Releaselijst november 2018: houd deze games in de gaten! Special | 02 november 2018 09:00 | Auteur: Erik

Jongens, wat ben ik toch in mijn nopjes deze maand. Eindelijk, eindelijk ziet Spyro Reignited Trilogy het levensli… Oh wacht, die verschijnt niet voor een Nintendo-platform. Ahem. Gelukkig valt er ook meer dan een hoop te genieten op de Nintendo Switch! Deze maand kunnen we bijvoorbeeld eindelijk op reis door Kanto én onze jeugd herbeleven met RollerCoaster Tycoon Adventures. Ik neem je mee door de belangrijkste releases van de maand november!

Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun!
Nintendo Switch – 2 november 2018 (Adviesprijs: €59,99)
Ik heb Taiko no Tatsujin één keer in mijn leven gespeeld - in het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer (aanrader om eens heen te gaan!). Die ene keer was echter genoeg om mij te overtuigen van het concept. Taiko no Tatsujin is een ritmegame á la Donkey Konga, waarin je met echte stokken op een grote drum slaat. En dit is een ongelofelijk bizarre, doch verslavende ervaring. Binnen een mum van tijd sla je, onder het genot van catchy Jpop of het theme van Super Mario Odyssey, ritmisch de juiste noten aan die op het balkje voorbijkomen. Dit specifieke gevoel is helaas alleen besteed aan de speciale editie van de Switch-versie (anders drum je met de Joy-Con), maar fans van muziekspellen moeten hier zeker naar uitkijken!

TaikoNoTatsujinDrumNFun_NintendoSwitch_01

Diablo III: Eternal Collection
Nintendo Switch – 2 november 2018 (Adviesprijs: €59,99)
Mijn opening met Spyro Reignited Trilogy komt niet zomaar uit de lucht vallen, het is soms nog best onwerkelijk wat er allemaal voor de Nintendo Switch verschijnt. Neem bijvoorbeeld Diablo III, van origine een hardcore PC-titel. Dat dit demonische lootfest naar de Xbox One en PlayStation 4 komt valt nog ergens te verklaren, maar een kindvriendelijke Nintendo-console? Tegenwoordig lijkt alles mogelijk. Toegegeven: de Nintendo Switch heeft ook bewezen dat het prima zijn mannetje staat met die stoere third party-games. Stap daarom vooral uit je comfortzone, en geef dit actievolle avontuur een kans. Het stelt niet teleur. Sterker nog: Daan heeft in zijn hands-on-sessie al ondervonden dat het zich al helemaal thuisvoelt op de Nintendo Switch!

DiabloIIIEternalCollection_NintendoSwitch_01

World of Final Fantasy Maxima
Nintendo Switch eShop – 6 november 2018 (Adviesprijs: €39,99)
Zoals de titel al zo treffend suggereert, brengt World of Final Fantasy alle werelden van Final Fantasy bij elkaar. Het is een historische les door deze klassieke franchise, waarin je karakteristieke locaties bezoekt als Midgar of Cordelia en je Cloud, Lightning en vele andere iconische personages ontmoet. In Maxima kun je zelfs zijn! Als klap op de vuurpijl heeft Square Enix hier een heerlijk Pokémon-achtig gevechtssysteem omheen verzonnen, waardoor je al die schattige (en nog veel schattigere) vijanden uit het universum kunt vangen! Als klap op de schattigheidsvuurpijl, kun je je gevangen monsters ook nog eens op elkaar stapelen. Aanrader voor Final Fantasy- én Pokémon-liefhebbers!

WorldofFinalFantasyMaxima_NintendoSwitch_01

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee!
Nintendo Switch – 16 november 2018 (Adviesprijs: €59,99)
Masuda ziet Pokémon: Let’s Go als startpunt voor de komende twintig jaar aan Pokémon. Een gedurfde uitspraak, die tegelijkertijd aangeeft hoeveel vertrouwen hij heeft in deze titel. En ik geef hem in eerste instantie ook geen ongelijk: het is een gedurfde, verfrissende stap. Fans kijken huiverig waar deze stap hun naartoe brengt, maar misschien trekt dit juist nieuwkomers over de streep. In Pokémon: Let’s Go, Pikachu! hoef je de zakmonsters niet meer te verzwakken en zijn er geen ingewikkelde gevechtssystemen. De focus ligt puur op datgene waar de serie ooit groot mee is geworden: het vangen van ze allemaal. Op 16 november gaan we zien of dit het weer een fenomeen maakt voor de komende twintig jaar.

