N1 zoekt Indie-reviewers! Special | 11 maart 2019 12:00 | Auteur: Mark

Indie-ontwikkelaars schieten als paddestoelen de grond uit. Steeds meer Indie-games komen beschikbaar op de Nintendo Switch, omdat voor veel mensen deze hybride handheld de perfecte console lijkt voor deze groep spellen. En games vragen om reviews. Heb jij een passie voor Indie-games en wil jij graag jouw mening geven over deze spellen? Dan kunnen wij jou goed gebruiken!

Ik ben die persoon, wat wordt er van mij verwacht?
Als Indie-recensent ga je jezelf voornamelijk bezig houden met het schrijven van reviews over Indie-games. Steeds meer Indie-games komen uit voor de Nintendo Switch en deze willen wij natuurlijk allemaal voorzien van een recensie. Helaas hebben wij door de vele releases niet altijd de tijd om over elke game een oordeel te vellen, maar hopelijk kun jij helpen! Jouw expertise is voor vele lezers de reden om een Indie-game te kopen, of juist niet. Een verantwoordelijke taak! Verder ben je natuurlijk altijd vrij om nieuwsberichten te plaatsen of de Podcast bij te wonen, want ook daar wordt jouw kennis altijd gewaardeerd.

Praten met NintenDaan in de Podcast, dat is een droom die uitkomt!
Precies. Maar naast onze eigen Daan zijn er meer redactieleden die Indie-games altijd kunnen waarderen. Men neme Paul *Salem* Hesling. Paul is dit jaar naar de Indie Arena Booth geweest tijdens de Gamescom, een exclusieve manier om met vele nieuwe Indie-games in aanraking te komen. Kun je een voorstelling maken van het bezoeken van de Indie Arena Booth met Paul? Nee? Dat komt nog wel, want ook jij kunt daar mee naartoe. Verder ben je natuurlijk van de partij bij onze jaarlijkse barbecue, de toffe meetings en verschillende persuitjes!

6
Patrick en Paul praten na over de Indie-games op de Gamescom.

Zitten er nog specifieke eisen aan de functie?
Ja. Ondanks dat we een vrijwillige organisatie zijn, is het natuurlijk niet vrijblijvend. Dat wil niet zeggen dat we dingen gaan verplichten, maar we verwachten wel het een en ander van je. Hieronder een korte opsomming van dingen die wij van jou verwachten als Indie-recensent:
• Je beschikt over een goede beheersing van de (geschreven) Nederlandse taal
• Je bent in het bezit van een Nintendo Switch en eventueel een Nintendo 3DS
• Je kunt gemiddeld gezien 1 a 2 reviews per week schrijven
• Last but zeker not least: Je houdt van gezelligheid!

Tenslotte zul je nog een kort opleidingstraject moeten volgen. Dit zal in het begin bestaan uit het schrijven van nieuws, om zo bekend te raken van de schrijfstijl van N1ntendo. Daarnaast krijg je veel constructieve feedback van andere redactieleden om zo nog verder te groeien in het schrijven van artikelen. Vervolgens kun je daadwerkelijk aan de slag gaan met Indie-games en je eigen mening publiekelijk maken. Na deze periode mag jij jezelf met trots een Indiegoeroe noemen!

Allemaal leuk en aardig, maar wat hebben jullie mij te bieden?
Naast het feit dat het ontzettend gezellig en leerzaam is om deel uit te maken van de redactie, is het een goede manier om je CV aan te vullen. Steeds meer bedrijven kiezen eerder voor een sollicitant die zich bezig heeft gehouden met nevenactiviteiten. Zeker het deel uitmaken van een organisatie als N1ntendo, die tot de dag van vandaag nog steeds gezien wordt als de grootste Nintendo only-website van de Benelux, is een regelrechte upgrade van jouw CV. Verder worden we regelmatig uitgenodigd voor evenementen waar ook jij mee naar toe kunt gaan. Tenslotte bieden we je genoeg mogelijkheden om nieuwe features en formats te introduceren. Uiteindelijk gaan we er allemaal voor om N1ntendo een nog groter succes te laten zijn! Oh, hebben we je al verteld dat druk bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuwe website?

7
Nathan interviewt Brjánn Sigurgeirsson over SteamWorld Dig 2

Klinkt tof! Wat moet ik doen om te solliciteren?
Simpel! Stuur een mailtje naar HR@n1ntendo.nl met als onderwerp ‘N1ntendo sollicitatie’ om ons te overtuigen dat jij de persoon bent die wij zoeken. Laat in je bericht duidelijk merken dat het om de functie van Indie-reviewer gaat. Zorg ervoor dat je minimaal de volgende zaken in je sollicitatiebrief/-mail terug laat komen:
• Een kort verhaaltje over jezelf (naam, geslacht, leeftijd, opleiding/werk, hobby’s), waarbij je ook eventuele relevante ervaring op het gebied van schrijven en/of games noemt.
• Een motivatie waarom je graag bij N1ntendo.nl zou willen schrijven en je relatie tot Indie-games.
• Een recent artikel (in .doc of .pdf-formaat) dat je hebt geschreven. Dit mag een voorbeeld van een nieuwsartikel, een review, preview, special of column zijn. Zonder voorbeeld-artikel nemen we je sollicitatie niet in behandeling!

Wij zullen daarna via de mail zo spoedig mogelijk bij je terugkomen met feedback. We geven iedereen antwoord, ook als de keuze niet op jou is gevallen. Kunnen we jou binnenkort verwelkomen bij onze redactie?

Ook met vragen kun je bij ons terecht via HR@n1ntendo.nl!
Next articleNintendo verwijdert tweet over Pokémon Sword en Shield Previous articleFinal Fantasy IX

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.