Producer Dragon Ball FighterZ bedankt fans voor vraag naar Nintendo Switch-versie Nieuws | 09 september 2018 13:59 | Auteur: Erik F. | Bron: Bandai Namco, Switch Player

Tomoko Hiroki deelt haar dank via een speciaal videobericht!

Dragon Ball FighterZ was waarschijnlijk niet naar de Nintendo Switch gekomen zonder de vele vraag van fans. Hiroki vertelt dat al deze verzoeken het laatste zetje vormde om de titel uit te brengen op de console. Ook meldt ze dat er binnenkort (na de release op 28 september) downloadable content beschikbaar komt.Dit nieuws volgde na een interview van Switch Player. Hier vertelde het team al enthousiast dat het grotendeels door de fans én interviewers kwam dat ze zo gemotiveerd waren om een Nintendo Switch-versie van het spel te creëren. Deze vragen begonnen al bij de eerste aankondiging van FighterZ.

In het interview legden ze ook uit waarom Dragon Ball FighterZ pas later naar de Nintendo Switch kwam. Bandai Namco: "Informatie over de Nintendo Switch was nog vaag toen de ontwikkeling van FighterZ begon voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Toen de Switch echter aan de wereld getoond werd, zagen we direct diens potentie en zijn we begonnen met ontwikkelen." Later ontstonden echter problemen, waardoor de ontwikkeling van de Nintendo Switch-versie uitgesteld werd tot de game klaar was op andere platformen.

Dragon Ball FighterZ is op de Nintendo Switch volledig gelijk aan de concurrerende consoles. Sterker nog, er zijn zelfs wat exclusieve features: naast het feit dat je 'm ook op het toilet en in de trein kunt spelen, is er een volledig nieuwe drie versus drie gevechtsmodus. Daarnaast runt het spel tijdens gevechten te allen tijde op 60 frames per seconde.

Dragon Ball FighterZ verschijnt op 28 september voor de Nintendo Switch.
Next articleUbisoft CEO Yves Guillemot bespreekt nauwe relatie met Nintendo Previous articleNiet elke titel ondersteunt cloud save-functie Nintendo Switch...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 09 september 2018 14:02 | #283590
Wel netjes... Daar kunnen een hoop producers een voorbeeld aan nemen.
Avatar
Fl@ppy | 09 september 2018 14:56 | #283593
Mij lijkt deze game ook fantastisch, maar wat kost al die dlc wel niet...
Avatar
offensive | 10 september 2018 13:54 | #283602
collapse
Haar verhaal klopt toch niet?

De Switch kwam uit 3 maart 2017 uit haar verhaal begrijp ik dat ze toen al begonnen waren aan een Switch versie. Dragon Ball Fighterz werd toch op de E3 in Juni 2017 aangekondigd voor XBox, PS, PC (toen begonnen Switch eigenaren te vragen naar een Switch versie).Ze doet het nu voorkomen dt ze toen pas besloten hebben en Switch versie te maken? Terwijl ze dit zegt

. Toen de Switch echter aan de wereld getoond werd, zagen we direct diens potentie en zijn we begonnen met ontwikkelen." Later ontstonden echter problemen, waardoor de ontwikkeling van de Nintendo Switch-versie uitgesteld werd tot de game klaar was op andere platformen.


Ze waren er toch al aan begonnen
Avatar
Martijn | 10 september 2018 18:54 | #283615
Reactie op post #283602 van offensive
Soms wordt de realiteit een beetje herschreven, zodat het wat mooier staat. Wat bijna al die ontwikkelaars bedoelen, maar nooit zo zullen zeggen, is:

Vertaling, door de no-nonsense computer:
Toen de Nintendo Switch werd getoond, werd die succesvoller ontvangen dan we verwacht hadden. Daarvoor hadden we er helemaal geen vertrouwen in, dankzij de Wii U, al wilden we wel onze band met Nintendo goed houden. We besloten te bekijken hoe het loopt en of het succes aanhield. Andere ontwikkelaars konden hun games intussen met succes verkopen, dus besloten wij dit ook te testen. "Dragon Ball Xenoverse 2" verkocht goed genoeg op de Switch. Nu we weten dat er een publiek is en we eraan zullen verdienen, kunnen we "Dragon Ball FighterZ" ook best uitbrengen op de Switch. Het spel was immers al uit op de Xbox One / PS4 en we willen best nogmaals grootschalig aan deze game verdienen. We hoeven geen nieuw spel te maken. Slechts het bestaande spel geschikt maken voor de Switch. De fans blij, de Switch een mooie titel erbij en onze aandeelhouders tevreden.


Uiteraard ben ik heel blij dat deze titel naar de Nintendo Switch komt en de versie ziet er (tot nu toe) geweldig uit. Het is écht een mooie aanwinst voor het aanbod!

De echte beweegredenen waarom deze alsnog naar de Switch komt, is echter duidelijk omdat de Switch zich heeft bewezen. Ontwikkelaars kunnen er geld aan verdienen én veel ook. De Switch heeft intussen een grote userbase en een steeds groter publiek. Mooi, want de 3rd party begint langzaam aan te trekken. Een mooie ontwikkeling voor Nintendo. Hoop dat dit nog veel verder wordt doorgezet. Zou mooi zijn als er op den duur ook meer 3rd party games verschijnen, die speciaal voor de Nintendo Switch zijn ontwikkeld. Very Happy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Dragon Ball FighterZ

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: ARC SYSTEM WORKS
Uitgever: Bandai Namco Games
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 28 september 2018

Screenshots