Zweedse indie-uitgever Thunderful onthult drie games voor Nintendo Switch Nieuws | 31 augustus 2018 15:05 | Auteur: Nathan | Bron: Thunderful

Thunderful, een Zweede uitgever van indiegames, heeft haar eerste drie games aangekondigd en ze komen allemaal naar de Nintendo Switch.

Het bedrijf Thunderful werd in december 2017 opgericht en fuseert drie bedrijven die al eerder games voor Nintendo-consoles maakten: Image & Form (SteamWorld Dig 2), Zoink! Games (Fe en Flipping Death) en Rising Star Games (de Europese uitgever van Harvest Moon en Virtue's Last Reward). Onder de nieuwe naam Thunderful bundelt het trio de krachten op het gebied van PR, marketing en meer. Ook gaat het bedrijf games van andere indie-ontwikkelaars uitgeven.

In aanloop naar de Amerikaanse beurs PAX West heeft Thunderful de eerste batch met games onthuld van zowel eigen makelij als partners:


Hellfront: Honeymoon
De eerste game heet Hellfront: Honeymoon en is ontwikkeld door de Zweedse indiestudio Skygoblin. In deze multiplayer twin-stick shooter voor maximaal vier spelers is het speelveld net zo groot als het scherm en probeert iedere speler een zo groot mogelijk gedeelte van het speelveld onder controle te krijgen. Dit doe je door basissen te bouwen, je troepen te beheren en zelf je vijanden radicaal neer te knallen. De game probeert op deze manier de juiste balans te vinden tussen skills en tactiek.

Hellfront: Honeymoon komt later dit jaar uit voor de Nintendo Switch.


Lonely Mountains: Downhill
Stap op je fiets en baan jezelf een weg door de bergen van Lonely Mountains: Downhill. Je kunt er zelf voor kiezen om de veilige route via het pad te nemen of met de mentaliteit van een speedrunner de stuntman uit te hangen en meer risico te nemen om zo snel mogelijk beneden te komen. In Lonely Mountain: Downhill zijn er geen sponsoren, geen publiek, maar ook geen vangrail. Het Berlijnse indie-duo Megagon Industries belooft alleen puntige rotsen en smalle paadjes.

Lonely Mountain: Downhill verschijnt in 2019 voor de Nintendo Switch.


Anthill
Voordat Image & Form het succesvolle SteamWorld Dig uitbracht voor de Nintendo 3DS, maakte het bedrijf een aantal games voor mobiele apparaten. Eén daarvan is Anthill, een strategiespel waarin je de mierenhoop moet beschermen tegen insecten. Door lijnen te tekenen op het scherm vertel je de mierensoldaten hoe ze moeten lopen. Nadat je troepen een insect hebben verslagen, brengen ze het karkas naar de mierenhoop voor het diner. Anthill krijgt nu dus ook een Nintendo Switch-versie.

Wanneer Anthill uitkomt voor de Nintendo Switch is nog niet bekend.
Next articleVelocity 2X Previous articleNintendo laat meer details zien in trailer van Nintendo Labo...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Anthill

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Real-Time Strategy
Ontwikkelaar: Image & Form
Uitgever: Thunderful
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Hellfront: Honeymoon

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Twin-stick shooter
Ontwikkelaar: Skygoblin
Uitgever: Thunderful
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2018

Lonely Mountains: Downhill

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €19,99
Genre: Extreme Sports
Ontwikkelaar: Megagon Industries
Uitgever: Thunderful
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 07 mei 2020