Baba is You Preview | 04 november 2018 22:00 | Auteur: Daan

Puzzelspellen zijn er in overvloed op de Nintendo Switch. De één is nog gekker dan de ander, maar alles valt in het niet wanneer je het met Baba is You gaat vergelijken. Het bizar uitziende puzzelavontuur draait allemaal om woorden en hoe je ze het beste kunt combineren. Of het wat was? Nou ja, het was uiterst vermakelijk.

Ben jij Baba?
Baba is You komt neer op het combineren van woorden. Deze zijn opgedeeld in drie categorieën: het object (Wall), het woord ''is'' en een actie (Move). Door de woorden te koppelen die in het voorbeeld zijn gebruikt, zullen de muren op hetzelfde moment voortbewegen als Baba. Hierdoor werd het makkelijk om een vlag aan te raken en een punt te scoren. In een andere puzzel verander je in de muur en grijp je de vlag op die manier. Elke ronde kent een belachelijke manier om een puzzel op te lossen.Zelfs het einddoel, de vlag, is niet immuun voor deze gekte. In één van de demopuzzels tegen die we tegenkwamen was er geen route naar de vlag. Door de blokken over het water te duwen, veranderde de tekst naar 'Baba is Win'. Het zorgde dat het level direct tot een eind kwam. De enige manier waarop je geen invloed kan uitoefenen is als de blokken achter een muurtje staan. Het creëert regels die je scherp houden en forceren je om rustig over alles na te denken.

Voorlopige conclusie
Het stijltje is niet over de top, maar dat heeft Baba is You ook niet nodig. De gameplay is de kracht achter Baba is You en het creëert leuke, veelzijdige puzzels. Met meer dan 100 levels om te overbruggen kan het makkelijk het puzzelgat opvullen dat ik soms voel. Het concept achter het spel is subliem. Dat is hoe een sterk puzzelspel zijn mannetje moet staan.
Next articleVecht vanaf woensdag tegen de Salmonids op een splinternieuwe... Previous articleYouTube komt naar verluid richting Nintendo Switch komende week

Reacties van gebruikers

Avatar
nNanob | 05 november 2018 13:21 | #284273
Ik heb deze game ook op Gamescom gespeeld en ik ben zeer onder de indruk, ik ga deze game ook zeker kopen wanneer die uitkomt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Baba is You

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Puzzel
Ontwikkelaar: Hempoli
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2019