Gerucht: Nintendo Switch krijgt nieuw model in 2019 Nieuws | 04 oktober 2018 11:16 | Auteur: Erik | Bron: Wall Street Journal

Wall Street Journal brengt in een reportage naar buiten dat Nintendo een nieuwe versie van de Nintendo Switch uit gaat brengen.

De versie is volgens het medium bedoeld om het sterke momentum van de hybride console te handhaven. Wall Street Journal (kopieer de titel in Google om het gehele artikel te lezen) citeert leveranciers en anderen met kennis van het plan als bronnen.

Ze zijn naar verluid nog in overleg bij Nintendo over de nieuwe hardware- en softwarefuncties die de Nintendo Switch 'lite' gaat brengen, in afweging tot de mogelijke kosten hiervan. Het lijkt er echter op dat ie veel gaat lijken op het huidige model. "De Nintendo Switch deelt waarschijnlijk veel functies met de huidige versie en is compatibel met eerder verschenen Switch-games", meldt Wall Street Journal.

De kans is volgens de bronnen wel uiterst groot dat we in ieder geval een nieuw scherm gaan zien. Het huidige beeldscherm maakt nu geen gebruik van bepaalde technologieën die nu standaard zijn bij (recente) smartphones. Deze innovaties zouden de Switch helderder, dunner en zuiniger maken qua batterij.

Het medium rapporteert tot slot dat het nieuwe model waarschijnlijk in de tweede helft van 2019 verschijnt, mogelijk al zo vroeg als komende zomer. We houden je op de hoogte over nieuwe ontwikkelingen. Lees hier ons oordeel van de huidige Nintendo Switch ten tijde van de launch.
Next articleNintendo vraagt patent aan voor Game Boy-omhulsel voor smartphones Previous articleBad North

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 04 oktober 2018 11:55 | #283894
collapse
Was te verwachten, maar ik geloof dit nog niet heel erg. Gerucht moet eerst maar bevestigd worden, door Nintendo zelf. We horen dit soort verhalen al langer.

Mocht het wel waar zijn, dan kan het apparaat hopelijk dezelfde games afspelen. Ik zit niet te wachten op een console, die na een jaar of 3 alweer vervangen moet worden. Die 330 Euro vond ik persoonlijk wel duur genoeg, voor de komende jaren.

De Switch verkoopt nog steeds als warme broodjes. Helderder, zuiniger, duurzamer, etc. zou kunnen, maar wel zo dat je alle games ook op de eerdere Switch kunt blijven spelen. Dan heb ik er minder bezwaar tegen.
Avatar
Fl@ppy | 04 oktober 2018 16:43 | #283897
Reactie op post #283894 van Martijn
Helemaal mee eens. Ik was verbijsterd toen ze de new3ds aankondigden. Gelukkig is deze niet heel veel ondersteund. Laat ze een voorbeeld nemen aan de concurenten, mochten ze de hardware aanpassen en zorgen dat er geen exclusives komen.

Niet dat ik voor een nieuwe versie zou gaan, maar ik zie dan yoch graag 2 verschillende versies. 1 die zich meer focust op tvplay, dus 4k en 60fps. En 1 die zich meer focust op handheldgamen, mooi scherm, opvouwbaar ofzo.
Deze ideeen komen in mij op omdat ik eigenlijk alleen maar op tv speel en ik toch wel merk dat sommige gamew wat meer kracht nodig hebhen.
Avatar
MichaelNight | 04 oktober 2018 16:18 | #283896
collapse
4k switch hadden ze vanaf begin moete maken
Avatar
FalconPawnch | 04 oktober 2018 17:12 | #283899
Reactie op post #283896 van MichaelNight
collapse
Ik geloof dat hier al eens antwoord op was gegeven. De markt voor 4k is nog te klein. Lang niet iedereen heeft zo'n tv dus waarom die technologie in de Switch stoppen als het voor veel mensen alleen een hogere prijs betekent?

Persoonlijk heb ik het niet zo op nieuwe modellen. Ik voel me dan ergens toch wel genaaid als 1st-day-buyer. Was toen met de 3DS hetzelfde grapje.
Avatar
Paul | 04 oktober 2018 18:05 | #283901
Reactie op post #283899 van FalconPawnch
collapse
En daarnaast zou 4K tech in het formaat Switch meteen het driedubbele kosten Weird
Avatar
FalconPawnch | 05 oktober 2018 12:37 | #283905
Reactie op post #283901 van Paul
collapse
ja dat zei ik, het verschil voor velen zal dan toch alleen de prijs zijn. Dan betaal je voor iets wat je niet gebruikt eigenlijk.
Avatar
Markiewong | 05 oktober 2018 13:00 | #283906
Reactie op post #283905 van FalconPawnch
En je wilt niet weten hoe snel je batterij leeg is dan :').
Avatar
Lucas | 04 oktober 2018 20:09 | #283902
Dit gaat waarschijnlijk gewoon een kleinere versie worden. Natuurlijk komt er een nieuw model. Maar denk dat Nintendo eerdere een kleinere en/of goedkopere gaat maken inplaats van een betere en duurdere.
Avatar
Wezley | 04 oktober 2018 23:45 | #283903
Mijn Switch is nodig aan een cosmetisch herstel.
op de originele joy-cons en het Switch scherm leek het of er een soort belletjes/puntjes patroon op zat. Maar toen ik de rechter joy-con opstuurde voor reparatie, voor het los laten van de lak aan de rand (viel niet meer binnen de garantie maar wilde er ook voor betalen) .

Gaven ze aan dat ik er een bijtende stof op gesproeid zou hebben (die belletjes/puntjes patroon) en daarom niet mochten repareren. (had het zo uit de verpakking gehaald en dacht dat het toen zo hoorde)

Hierom (buiten de joy-cons om) denk ik wel dat ik er over na denk om een nieuwe editie te gaan kopen (als ik het geld bij elkaar heb)
De zelfde reden had ik bij mijn 3ds toen ik Smash er voor kocht moest ik er wel een nieuwe aan schaffen (de circle pad raakte los)

Ik weet dat ik mijn Switch veel gebruikt (dus die slijtage plek waar de lak van de rechter joy-con los laat neem ik voor lief) maar om nu te denken dat die puntjes een beschadiging is (zit niet op de achterkant) is wel jammer. maar als je kijk naar de WiiU game pad gaat die bij het zelfde gebruik langer mee.

de 2de set joy- con die ik heb heeft toevallig de zelfde beschadiging waar de lak ook los laat (zelfs na een vervanging). Maar dat ter zijde.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.