Nintendo is 129 jaar geworden! Nieuws | 23 september 2018 09:16 | Auteur: Dyon

Van harte gefeliciteerd!

Nintendo mag vandaag 129 kaarsjes uitblazen! Het Japanse spelletjesbedrijf begon ooit als maker van Hanafuda-kaarten. Door de jaren heen heeft het zich echter door vele branches heen gewerkt, om uiteindelijk in de game-industrie terecht te komen. Een aantal jaar geleden hebben we de roemruchtige geschiedenis van Nintendo al uitgebreid beschreven.

Bij N1ntendo willen we het bedrijf van harte feliciteren met dit 129e jaar! Laten we hopen dat ze nog heel wat jaren aan moois voor ons in petto hebben. Vier jaar geleden vierden we het 125-jarig bestaan met een door ons samengestelde top 125 beste spellen op een Nintendo-console aller tijden.

Wat is jullie mooiste Nintendo-herinnering?
Next articleSluit je aan bij het N1-team van het Splatoon 2 Dutch Championship... Previous articleSpetter dit weekend in een Splatfest met gloednieuwe regels

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 23 september 2018 13:53 | #283817
collapse
giphy

Mijn mooiste Nintendo herinnering... Ik twijfel tussen twee E3 momenten. Aankondiging van Zelda: Twilight Princess of Smash Bros. Melee.
Avatar
Martijn | 23 september 2018 14:56 | #283818
Reactie op post #283817 van FalconPawnch
Mooie momenten! De aankondiging van "Twilight Princess" was wel erg in het moment. Het was 2004 en de Lord of the Rings films waren nog ongekend populair. Veel films uit die tijd namen stijlkenmerken over daaruit. Dingen moesten duisterder worden. Na het kleurrijke "Wind Waker" kwam Nintendo nu met een duisterdere Zelda. De timing kon niet beter, al bleek veel uit de trailer niet in het uiteindelijke spel te zitten en duurde het nog erg lang voordat "Twilight Princess" dan eindelijk uitkwam, in 2006. Bijna iedere Nintendo fan ervaarde dat als een klassiek, speciaal moment. Smile

Ik heb vele favoriete momenten, maar die speelden zich meestal wat eerder af. 1990, nét jarig geweest. Bij de buren hadden zij een Game Boy en wij niet. Samen met m'n pa en broer naar Bart Smit gereden. Aan een Game Boy had je niks, met z'n drieën, dus stelde m'n pa voor samen een NES te kopen. Wat is een NES? Ik kende Game Boy, dus wilde liever die, maar na wat aarzeling werd het toch de NES. Die had ook kleur, twee controllers, een Zapper en een twee meegeleverde spellen! Eenmaal thuis het systeem aangesloten en voor het eerst "Super Mario Bros. / Duck Hunt" opgestart. De dag vloog voorbij en we waren verkocht! Nooit meer een Game Boy gekocht! Geen één handheld trouwens, totdat de Switch uitkwam, die console én handheld is (maar vooral als console wordt gebruikt).

Bleek ik uiteindelijk de grootste Nintendo fanaat van het gezin. Dezelfde NES werkt nog steeds prima. Verder altijd bij Nintendo gebleven, behalve in de N64 tijd. Een Playstation bood echter niet helemaal wat ik verwachtte, dus vanaf de Gamecube was het terug naar Nintendo.

Eigenlijk was de aankoop van iedere console een speciaal moment met een compleet eigen verhaal. Sommige games hadden dat ook. Zoveel goede herinneringen. Op naar de volgende 129 jaar! Very Happy
Avatar
charlie1 | 23 september 2018 17:49 | #283819
Mijn mooiste herinnering, toen ik mijn nes kreeg voor mijn 8ste verjaardag. Ducktales was een tof spel, maar ik miste iets. Ik keed steeds naar de zelda commercials en uiteindelijk ruilde ik ducktales met een vriend voor zelda.

Uren en uren aan een stuk gespeeld met zoveel plezier en later games uitgebreid. Maar die herinneringen vergeet ik nooit. Nintendo heeft mijn jeugd gevuld met vreugde, liefde voor het merk en heeft me steeds doen dromen.

Elk spel toen ik het uitmaakte gaf ik in mijn gedachten een vervolg of een ander verhaal. Smile

thanks nintendo.

Hoop dat ik die herinneringen en die liefde ooit aan mijn kinderen kan meegeven dat ze evenveel genieten als ik doe.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.