Assassin's Creed Odyssey - Cloud Version komt naar de Nintendo Switch Nieuws | 14 september 2018 01:07 | Auteur: Dyon

Weer een third party toptitel naar de Nintendo Switch!

Assassin's Creed Odyssey komt naar de Nintendo Switch! In de Japanse Nintendo Direct is zojuist bekendgemaakt dat er een heuse Cloud-versie van de najaarstitel van Ubisoft naar de hybride console van Nintendo gaat komen.

Een spel spelen via de cloud houdt in feite in dat de game ergens anders draait, en dat de game van een afstand weer wordt 'afgespeeld' op je Nintendo Switch-console. Het lijkt ons dus niet meer dan logisch dat er een constante internetverbinding voor nodig is om het spel te spelen.

Assassin's Creed Odyssey - Cloud Version komt op 5 oktober uit in de Japan. Informatie over een Nederlandse release ontbreekt vooralsnog.

Next articleKirby's Extra Epic Yarn aangekondigd voor de Nintendo 3DS Previous articleIsabelle strijdt mee in Super Smash Bros. Ultimate

Reacties van gebruikers

Avatar
Demin | 14 september 2018 01:20 | #283680
collapse
Wait what?!

Ik wilde net eens gaan kijken of er nog interessante Japan only aankondigingen gedaan werden maar dit had ik echt niet verwacht.


Beetje jammer dat het een cloud version is, want dat betekent dat de draagbaarheid van de Switch zwaar beperkt wordt en dat je de game kwijt bent op het moment dat Ubisoft besluit de servers te sluiten. Maar toch leuk dat ACO toch naar de Switch komt, geeft wel aan hoeveel vertrouwen Ubisoft heeft gekregen in de Switch.
Avatar
Martijn | 14 september 2018 01:45 | #283681
Reactie op post #283680 van Demin
collapse
Daar ben ik dus ook wat huiverig voor. Ben bang dat je een spel op den duur niet meer zult kunnen spelen, terwijl je er wel voor betaald hebt. Dan is de door jou aangekochte game dus nog steeds niet van jezelf, zoals een cartridge. Zelfs met een download heb je daar meer controle over.

Voorlopig wil ik eerst eens zien hoe het streamen en de verdere online structuur gaat zijn op de Switch. Voordat ik het vertrouw ga ik er geen cent aan spenderen. Onder die kosten voor online ondersteuning kom ik niet uit, maar voorlopig ga ik geen games streamen op de Switch. Gelukkig nog geen games waarbij ik dat graag zou doen, al is Assassin's Creed wel een aanwinst. Als dat streamen goed werkt tenminste...
Avatar
Demin | 14 september 2018 03:07 | #283690
Reactie op post #283681 van Martijn
Dit is niet het eerste spel dat deze behandeling krijgt, ook voor (uit mijn hoofd) Resident Evil 7 wordt dit aangeboden. Als ik me het allemaal goed herinner zijn de cloud versies wel goedkoper dan normale games, en is ook van te voren duidelijk dat je maar een beperkte tijd toegang hebt tot de game. Het wordt dus eigenlijk meer een tijdelijk abonnement/digitale huur van een game in plaats van een aankoop. Voor sommige mensen zal dit een positief iets zijn, voor anderen niet.

Ik heb zelf ook liever nog gewoon toegang tot mijn oude games wanneer ik wil. (Ook al weet ik vrij zeker dat ik het merendeel nooit meer zal aanraken) Sowieso komt deze service voorlopig niet naar het westen, maar ook als ik wel de keuze had zou ik er 'gewoon' voor kiezen deze game op mijn PS4 te spelen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Assassin's Creed: Odyssey Cloud Version

Platform: Nintendo Switch
Genre: Adventure RPG
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: Onbekend