Ubisoft CEO Yves Guillemot bespreekt nauwe relatie met Nintendo Nieuws | 09 september 2018 14:48 | Auteur: Erik F. | Bron: Gamespot

In een interview met GameSpot, laat Guillemot zich uit over Ubisoft's verleden, heden en zelfs een beetje over hun toekomst met Nintendo.

Ubisoft is groot fan van datgene wat Miyamoto en zijn teams creëren, en leert door de samenwerking veel van hen. Het bedrijf ligt ook al lange tijd op zeer goede voet met Nintendo, legt Guillemot uit aan GameSpot: "Het is een relatie voor de lange termijn, dus we hebben samengewerkt op elke machine die ze lanceerden. Dus vanaf het begin van de Wii tot de Wii U en Nintendo Switch, waren we er altijd bij."Zelfs toen het wat minder goed ging met de Wii U, bleef de relatie sterk. "We werkten ook met elkaar samen toen het minder ging, toen het wat lastiger was. Dus we zijn echte partners van elkaar, die graag samenwerken en dat helpt een hoop." Dat hun samenwerking sindsdien is gaan floreren, bevestigen Mario + Rabbids: Kingdom Battle en Starlink: Battle for Atlas (lees alvast onze preview!), waar Ubisoft zelfs met Nintendo's eigen franchises mocht werken.

De CEO van Ubisoft noemt het wel een grote verantwoordelijkheid om Mario of Star Fox in hun games te gebruiken. "Het is nooit... het is altijd... Het is nooit makkelijk om te werken met merken van een andere uitgever, want je moet echt de denkwijzen erachter begrijpen. Je moet echt met iets komen dat helpt om zoiets te laten groeien. Dus het is nooit makkelijk, maar gezien we elkaar zo goed kennen, hebben we er vertrouwen in dat wer ervaringen van zeer hoge kwaliteit kunnen brengen."

Of we Mario + Rabbids 2 gaan zien? "Ik kan dat niet zeggen... *lacht* Ik kan je hier nog geen antwoord op geven", antwoordt Guillemot mysterieus.

Next articleThe Inner World Previous articleProducer Dragon Ball FighterZ bedankt fans voor vraag naar Nintendo...

Reacties van gebruikers

Avatar
IJsbeer | 09 september 2018 23:39 | #283599
Wat ik me eerder afvraag is of we Rayman in Smash zullen zien?
Avatar
FalconPawnch | 10 september 2018 09:02 | #283600
collapse
Ik zit eerlijk gezegd niet op een deel 2 te wachten. De game werd al wat herhalend naarmate het einde naderde dus ik geloof niet dat een deel twee echt nog veel vernieuwend zal zijn.

@IJsbeer:
De nauwe samenwerking zou wel meer kans bieden aan typische Ubisoft characters ja... Ik gok dan ook wel dat Rayman meer kans maakt voor Smash. Rabbids zouden ook een leuke assist trophy kunnen zijn.
Avatar
Martijn | 10 september 2018 12:16 | #283601
Reactie op post #283600 van FalconPawnch
Dat is juist waar het fout ging met al die Rabbids-games: teveel van hetzelfde in veel te weinig tijd. Een vervolg is prima, maar niet meteen en niet te vaak. Eens per systeem is eigenlijk zo verkeerd nog niet. Zou er een vervolg op "Mario + Rabbids: Kingdom Battle" komen, dan wil ik sowieso dat het niet slechts meer van hetzelfde is. De Switch moet niet weer overspoeld worden met Rabbids, zoals in het Wii tijdperk.

Intussen is Rayman ingezet om in de Smash Bros. lookalike "Brawlhalla" mee te vechten. Komt bij mij meer over als een wanhoopspoging om die titel beter te verkopen, door er ook eens een bekend gezicht aan toe te voegen. Geen idee wat het voor zijn kansen als vechter in "Super Smash Bros. Ultimate" betekent of in welke mate zijn moves dan hetzelfde zouden zijn. Voor het gevoel maakt het Rayman's kansen kleiner, al is hij als populair videogamepersonage zeker geen verkeerde toevoeging. Hij kan min of meer gezien worden als Ubisoft's mascotte en past er van hun personages het beste bij. Ik zie weinig andere iconische characters van Ubisoft, die in Super Smash Bros. passen.

Tegelijk: een 2D smashgame is een genre dat duidelijk door Nintendo is neergezet. Bij veel genres en spelsoorten is daar grote twijfel over, maar bij dit soort games is het overduidelijk. In mijn ogen bestaan er buiten de Super Smash Bros. games dus géén geslaagde 2D smashgames. Zij zijn allemaal rip-off's, zelfs als het met Ninja Turtles, Viewtiful Joe, Cartoon Network of Sony characters is. Geen komen in de buurt van Nintendo's smashgames! Met andere woorden: voeg Rayman toe aan "Ultimate", want over "Brawlhalla" hoor je niemand (zelfs als het stiekem wel een toffe game zou zijn). Zou zonde zijn als een personage als Rayman daardoor de boot mist, al zijn er nog genoeg personages te bedenken, die ook een plaats in "Ultimate" verdienen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario + Rabbids: Kingdom Battle

Platform: Nintendo Switch
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 29 augustus 2017

Starlink: Battle for Atlas

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Ubisoft Toronto
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: Onbekend
Releasedatum: 16 oktober 2018