N1 zoekt nieuwsredacteuren! Special | 04 december 2019 00:00 | Auteur: Redactie

Ben jij die persoon die ons N1ntendo Newssubmit-topic altijd in leven houdt, heb je een passie voor Nintendo-games, schrijf je graag en heb je tijd te veel? Lees dan snel verder, want N1ntendo zoekt nieuwe nieuwsredacteuren!

Ik ben die persoon, wat wordt er van mij verwacht?
Als nieuwsredacteur ben je voornamelijk bezig met het verzamelen, scannen en schrijven van nieuws. Met de opmars van de Nintendo Switch is er scala aan Nintendo gerelateerd nieuws te vinden en we komen simpelweg vingers te kort om de letters op het scherm te toveren. Jij als goeroe moet ons uit de brand gaan helpen. We verwachten gemiddeld een berichtje per dag, maar meer is natuurlijk altijd welkom! Het schrijven van een nieuwsberichtje neemt na enige oefening niet meer dan 10 minuten per dag in beslag. Daarnaast ben je altijd vrij om jouw eigen Nintendo-gedachtes op papier te zetten en wereldkundig te maken. Denk hierbij aan het schrijven van een review of het samenstellen van je eigen Nintendo Top 10. Verder kun je aanschuiven bij Dreon en Mitch om lekker een anderhalf uur te roddelen tijdens de Podcast en mag je de cameratas van Dyon dragen bij Gamescom.

Gamescom2
Neslihan, Dreon en Erik tijdens Gamescom 2019

De cameratas dragen van Dyon? Moet ik daarvoor solliciteren?
Nee hoor! Door het hele jaar heen zijn er verschillende evenementen waar wij als N1ntendo naar toe gaan en ook jij kunt hieraan deelnemen. Denk hierbij aan de Post E3 in juni tot aan te gekke ritjes op een achtbaan in Toverland of exclusieve previews op het hoofdkantoor van Nintendo. Daarnaast hebben wij als crew verschillende meetings. Zo hebben we elk jaar een barbecue tussen de weilanden aan de berg van Holten, organiseren we verschillende streams en zitten we vaak rond de jaarwisseling met elkaar. Kortom: Genoeg om je naast het schrijven van artikelen mee bezig te houden. Uiteindelijk gaat het binnen onze twaalfkoppige redactie ook om de gezelligheid!

Zitten er nog specifieke eisen aan de functie?
Ja. Ondanks dat we een vrijwillige organisatie zijn, wil dat niet zeggen dat het vrijblijvend is. We gaan je natuurlijk niets verplichten, maar we verwachten wel het een en ander van je. Hieronder een korte opsomming van dingen die wij van jou verwachten:
• Je beschikt over een goede beheersing van de (geschreven) Nederlandse taal
• Je bent in het bezit van een Nintendo Switch en/of Nintendo 3DS
• Je hebt gemiddeld gezien dagelijks tijd voor minimaal één nieuwsberichtje
• Last but zeker not least: Je houdt van gezelligheid!

Allemaal leuk en aardig, maar wat hebben jullie mij te bieden?
Naast het feit dat het ontzettend gezellig en leerzaam is om deel uit te maken van de redactie, is het een goede manier om je CV aan te vullen. Steeds meer bedrijven kiezen eerder voor een sollicitant die zich bezig heeft gehouden met nevenactiviteiten. Zeker het deel uitmaken van een organisatie als N1ntendo, die tot de dag van vandaag nog steeds gezien wordt als de grootste Nintendo only-website van de Benelux, is een regelrechte upgrade van je CV. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Benjamin, die grote succes heeft behaald bij iCulture, Quint, die voor verschillende grote Nederlandse bedrijven marketingcampagnes heeft gedraaid en Marcel, die COO is bij een digital agency. Genoeg voorbeelden van mensen die veel bereikt hebben, mede dankzij hun ervaringen bij N1ntendo. Verder worden we regelmatig uitgenodigd voor evenementen waar ook jij mee naar toe kunt gaan. Tenslotte bieden we je genoeg mogelijkheden om nieuwe features en formats te introduceren. Uiteindelijk gaan we er allemaal voor om N1ntendo een nog groter succes te laten zijn! Oh, hebben we je al verteld dat druk bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuwe website?

BBQ
De redactie (en oud-redactie) tijdens de jaarlijkse N1ntendo barbecue

Klinkt tof! Hoe word ik die dertiende persoon?
Simpel! Stuur een mailtje naar HR@n1ntendo.nl met als onderwerp ‘N1ntendo sollicitatie’ om ons te overtuigen dat jij de persoon bent die wij zoeken. Zorg ervoor dat je minimaal de volgende zaken in je sollicitatiebrief/-mail terug laat komen:
• Een kort verhaaltje over jezelf (naam, geslacht, leeftijd, opleiding/werk, hobby’s), waarbij je ook eventuele relevante ervaring op het gebied van schrijven en/of games noemt.
• Een motivatie waarom je graag bij N1ntendo.nl zou willen schrijven.
• Een recent artikel (in .doc of .pdf-formaat) dat je hebt geschreven. Dit mag een voorbeeld van een nieuwsartikel, een review, preview, special of column zijn. Zonder voorbeeld-artikel nemen we je sollicitatie niet in behandeling!

Wij zullen daarna via de mail zo spoedig mogelijk bij je terugkomen met feedback. We geven iedereen antwoord, ook als de keuze niet op jou is gevallen. Kunnen we jou binnenkort verwelkomen bij onze redactie?

Ook met vragen kun je bij ons terecht via HR@N1ntendo.nl!
Next articleBouw je eigen dorpje na het redden van de wereld in Littlewood Previous articleNintendo Nederland organiseert 'surprise trade' wedstrijd voor...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.