PokemonLetsgoPikachuEevee_NintendoSwitch_01

Sid Meier’s Civilization VI
Nintendo Switch – 16 november 2018 (Adviesprijs: €44,99)
Als buitenstaander heb ik me lange tijd afgevraagd wat Civilization nou precies is. Een soort Advance Wars of Fire Emblem? Of misschien toch meer iets in de richting van Age of Empires? Het blijkt echter een soort gouden middenweg tussen de twee te zijn. Jij neemt de rol aan van een historische leider en richt je eigen rijk op. Deze probeer je door verschillende tijdperken te loodsen, om ondertussen tegen andere facties te strijden. Of strijden? Je kunt ook geld het gevecht laten bepalen of angst inboezemen met technologische overmacht. Dit allemaal gebeurt in een turn-based-setting. Op de PC is het al jarenlang een fenomeen, en het wordt dan ook tijd dat wij Nintendo-fans ook eens dat ‘Civ’-gevoel ervaren. 16 november kun je je laten onderdompelen!

CivilizationVI_NintendoSwitch_01

RollerCoaster Tycoon Adventures
Nintendo Switch – November 2018 (Adviesprijs: onbekend)
Deze maand kan iedereen eindelijk weer misselijkmakende achtbanen bouwen, woekerprijzen vragen voor paraplu’s en gasten laten verdwalen in ingewikkelde paddoolhoven. Jawel, RollerCoaster Tycoon is terug! Zeker hier in Nederland was dit spel begin 2000 een gigantisch succes, en straks kun je dit succes nog eens dunnetjes on-the-go herbeleven. RollerCoaster Tycoon Adventures komt met drie grote modi: Campaign, Scenario en Sandbox. Met name de Campaign-modus klinkt interessant: hierin moet je een knus speelparadijs uit laten groeien tot een groots amusementsimperium. Met 120 verschillende attracties moet dit ongetwijfeld te doen zijn. En anders kun je die verdraaide ontevreden gasten vast wel uit de achtbaan lanceren.

rollercoastertycoonadventures_nintendoswitch_03

En verder?
Verder zou ik heel hard Moonlighter in de gaten houden, een Zelda-esque RPG met roguelite-elementen. Winkeleigenaar Will droomt er namelijk van om een ware held te zijn. Retroliefhebbers worden daarnaast op hun wenken bediend met SNK 40th Anniversary Collection, een bundel van meer dan dertien klassieke spellen uit de stal van SNK. Ook verschijnt er wederom Nederlandse glorie in de Nintendo eShop: het puzzelspelletje Swap This! van Two Tribes. November wordt tot slot compleet gemaakt met de prachtig getekende actieplatformer Monster Boy and the Cursed Kingdom en Ubisoft's Smash Bros-kloon Brawlhalla (waar Rayman wél in schittert). Genoeg te spelen dus!
Next articleI Hate Running Backwards Previous articleBreng iconische personages tot leven in Spirits-modus Super...

Reacties van gebruikers

Avatar
MichaelNight | 02 november 2018 11:43 | #284255
Je vergeet Warframe
Avatar
deejaydadream | 02 november 2018 12:00 | #284256
Deze maand worden het voor mij:

- Pokémon: Let’s Go, Eevee!
- World of Final Fantasy Maxima

Persoonlijk denk ik, dat ik met de onderste van de 2 titels meer plezier ga beleven. Heb de game al uitgespeeld op de PS4, maar wil nu de game eens spelen met zoveel mogelijk monsters te vangen en alle side quest gevechten te doen.
Avatar
koekiemonster | 02 november 2018 20:12 | #284265
World of Final Fantasy was best leuk op de Vita
Avatar
ribbelchips | 05 november 2018 10:42 | #284272
Ik haal sowieso Pokémon. Civilization en Rollercoaster hou ik in de gaten, maar daar wil ik wel eerst wat reviews van lezen. Zou niet de eerste keer dat een game op een Nintendo probleem tegenvalt door ontbrekende functies of andere onvolkomenheden. Cities Skylines recent nog...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Civilization VI

Platform: Nintendo Switch
Genre: Strategy
Ontwikkelaar: Firaxis Games
Uitgever: 2K Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 16 november 2018

Diablo III – Eternal Collection

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action RPG Hack 'n Slash
Ontwikkelaar: Blizzard Entertainment
Uitgever: Blizzard Entertainment
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 02 november 2018

Pokémon: Let's Go, Eevee!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018

Pokémon: Let's Go, Pikachu!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018

RollerCoaster Tycoon Adventures

Platform: Nintendo Switch
Genre: Simulatie
Ontwikkelaar: Nvizzio Creations
Uitgever: Atari / BigBen Interactive
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 29 november 2018

Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun!

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Rhythm
Ontwikkelaar: Bandai Namco
Uitgever: Bandai Namco
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 02 november 2018

World of Final Fantasy Maxima

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 06 november 2018