoals kristallen en overlevenden liggen verspreid door de wereld en bepalen samen met je tijd je score van het level. Het schieten en bewegen voelt erg strak aan dankzij de extra vaardigheden die je ruimteschip bezit. Zo kun je als er even niets te doen is, met een druk op de boost sneller door het level heen gaan en de teleport-actie geeft een hoop bewegingsvrijheid om verder te komen. Van tijd tot tijd zul je door een deur moeten vliegen waarna je schip landt om te voet verder te gaan. Velocity 2X is namelijk ook een platformer!

8

Dashen, teleporteren en schieten
Te voet heb je beschikking tot een wapen en dezelfde vaardigheden als in het ruimteschip. Je zult moeten sprinten, dashen, teleporteren en schieten om verder te komen door het platformer-gedeelte van het spel. Met een druk op de knop gooi je (letterlijk) een balletje op om daarna op de plek van het balletje te verschijnen. Wederom zijn er kristallen te verzamelen, al zoek je ook vaak naar een slot dat de deur ontgrendelt om met je ruimteschip verder te gaan. Ook de platformactie werkt heel soepel en nodigt uit om zo snel mogelijk het level te doorkruisen. Het gemak waarmee je door de omgevingen zoeft, werkt erg aangenaam en is een leuke aanvulling op het top-down space-shooter onderdeel.

9

Tijdens de ruimteschip-sessies zullen ook diverse baasgevechten de revue passeren welke erg spannend en uitdagend kunnen zijn. Soms moet je zelfs binnendringen met je schip om te voet kritieke onderdelen uit te schakelen. Deze verfrissende mix van gameplay werkt erg goed samen en de verschillende technieken die je toe kan passen zijn uitgebreid. Het zal even onwennig zijn met alle knoppen in het begin, maar zodra je alles onder de knie hebt, is het een uiterst plezierige rit. Gezien je een oneindig aantal levens hebt, zal het spel waarschijnlijk niet onnodig frustreren, al zul je voor de perfecte highscore wel flink moeten oefenen!


Voorlopige conclusie
Velocity 2X weet een interessante mix te brengen door een top-down space shooter te combineren met een action platformer. De twee stijlen gaan vloeiend in elkaar over en beide elementen voelen vooralsnog erg goed aan. Het aantal acties en knoppen kan in het begin nogal overweldigend zijn, al zorgt het wel voor ontzettend veel vrijheid in hoe je de levels aanpakt. De baasgevechten zijn intens, maar met een oneindig aantal levens niet onvergeeflijk. Je score wordt bepaald door je snelheid en verzamelde objecten, wat competitieve spelers genoeg uitdaging geeft zonder daarmee spelers te intimideren die op zoek zijn naar een wat meer casual-ervaring. Absoluut eentje om de gaten te houden!
Next articleN1ntendo.nl TV - Gamescom met o.a. Super Smash Bros. Ultimate,... Previous articleZweedse indie-uitgever Thunderful onthult drie games voor Nintendo...

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 31 augustus 2018 17:17 | #283483
Echt een geweldige game is dit. Het heeft vrijwel alles!
Avatar
charlie1 | 01 september 2018 12:03 | #283484
Droom ik of zit er een metroid inspiratie achter.
Avatar
koekiemonster | 01 september 2018 21:24 | #283489
Je droomt niet

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Velocity 2X

Platform: Nintendo Switch eShop
Ontwikkelaar: Futurlab
Uitgever: Curve Digital
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Q4 2018

Screenshots