Nintendo Switch krijgt bezoek van Wii U-topper New Super Mario Bros. U Deluxe Nieuws | 14 september 2018 01:21 | Auteur: Erik F. | Bron: Nintendo Direct

De geruchten bleken waarheid: New Super Mario Bros. U komt op 11 januari 2019 naar de Nintendo Switch!

De remaster gaat New Super Mario Bros. U Deluxe heten, en bevat de originele Wii U-titel én New Super Luigi U. Daarnaast kun je ditmaal, naast Mario, Luigi of Toad, spelen als Nabbit of Toadette. Laatstgenoemde veranderd na het eten van een Mushroom zelfs in Peachette, wat haar een levensreddende tweede sprong geeft!

New Super Mario Bros. U Deluxe is wederom met vier spelers te spelen, welke allemaal gebruik kunnen maken van één enkele Joy-Con. Het bevat een vrachtlading aan levels: alleen New Super Luigi U heeft er al 160!

De bronnen bleken het bij het juiste einde te hebben - ze voorspelden zelfs de naam al goed. Op 11 januari 2019 verschijnt New Super Mario Bros. U Deluxe op de Nintendo Switch.NewSuperMarioUDeluxe-boxart

Next articleYoshi's Crafted World laat zich na 15 maanden weer zien Previous articleKirby's Extra Epic Yarn aangekondigd voor de Nintendo 3DS

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 14 september 2018 01:48 | #283682
collapse
Serieus? Peachette?! Weird

Ongetwijfeld nog steeds een leuk spel, maar intussen is het allang niet 'new' meer en 'U' is eigenlijk ook wel over. Betwijfel dat ik deze nogmaals koop. Op de Wii U was het zo'n beetje het eerste spel dat de moeite waard was. Om dat dan nog een keer te gaan kopen jaren later, tja... Intussen is er zoveel meer dat interessanter is.

En toch vind ik het storend: waarom veranderd Toadette in een soort Peach? Heel vergezocht. Slaat helemaal nergens op! Misschien al een reden om m' maar niet te halen. Had dan de échte Peach speelbaar gemaakt op één of andere manier. Gelukkig nog geen oerlelijke Mii's te zien, deze keer.
Avatar
Yosher | 14 september 2018 02:51 | #283687
Reactie op post #283682 van Martijn
collapse
Inderdaad, wie had het slimme idee om Toadette in Peach te laten transformeren en haar Peachette te noemen? Echt enorm vreemd. Vraag je je toch af of Peach al die tijd niet gewoon een Toadette in power-up vorm is geweest... Hahaha

Ik ga hem waarschijnlijk wel weer halen, maar had er liever wel iets anders nieuws in gezien dan Peachette.
Avatar
Martijn | 14 september 2018 11:22 | #283717
Reactie op post #283687 van Yosher
Ik vind Peachette echt een heel dom idee. Je hoort al zo vaak dat Peach, Daisy en Rosalina zoveel op elkaar lijken. Vrij ongeïnspireerd om Toadette dan ook in een soort Peach te laten transformeren. Zomaar...

Had dan gewoon de intro veranderd, zodat de échte Peach speelbaar kan zijn. Dit is vergezocht, halfbakken en... eigenlijk wel écht dom. Slaat nergens op! Niveautje Rozegouden / Pink Gold Peach of misschien nog wel erger. Wil je speelbare Peach, doe dan de échte. Die kan zweven. Peach is een tof personage! Peachette? Komaan zeg... Weird
Avatar
Demin | 14 september 2018 03:24 | #283692
Reactie op post #283682 van Martijn
collapse
Gelukkig nog geen oerlelijke Mii's te zien, deze keer.

