Nintendo Switch Online lanceert op 19 september, eerste zeven dagen gratis Nieuws | 12 september 2018 16:07 | Auteur: Nathan | Bron: Nintendo of Europe

De betaalde service Nintendo Switch Online zal op woensdag 19 september lanceren.

Dat heeft Nintendo of Europe bekendgemaakt. Via de Nintendo eShop kunnen spelers een gratis proefperiode aanvragen. Deze duurt zeven dagen. Het bedrijf belooft meer informatie over de service bekend te maken tijdens de Nintendo Direct van aanstaande vrijdag, die zojuist is aangekondigd.

Next article2064: Read Only Memories Integral Previous articleNintendo Direct aanstaande donderdagavond om middernacht uitgezonden

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 12 september 2018 18:43 | #283642
collapse
Blijven games als Mario Kart 8 nou wel gewoon gratis online?
Ik snap dat toekomstige games wel op de online dienst zullen voortbouwen, maar wat al uit is en gratis is, blijft hopelijk toch ook wel zo?
Avatar
Erik F. | 12 september 2018 18:48 | #283643
Reactie op post #283642 van FalconPawnch
collapse
Nee, ook games die al zijn verschenen vormen deel van Nintendo Switch Online. Dus je moet straks ook lid zijn van de service om met bijvoorbeeld Mario Kart 8, Splatoon 2 of andere titels online te kunnen spelen.

De enige uitzondering op deze regel vormen (naar alle waarschijnlijkheid) free to play-games als Fortnite, hiervoor hoef je geen Nintendo Switch Online te hebben.
Avatar
Ganondorf91 | 12 september 2018 23:42 | #283644
Reactie op post #283643 van Erik F.
collapse
hiermee volgt Nintendo nu helemaal Sony en Microsoft, ergens logisch me dunkt...
Avatar
Martijn | 13 september 2018 09:35 | #283647
Reactie op post #283644 van Ganondorf91
collapse
Hopelijk gaat de online ondersteuning er erg op vooruit. Nu betalen we er binnenkort voor. Dan mag je wat meer eisen dan wanneer het gratis is. Nee, NES games zijn geen compensatie. Daar heb ik een hele NES Mini vol van. Als we ervoor moeten betalen, moet het online gewoon kloppen. Ze hebben daar nu een budget voor.

Op internet had ik alweer een video gezien dat er geen bal van Nintendo´s online zou kloppen, maar hoe kan iemand dat weten? Nog niemand heeft het gebruikt of gezien. Dat komt ook slechts voort uit aannames, omdat Nintendo's online ondersteuning altijd achterliep. Misschien verbetert het nu eindelijk. Als Sony en Microsoft een voorbeeldfunctie hebben, dan werkt het hopelijk zo goed als bij hun. Er zijn ook mensen die het jammer vinden dat het niet meer gratis is, maar verbetering is wel hard nodig. Ik trek mij niks aan van dat negatieve, totdat ik zelf zie hoe dit werkt.

Die geschatte 20 Euro per jaar is minder dan bij Sony en Microsoft. Maar goed ook, want ik heb geen zin om van gratis naar de volle mep te gaan. Haperingen, slow-motion en lag behoren nu onder normale omstandigheden tot het verleden, mogen we hopen.

Heb bijvoorbeeld nog nauwelijks een fatsoenlijk gevecht online gehouden met "Street Fighter 30th Anniversary Collection". Iedere keer schokt en hapert het spel zich door het gevecht heen. Daar gaat je plezier wel van weg. Ligt niet eens aan mijn eigen internet.
Avatar
FalconPawnch | 13 september 2018 16:34 | #283658
Reactie op post #283647 van Martijn
collapse
Hier ben ik ook bang voor. Ik hoef inderdaad ook geen NES games als compensatie. Paas me dan liever gewoon de eerste paar maanden gratis voor hetzelfde geld.
Avatar
Martijn | 13 september 2018 17:04 | #283660
Reactie op post #283658 van FalconPawnch
Haha, dát zullen ze niet doen, denk ik. Hebben ze er nog geen budget voor. Iedereen weer klagen. Ik heb er geen moeite mee dat we er voortaan voor moeten betalen. Vind het veel lastiger in te schatten wat we voor die 20 Euro ontvangen. Hopelijk iets dat wel een duidelijke verbetering is, anders had het gratis kunnen blijven.

Het is helemaal niet leuk als je een spel speelt en het werkt maar half, het spel wordt afgekapt halverwege of een ander wint zonder dat je daar zelf iets aan kunt doen. Krijg je mogelijk ook nog een waarschuwing, omdat je halverwege bent weggevallen (zo van: wat zijn we aan het doen? Speel jij soms vals? Je gaat wel vaak ineens offline tijdens een spel, blablabla). Als dat nou eens opgelost kon worden, dan verdwijnt een deel van de klachten waarschijnlijk ook. Een deel dan, want ben bijv. ook geen voorstander van die Online-App, die bij mij overigens niet werkt. Zoiets had gewoon in het systeem zelf moeten zitten.

Liever geen NES games. Zorg gewoon dat het werkt én goed! Dat heb ik veel liever dan een setje games uit de jaren 80/90. Die heb ik allemaal al wel, zeker die van Nintendo zelf. Door de NES en Super Nintendo Mini is de hele aantrekkingskracht om retrogames te kopen volledig weggevallen bij mij. Ik speel graag retrogames en doe dat vaak, maar niet op de Switch...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.