Nintendo's najaarstoppers komen naar Firstlook Festival Nieuws | 12 september 2018 07:07 | Auteur: Dyon

Binnenkort kunnen jullie ook met de toptitels aan de slag!

Op 6 en 7 oktober van dit jaar is het weer tijd voor het grootste feestje van gamend Nederland en de line-up liegt er niet om, want de drie grootste najaarstitels van Nintendo komen naar Nederland! Super Mario Party (release 5 oktober), Pokémon Let's Go Pikachu / Eevee (release 16 november) en Super Smash Bros. Ultimate (release 7 december) zijn voor het eerst speelbaar in ons koude kikkerlandje. Daarnaast komen ook andere titels aan bod, zo is Mario Kart 8 Deluxe x Nintendo Labo Voertuigenpakket ook op sommige momenten speelbaar.

Naast de speelbare games zijn er ook diverse gratis gametoernooien op Firstlook Festival. Zo wordt het Splatoon 2 Dutch Championship georganiseerd, waarvoor je je hier kunt inschrijven. Daarnaast is er ook een Super Smash Bros. Ultimate toernooi, waarmee je het spel kunt winnen op de dag van de lancering. Het laatste toernooi is een Mario Kart 8 Deluxe toernooi, inschrijven kan ter plaatse bij de Nintendo Booth.

N1ntendo.nl is ook aanwezig op Firstlook Festival, zien we jou daar?
Next articleAnimal Crossing: Pocket Camp krijgt kliederige collaboratie... Previous articleBlade Strangers

Reacties van gebruikers

Avatar
deejaydadream | 12 september 2018 09:20 | #283624
Hier was ik graag naar toe gegaan, maar sinds GameKings (Kings die amper iets van Nintendo weten) een premium account hebben van rond de 60 Euro per jaar, laat ik hun links liggen.

Helaas organiseren hun ook Firstlook Festival, en die met een premium kunnen dan als eerste kaarten kopen. Dus zijn alle kaarten waardoor je 2 uur eerder naar binnen kunt dan al weg. Ook de early bird kaarten zijn dan al gaan vliegen. Anders was ik graag voor Smash en Pokemon daar wezen gaan kijken.

Jammer dat Nintendo niet zelf een Benelux event organiseert voor 2000 a 4000 bezoekers, met toernooien, genoeg game pods, een 3DS relax zone etc.
Avatar
FalconPawnch | 12 september 2018 10:15 | #283626
oeh nice... moet echt nog eens zoiets gaan doen. Op zich zou ik 6 oktober wel kunnen gaan. Tickets vallen ook mee voor de reguliere prijs. Misschien toch maar eens een keer doen. =)
Avatar
Martijn | 12 september 2018 10:54 | #283627
collapse
Vroeger met regelmaat geweest, al heette het toen anders. Heeft verschillende namen gehad door de jaren heen. Laatste keer was ik er in 2011, toen "Arkham City" nog nieuw was. Die kwam toen ongeveer een maand later uit en er was een presentatie over hoe het spel gemaakt werd.

Intussen hoor ik echt niet meer bij de doelgroep. Dat was toen al duidelijk, maar voor mijn gevoel was het evenement allang niet meer hetzelfde. Een uur in de rij staan voor een videogame, die meestal bijna uitkomt, is echt niet meer van deze tijd. Door internet weet je wel of een game de moeite waard is en heb je ook al genoeg beelden gezien. Na het wachten mag je gewoon weer terug in de rij om weer enkele minuten te spelen. Werkt niet meer voor mij. Dan wacht ik net zo graag tot ik het spel niet veel later zelf heb en onbeperkt kan spelen. Ik heb geduld om af te wachten, maar geen geduld om langdurig in een rij te staan.

Ik herken me wel in Deejaydadream's verhaal over Power Umlimited en GameKings. Die besteden liever alle aandacht aan wat zij tof vinden, meestal shooters en geweld. Ik vind hun stijl nogal macho gericht en puberaal. Dan is er wat minder aandacht voor Nintendo. Ik zeg niet dat Power Unlimited of GameKings het verkeerd doen of er niks van weten, maar met hun toon kunnen ze mij niet meer aanspreken. Ik was jaren lid van het blad maar er vervolgens 100% op uitgekeken, mede omdat de redactie zichzelf leuker leek te vinden dan videogames.
Bij GameKings zap ik ook verder, zeker nadat ik wederom uitzendingen zag die meer over redactieleden gingen, dan over videogames. Zij interesseren mij helemaal niets. Schrijf of praat gewoon over videogames en maak daar een programma van. Ook: meer variatie! Niet vrijwel alleen over games, die de redactie zelf leuk vindt!

Of in drie woorden: ik ga niet. Hahaha
Avatar
deejaydadream | 12 september 2018 14:25 | #283629
Reactie op post #283627 van Martijn
Zou de redactie van N1ntendo voor 200 leden (ik zeg maar wat) een leuke locatie regelen met alleen Nintendo fans (mogen ook andere liefdes hebben hoor), in samenwerking met Nintendo? Zoiets zou ik leuker vinden van Firstlook festival.

Misschien eens iets om over na te denken voor volgend jaar? Ik zou me als vrijwilliger zeker op geven, of iemand die mee organiseert. Iedereen zijn 3DS en Switch mee, groot scherm met toernooien, een paar game pods van Nintendo met games die uitkomen. Misschien een zaal vinden waar zelf eten en drinken mee genomen mag worden, game muziek van Nintendo op de achtergrond etc.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon: Let's Go, Eevee!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018

Pokémon: Let's Go, Pikachu!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018

Super Mario Party

Platform: Nintendo Switch
Genre: Party
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 05 oktober 2018

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018