Dit vind ik een opvallende opmerking, je bent blij dat Nintendo functionaliteit heeft weggelaten in hun deluxe-port van deze game? Bij mijn weten waren de Mii's volledig optioneel dus in hoeverre had je daar nu echt last van? En er zijn ongetwijfeld genoeg mensen die het wel leuk vonden om met hun Mii te kunnen spelen.
Avatar
Martijn | 14 september 2018 10:21 | #283710
Reactie op post #283692 van Demin
Mii's waren nooit mooi. In "New Super Mario Bros. U" vond ik ze misplaatst. Ze passen qua stijl helemaal niet in Mario's wereld. Na de Wii U is dat alleen erger geworden.

N64-achtige poppetjes, uit een vervlogen tijdperk. Hadden op de Wii U al niet terug moeten keren. In 2018 hoef ik ze dan ook niet meer te zien, als ik heel eerlijk ben. Daar mag iedereen zijn eigen mening over hebben, maar ik wordt niet blij van Mii's. Wink
Avatar
CyberMonkey | 14 september 2018 13:54 | #283735
Reactie op post #283682 van Martijn
Hahaha hoe verzinnen ze zoiets? Als ze per se een tweede sprong mechanic wilden hadden ze beter gewoon Daisy als noob personage kunnen toevoegen. Toadette die transformeert in Peach is zó willekeurig en raar.
Avatar
Demin | 14 september 2018 03:21 | #283691
collapse
Ik weet dat jullie dit allemaal na twaalven in sneltreinvaart proberen uit te tikken zodat het morgen voor iedereen die niet live mee keek klaar staat, dus vat het vooral niet op als een aanval maar hier pik ik toch een paar foutjes uit hoor:

De bronnen bleken het bij het juiste einde te hebben

Dit zou voor de duidelijkheid 'Onze bronnen' moeten worden.

New Super Mario Bros. U Deluxe is wederom met vier spelers te spelen, welke allemaal gebruik kunnen maken van één enkele Joy-Con.

Er staat in het "gameinfo hokje" rechts nog altijd dat het aantal lokale spelers 1 is, dit moet dus 4 worden.

On topic: Beetje raar dat ze de U nog in de titel laten staan, het refereert direct naar de Wii U (en die wil Nintendo zo snel mogelijk vergeten) en de titel was al een mond vol... Het zou geen kwaad kunnen die wat korter te maken.

Het lijstje Wii U games dat niet geport/directe sequel heeft gekregen wordt met deze aankondiging weer korter. Volgens mij zijn de overgebleven Wii U exclusives nu echt op 1 hand te tellen Razz
Avatar
Dyon | 14 september 2018 08:08 | #283698
Reactie op post #283691 van Demin
Het eerste punt wat je aandraagt ben ik het niet mee eens, want soms wordt er iets in de rondte geroepen dat het niet classificeerbaar is als 'Onze Bron'. Game-info rechts is reeds aangepast, dank!
Avatar
marzorium | 14 september 2018 08:56 | #283701
Toch jammer dat er dan geen hd versie van nsmb wii bij zit. Dat had dit nog iets interessanter kunnen maken. Voor alleen peachette (?!?) doe ik het niet.
Avatar
deejaydadream | 14 september 2018 10:37 | #283712
Ik vind ports niet erg maar ik had wel gehoop dat het niet alleen de Wii U versie helemaal was, maar dat ze ook de Wii versie's in een hd jasje hadden gegoten. Deze sla ik persoonlijk denk ik over.
Avatar
Wesleye98 | 14 september 2018 13:28 | #283730
Jammer dat er geen New Super Mario Bros. Switch is gekomen. Nog erger vind ik, dat het slechts de Wii U-delen samengevoegd zijn. Het had toch veel interessanter geweest wanneer op z'n minst het Wii-deel eraan toegevoegd zou zijn, of samen met de DS- en 3DS-games als "New Super Mario Bros. All-Stars"! Dan had ik het wel gehaald, nu laat ik deze maar liggen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

New Super Mario Bros. U Deluxe

Platform: Nintendo Switch
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 11 januari 2019

Screenshots