Alle tips en tricks om Shiny Pokémon te vangen Special | 28 november 2018 12:30 | Auteur: Mink

Sinds de komst van de zesde generatie is het een stuk toegankelijker gemaakt om shiny Pokémon aan je team toe te voegen. Ook met Pokémon: Let’s Go, Eevee & Pikachu is dat het geval. Maar hoe kom je met deze totaal nieuwe spelmachinieken een shiny Pokémon tegen? Wat kun je doen om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken en welke regels mag je niet overtreden? In deze special leg ik je tot in de puntjes uit hoe je alle shiny Pokémon kunt bemachtigen.

Pokémon: Let’s Go, Eevee & Pikachu nemen een vertrouwt concept uit de Pokémon-reeks over; de mogelijkheid om zakmonster met een alternatief kleurpatroon te vinden. Deze zogeheten Shiny Pokémon hebben een kleine kans om te verschijnen en zijn daarom zeer gewild. Game Freak heeft echter het jagen op Shiny Pokémon totaal veranderd en een stuk toegankelijker gemaakt.

21


In deze nieuwste telgen is de kans op een Shiny Pokémon 1 op 4096, waar je wellicht niet geheel vrolijk van wordt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om deze kans omhoog te werken: alle Pokémon vangen, een Catch Combo starten en een Lure gebruiken. Bij het vangen van alle Pokémon krijg je in het Game Freak-kantoor een Shiny Charm, deze verhoogd je kans op een Shiny met ruim 300%. Een Lure activeren verdubbeld je kans op zo’n uniek zakmonstertje en een Catch Combo verhoogd je kans aanzienlijk met 1200%. Mocht je alle bovenstaande manieren tegelijkertijd gebruiken, dan is je kans 15 keer groter (ofwel 1 op 273).

Let’s Combo!
De grootste kansvergroter op een Shiny Pokémon is bij uitstek de Catch Combo. Maar hoe werkt deze precies en waar moet je op letten? Een Catch Combo creëer je door dezelfde Pokémon meerdere keren achter elkaar te vangen. Het maakt verder niet uit of het wilde beestje enkele keren uit de Pokéball springt, zolang je hem uiteindelijk maar vangt.Game Freak heeft het ontzettend toegankelijk gemaakt om de Catch Combo op te bouwen; er is vrijwel niets dat het doorbreekt. In dit voorbeeld zijn we opzoek naar een Shiny Growlithe. Slechts drie zaken moet je absoluut niet doen; een andere Pokémon vangen, een Growlithe laten ontsnappen (in de overworld mogen Growlithes overigens gewoon verdwijnen, dat verbreekt de combo niet) of de Nintendo Switch volledig uitzetten. Stand-By is geen probleem. Nu het duidelijk is wat je niet moet doen, is al het andere vrij spel. Je kunt tijdens het Shiny Hunten gewoon vechten met trainers, online ruilen met vrienden of snel wat extra Pokéballen halen. Wat overigens best te doen is, want Catch Combo’s zijn stiekem best lucratief.

Rewards
Het behalen van hoge Catch Combo’s heeft vele voordelen. Allereerst het meest voor de hand liggende reden; je kans op Shiny Pokémon neemt enorm toe. Deze kans neemt toe naarmate je Catch Combo stijgt, waarbij je het maximum behaald bij een Catch Combo van 31. Als tweede krijg je ontzettend veel ervaringspunten voor het vangen, wat het iets gemakkelijker maakt om alle Pokémon in je Pokédex te krijgen. Tevens neemt de kans exponentieel toe dat er een zeldzame pocket monster op de overworld verschijnt.

16


Een ander voordeel van Catch Combo’s is dat de Growlithes steeds meer perfecte IV’s bezit. Een Pokémon heeft zeven waardes; Health Points, Attack, Special Attack, Defense, Special Defense en Speed. Deze hebben bij de ‘geboorte’ van Pokemon een geheime waarde (Individual Values). Deze zo hoog mogelijk krijgen was in voorgaande Pokémon-spellen een heel gedoe. Nu is het Shiny Hunten extra voordelig aangezien de Shiny Pokémon met vier perfecte IV’s start als je in een hoge Catch Combo zit (31+). Daarbij kun je in deze game de Nature van jouw Pocket Monsters bepalen. Ga naar het Pokémon Centrum in Celadon City en spreek met de trainer die een Abra bij zich heeft. Dit kost flink wat duiten en laat je tot het einde van de dag alleen wilde Pokémon tegenkomen met de Nature die jij gekozen hebt. Ideaal voor tijdens het jagen op Shinies mits je 10.000 PokéDollars over hebt.

