Super Mario Bros.-film moet in 2022 in de bioscopen te zien zijn Nieuws | 07 november 2018 12:39 | Auteur: Mink | Bron: Variety

Variety heeft met Illumination gesproken en daaruit blijkt een releasejaar voor de Super Mario Bros.-film besproken te zijn.

De Super Mario Bros.-reeks is wellicht de bekendste gameserie in de wereld. Iedereen kent verschillende verhalen omtrent de besnorde loodgieter. Begin dit jaar schreven we over de onthulling van een nieuwe Super Mario Bros.-film en vandaag is het releasejaar besproken in een interview met Variety.

Illumination is de filmstudio die mag werken aan de overzetting van Mario op het witte doek. Dit ging in 1993 al een keertje flink mis, toen wellicht een van de slechtste films ooit werd gemaakt. In het interview van Variety werd onder meer gesproken over dit fiasco en hoe Chris Meledandri dit wil voorkomen door nauw samen te werken met Shigeru Miyamoto.

"Het is een vrij ambitieuze taak. De uitdaging is om dingen te pakken die zo dun zijn in hun originele vorm en daar diepte aan proberen te geven. Maar dat doen zonder de liefde van de fans te comprimeren."


De Super Mario Bros.-film moet in 2022 in de bioscopen te zien zijn.
Next articleNintendo sluit vrijdag officiële Facebookpagina Wii U Previous articleAlle DLC-personages Super Smash Bros. Ultimate zijn al geselecteerd

Reacties van gebruikers

Avatar
MVG | 07 november 2018 13:55 | #284299
collapse
Ze lijken het in ieder geval serieus te nemen. In 1993 deden ze dat niet. Toegeven, het is een wereld die zich moeilijker naar speelfilm laat vertalen dan naar animatie. Hopelijk kunnen ze bewijzen dat Mario's wereld ook werkt buiten de videogames.

Ik vond de door DIC gemaakte tekenfilms destijds nog wel leuk (wel erg verjaard nu), maar voor een volwaardige animatiefilm moeten ze met iets beters komen. Het is zelden gedaan: Mario mét succes buiten de videogames. Gelukkig hebben ze nog wel even de tijd.

Wat ze vooral niet moeten doen, heb ik al eens beschreven in een reactie:
http://www.n1ntendo.nl/article/54221/1/het-is-officieel-nintendo-ontwikkelt-met-makers-minions-een-mario-film Hahaha
Avatar
Demin | 07 november 2018 16:37 | #284307
Reactie op post #284299 van MVG
Bijkomend probleem van de '93 film was natuurlijk dat de Mariowereld ook niet goed gedefinieerd was. Er was eigenlijk alleen maar 2d-pixelart beschikbaar want Mario's 3d debuut kwam pas 3 jaar later. De "Mario-feel" is nu veel beter gedefinieerd, dus wat dat betreft zou deze film sws beter moeten worden.

Toch knijp ik hem wel een beetje, want van het 'verschrikkelijke ikke' niveau van Illumination studios wordt ik niet per se blij. Nou ja, afwachten maar. Smile
Avatar
Demin | 07 november 2018 16:37 | #284308
collapse
Was Nintendo er niet van teruggekomen dat Mario gestopt was als loodgieter?
Avatar
MVG | 07 november 2018 19:33 | #284310
Reactie op post #284308 van Demin
Wat mij betreft gewoon nog steeds een loodgieter, hoor. Waarom anders de outfit met pet en overal? Mario heeft misschien 100 andere bezigheden, maar hij gaat nog steeds door buizen: Mario blijft een loodgieter. Wink

Vond het zomaar flauw om te zeggen dat hij geen loodgieter meer zou zijn. Net als de bewering dat de Koopalings niet meer Bowser's kinderen zijn. "Super Mario Bros. 3" is vormgegeven als een toneelstuk en "Super Mario Bros. 2" was een droom, maar dat wil niet zeggen dat het "nooit is gebeurd".

Zo zijn er wel meer uitspraken die later zijn gedaan, waar ik het niet echt mee eens ben. Miyamoto kan zeggen wat hij wil. Iedereen mag het ook interpreteren zoals hij wil. Wat mij betreft is alles zoals het eerder bedacht was. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.