Spetter dit weekend in een Splatfest met gloednieuwe regels Nieuws | 22 september 2018 12:51 | Auteur: Neslihan | Bron: Laboratorium voor inktvisonderzoek

Vandaag en morgen kunnen we het weer tegen elkaar opnemen in een nieuw Splatfest. Ditmaal de vraag wat beter is: retro of modern?

Dit is tevens de eerste Splatfest waarbij de nieuwe regels, die toegevoegd zijn bij de versie 4.0-update van Splatoon 2, ingaan. De spelstanden Alleen en Vrienden zijn nu vervangen door de spelstanden Standaard en Pro.

In Standaard kun je alleen of samen met maximaal drie vrienden deelnemen aan een normaal Splatfest-gevecht. Aan de hand van hoeveel grond je met verf bedekt, krijg je een winbonus om je zogenaamde Invloed te bepalen. Verder zal het spel proberen je tegenover teams te plaatsen die het ook goed doen als je samen met jouw team een winreeks hebt. Ook krijgt je team een bijnaam en bijpassende bonus als je voldoet aan bepaalde eisen. In Pro kun je je enkel in je eentje aansluiten aan een Splatfest-team. Het is de bedoeling om een zo groot mogelijke Splatfest-kracht te behalen om misschien een plekje te behalen in de Splatfest Top 100. Hier kun je je Invloed vergroten door andere teams te verslaan en krijg je een grotere Invloed als je teams met een grotere Splatfest-kracht verslaat.

Tenslotte zijn er zeldzame x10-gevechten en zelfs x100-gevechten: win je hier, word je bijdrage vermenigvuldig met 10 of 100. De uitslag van een Splatfest wordt uiteindelijk bepaald aan de hand van stemmen, Invloed van spelers in Standaard, en Invloed van spelers in Pro. Meer informatie over de nieuwe Splatfest-regels kun je hier vinden.

Het Splatfest begint vandaag om 16:00 en eindigt morgen om 16:00.


Next articleNintendo is 129 jaar geworden! Previous articlePhoenix Wright: Ace Atternoy Trilogy komt naar de Nintendo Switch

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Splatoon 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: Third-Person Shooter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 21 juli 2017

Screenshots