Travis Strikes Again: No More Heroes Preview | 29 oktober 2018 19:00 | Auteur: Daan

No More Heroes is een serie die ik een warm hart toedraag. Hoewel er negatieve dingen vallen te zeggen over de eerste twee games, waren ze in het algemeen fijn om te doorlopen. De flitsende moves brachten veel vermaak waren gemaakt met de Wii Remote in het achterhoofd. Travis Strikes Again: No More Heroes probeert, op een budget, hetzelfde kunstje te herhalen. Het kent wederom flitsende actie, maar weet het te overtuigen?

Ho-hum
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: geweldig vond ik de demo niet. Begrijp me niet verkeerd: het zou geweldig zijn geweest als ik had kunnen zeggen dat Travis Strikes Again op de goede weg was. Het stijltje is weer op en top Suda51. Het spel is top vormgegeven, vooral de shading op de omgevingen en personages zijn tof. Dat gezegd hebbende, je ziet de fouten ook veel te vlug. Het team bij Grasshopper heeft geprobeerd ze te verhullen, maar het komt niet goed uit de verf.

De gameplay is heel anders dan een reguliere No More Heroes. Hoewel ik dat op zich geen probleem vind, zijn er games die het hack and slash-genre beter weten aan te pakken. Het gevechtssysteem is weinig diepgaand en je doet dezelfde paar bewegingen opnieuw en opnieuw. Het brawler-gehalte is voelbaar, al voelt het niet zo bevredigend als bestaande reeksen binnen het genre. De combat is ook helemaal niet slecht, maar het oog wil gewoon iets meer. Je loopt wat rond, slaat wat met je zwaard en ontwijkt waar nodig. Wat niet bepaald helpt is dat de route die je aflegt compleet lineair is.Het ergste probleem met Travis Strikes Back is de camera. Deze zoomt in en uit wanneer hij er zelf zin heeft en dat zorgt voor wat opmerkelijke momenten. Tijdens de eindbaas van de demo was het zo dat de camera opeens verder weg ging. Er was niet bepaald reden toe en het haalde me nogal uit het gevecht. In plaats van een intensief één-op-één gevecht, voelde het als een bewegende hitbox die een aantal maal geraakt moest worden.

Voorlopige conclusie
Travis Strikes Again: No More Heroes liet me niet warm of koud. Ik zag de potentie met hoe de game speelde, maar het wist mijn interesse niet vast te houden. Het valt te hopen dat de combat leuker wordt gemaakt en dat de camera wordt verbeterd. Grasshopper weet de belangrijkste fouten er voor release eruit te halen, dus we blijven hoop houden. De game komt begin 2019.
Next articleNintendo's financiële resultaten Q2 2018: Switch 22.8 miljoen... Previous articleOff-screen beelden van Gear.Club Unlimited 2 voor de Nintendo...

Reacties van gebruikers

Avatar
*D4rKy* | 30 oktober 2018 01:28 | #284158
Als het net als de vorige twee delen speelt hoor je mij niet klagen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Travis Strikes Again: No More Heroes

Platform: Nintendo Switch
Genre: Hack 'n Slash
Ontwikkelaar: Grasshopper Manufacture
Uitgever: Grasshopper Manufacture
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 18 januari 2019

Screenshots