Indies @ Gamescom: singleplayer spellen Special | 02 september 2018 17:00 | Auteur: Paul

Twee weken geleden waren we met de N1ntendo-crew op Gamescom om de nieuwste games te spelen! Paul ging aan de slag om in de zee van indiespellen de meest interessante of opmerkelijke er tussenuit te pikken. Vandaag bespreken we de singleplayer games.

Planet Alpha (4 september 2018)
Planet Alpha is een mysterieuze sidescroller met stealth-elementen, die verbluffende beelden op je Nintendo Switch-scherm tovert. Dit avonturenspel speelt zich af in een levende buitenaardse wereld en combineert platformactie en puzzelen met sluipen. Er is verrassend veel detail in de spelwereld gestopt, waardoor het lijkt alsof de wereld echt tot leven komt. Na verloop van tijd krijg je de mogelijkheid de dag- en nachtcyclus te beïnvloeden, waar de exotische flora en fauna op reageert. Dit gebruik je om allerlei breinbrekers op te lossen. De speelbare demo liet niet veel verschillende puzzels zien, al waren de omgevingen erg indrukwekkend en stelde de platformactie niet teleur. Planet Alpha komt op 4 september uit.Night Call (2019)
Night Call is een noire-game die zich afspeelt in Parijs. Als taxichauffeur ga je vele gesprekken aan. Mensen behandelen je vaak als een vriend of vertrouweling en delen geheimen die ze normaal gesproken niet zo snel vertellen aan een vreemde. Door goed op te letten tijdens de gesprekken en aanwijzingen aan elkaar te knopen help je misdaden op te lossen. Je bent vaak de laatste persoon waar een slachtoffer mee gesproken heeft en de informatie kan waardevol zijn voor de autoriteiten. De speelbare demo was indrukwekkend en de noire-stijl komt erg goed naar boven. Helaas was het erg rumoerig in de hal om optimaal de subtiele gameplay en details te ervaren die in het spel verweven zitten. Night Call staat gepland voor 2019.Above (2019)
Above is een aeronautisch avonturenspel waarbij je rondvliegt om eilanden te verkennen, verspreid in een uitgestrekte oceaan. Op deze eilanden vind je voorwerpen en grondstoffen om je vliegtuig aan te passen, zodat je verder kunt gaan. De oceaan is echter niet wat het lijkt: er schuilen gruwelijke wezens onder de golven die zich van tijd tot tijd laten zien en je proberen dwars te bomen. De speelbare demo was in een vroege staat van ontwikkeling en had helaas wat problemen op technisch gebied. Het besturen van het vliegtuig werkte echter goed en de zeemonsters waren op zijn minst imposant te noemen. Vanwege de technische mankementen heb ik helaas niet heel veel kunnen spelen. Ik wacht dan ook met smart op een nieuwe versie gezien Above een hele interessante titel kan worden. Above zal in 2019 verschijnen.

Next articleJunichi Masuda volgende week bij Pokénchi, praat over 'laatste... Previous articleFabriceer vanaf 26 februari je eigen RPG-avontuur in RPG Maker...

Reacties van gebruikers

Avatar
Sharjah-Games | 03 september 2018 00:22 | #283493
Indie games worden steeds beter en beter.....

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Above

Platform: Nintendo Switch eShop
Ontwikkelaar: Mighty Moth
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 2019

Night Call

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Monkey Moon / BlackMuffin Studio
Uitgever: Raw Fury
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Q4 2019

Planet Alpha

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €19,99
Genre: Side Scrolling Action Platformer
Ontwikkelaar: Adrian Lazar
Uitgever: Team17
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 september 2018