Masuda ziet Pokémon: Let's Go als startpunt voor komende 20 jaar aan Pokémon Nieuws | 17 oktober 2018 10:51 | Auteur: Erik | Bron: The Verge

Game Freak's Junichi Masuda hoopt dat Pokémon: Let's Go, Eevee! en Let's Go, Pikachu! een hernieuwd startpunt voor de Pokémon-franchise worden.

"Mijn voornaamste gedachtegang bij Let's Go is dat ik ontzettend hoop dat het dient als een soort van basis of startpunt voor de komende twintig jaar aan Pokémon", vertelt Masuda tegen The Verge.

Deze nieuwe visie komt vooral door het gigantische succes van Pokémon GO. Zonder dat spel waren ze bijvoorbeeld nooit op de gooi-mechaniek gekomen. "Pokémon GO was eigenhandig verantwoordelijk voor de tweede Pokémon 'boom', om het zo maar te zeggen. Dit was een zeldzame kans die niemand verwacht had".

Volgens hem hadden zij en Niantic eindelijk weer iets gecreëerd wat iedereen in de wereld begreep. Hij benoemt hierbij daarnaast ook nog eens de uiterst gelukkige timing met het twintigjarige bestaan van de franchise in datzelfde jaar. Voor Let's Go wilde het bedrijf dan ook die knusse saamhorigheid terugbrengen: "Ook zagen we het concept voor ons om gewoon zo'n huiskamer-ervaring te hebben, waar iedereen met elkaar samenkomt."

9
Pokémon: Let's Go moet elkaar ook in de huiskamer samen gaan brengen.

Masuda is dan ook van mening dat Pokémon-spellen vooral positieve, vrolijke gevoelens op moeten leveren bij fans. "Met behulp van Pokémon kun je het leven van mensen verrijken, en hier een positieve impact op hebben", licht hij toe. Iets dat hij zich pas realiseerde nadat een moeder hem vertelde hoe die spellen het leven van haar zoon hadden verbeterd. "Daarna heb ik, zonder twijfel, altijd geprobeerd om de serie positief te houden, en ervoor te zorgen dat we onze fans niet teleurstellen."

Wees gerust: dit betekent niet dat we in de toekomst enkel spellen als Pokémon: Let's Go gaan zien. "Ik vind het ontzettend belangrijk dat Pokémon een positieve kracht in de wereld blijft. Maar ik denk niet dat het hiervoor een consistente, onveranderde ervaring moet zijn. Ik heb het het idee dat er qua variatie nog veel speelruimte is, niet alleen in de hoofdserie, maar ook in de spin-off games", sluit hij af.

Gisteren lichtte hij al een tipje van de sluier op over de toekomst van Pokémon. Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Let's Go, Eevee! zijn vanaf 16 november verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.
Next articleOude Pokémon overzetten wordt mogelijk in nieuwe core Pokémon... Previous articleThe Escapists: Complete Edition

Reacties van gebruikers

Avatar
Lucas | 17 oktober 2018 10:55 | #284013
collapse
Kan mij hierin wil vinden. Als dat wil zeggen dat we ook over een paar jaar weer terug gaan naar Johto, dan vind ik het prima. Hoewel ik de graphics van Let's Go erg mooi vind, vind ik de aanvallen in de gevechten wel erg tegenvallen en dit hadden ze met 150 Pokemons eindelijk kunnen veranderen. Sterker nog, Pokemon Battle Revolution voor de Wii heeft mooiere aanval graphics dan deze game. Verder kijk ik er nog steeds naar uit.
Avatar
Mink | 17 oktober 2018 11:18 | #284014
Reactie op post #284013 van Lucas
collapse
Ze hebben ontzettend veel tijd gestopt in de animaties van de Pokémon, denk dat de aanvallen bij de volgende Let's GO meer aandacht krijgen, aangezien er dan 'slechts' 100 Pokémon bijkomen. Daarbij is dit natuurlijk nieuwe hardware en is de eerste titel altijd wat minder mooi. Ben het wel met je eens hoor, de aanvallen zijn nog een beetje 3DS-niveau.
Avatar
FalconPawnch | 17 oktober 2018 11:52 | #284017
Reactie op post #284014 van Mink
Omdat de Let's Go games meer voor kinderen zijn en die kijken nog niet zo naar de graphics. Die vinden animaties belangrijker. 3DS niveau is prima voor ze.
Avatar
CyberMonkey | 18 oktober 2018 16:27 | #284042
Reactie op post #284014 van Mink
Dat vind ik echt geen excuus. Bijna alle 3D models en animaties (zelfs de loop-animaties van de Pokémon ja) zijn afkomstig uit Sun/Moon en Pokémon Go. Juist omdat er maar 150 Pokémon in de game zitten hadden ze echt wel meer moeite kunnen stoppen in de aanvallen lijkt me. Dit zou toch nooit 60 euro mogen kosten of ben ik nou gek?
Avatar
FalconPawnch | 17 oktober 2018 11:52 | #284018
collapse
Dus we gaan de afgelopen twintig jaar weer opnieuw beginnen? -_-

Deze nieuwe visie komt vooral door het gigantische succes van Pokémon GO. Zonder dat spel waren ze bijvoorbeeld nooit op de gooi-mechaniek gekomen.


Dit is echt geen vooruitgang als je het mij vraagt... Beter stoppen ze deze vangstijl niet in de core games voor de Switch.
Avatar
Mink | 17 oktober 2018 12:04 | #284019
Reactie op post #284018 van FalconPawnch
Ik verwacht het niet, dit heeft 'GO' in zijn naam. Wellicht dat het een modus is die je aan moet zetten, iets optioneel dus.
Avatar
FalconPawnch | 17 oktober 2018 21:49 | #284026
Naja, het gooien op zich is niet hinderlijk maar ik heb liever een strategische battle waarbij je zorgt dat de wilde pokemon niet faint zodat je hem makkelijker vangt, dan simpelweg een balletje gooien dat soms tot frustraties leidt als het niet werkt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon: Let's Go, Eevee!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018

Pokémon: Let's Go, Pikachu!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018