Het laatste voordeel Catch Combo, is het aantal snoepgoed dat je krijgt voor het vangen van Pokémon. Als je het de honderd passeert, krijg je na vrijwel iedere vangst ruim tachtig Candy. Deze zijn alleen niet zoveel waard, maar mocht je combo de drie getalen raken, dan kun je gerust iedere twintig gevangen Pokémon terug wandelen naar de meest dichtstbijzijnde PokéMart om 999 Candy te verkopen en zo weer 100 PokéBallen te verdienen. Dit maakt het een aardig lucratieve bezigheid, aangezien je meestal geen honderd ballen nodig hebt om er twintig a dertig te vangen.

18


The Man Who Cant Be Moved
Het klinkt misschien niet logisch, maar de beste manier om Shiny Pokémon te vangen is door simpelweg stil te staan. Zorg dat je een Catch Combo van 31+ hebt, zet een lure aan en wacht rustig af. De houdbaarheid van een Lure is, net zoals bij Repels, gebaseerd op het aantal stappen dat je zet. Als je stilstaat blijven de Pokémon verschijnen en iedere Pokémon heeft een kans om Shiny te zijn. Krijg je niet dezelfde Pokémon Shiny als de Pokémon die je al dertig keer hebt gevangen, dan zal deze geen vier perfecte IV’s hebben. Hierdoor is het aan te raden deze te laten schieten, deze zijn het gewoonweg niet waard.

Als je eenmaal de Elite Four hebt verslagen, kun je op een snellere manier Shiny Pokémon verzamelen. Je krijgt dan de mogelijkheid om op een vliegende Pokémon daadwerkelijk de hoogte in te schieten. Vlieg naar een stukje gras, wacht totdat er zes Pokémon zijn verschenen en vertrek dan weer. Dit proces kun je oneindig lang doorvoeren totdat jouw Shiny Pokémon op het beeld wandelt.Kleine tips
Uit ervaring kan ik zeggen dat het Shiny Hunten niet als volwaardig ‘spelen’ aanvoelt. Het is meer een onvermijdelijke grind naar die perfecte Shiny Pokémon. Daarom heb ik vaak randactiviteiten gaande terwijl de Catch Combo langzaam naar 420 tikt. Zo is het luisteren naar een podcast, schrijven van een special of onzinnig fantaseren over het universum aan te raden.

Iets wat mij veel frustratie wegnam, was het spelen in de handheldmodus. Hier voelt het vangen minder aan als een gimmick en word je niet gestraft voor de soms slecht aanvoelende motion control. Zorg er altijd voor dat je de Nintendo Switch kunt opladen als je in handheldmodus speelt, het is ontzettend zonde om je gigantische Catch Combo te verliezen omdat je vergeten bent de console op te laden.

20


Het jagen op alternatieve Pokémon is een vrij dure hobby, zeker als je ook de Nature wilt bepalen. Hier zijn enkele snelle oplossingen voor zoals het verslaan van trainers, de Elite Four of het verzamelen van items. Dit laatste is in Pokémon: Let’s Go, Pikachu & Eevee zeer gemakkelijk gemaakt; ieder ‘verborgen’ item verschijnt weer in de wereld na 24 uur. Je kunt daarom iedere dag even door de Underground Paths gaan, daar liggen items ter waarde van ongeveer 16.000 PokéDollars.

Laat ons zeker weten wat jouw favoriete Shiny Pokémon is in de eerste generatie. Of deel natuurlijk even welk Pocket Monster jouw eerste Shiny is in Let's Go!
Next articleNintendo Switch een van de best verkopende producten tijdens... Previous articlePokémon: Let's Go, Eevee & Pikachu in top vijf best verkochte...

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 28 november 2018 13:18 | #284535
collapse
Zo is het luisteren naar een podcast, schrijven van een special of onzinnig fantaseren over het universum aan te raden.


Hah, ik vraag me af waar je mee bezig was terwijl je deze special schreef.... Razz

Je moet wel nog steeds echt geluk hebben met het vangen van een shiny. Natuurlijk is 1 op 273 veel beter dan 1 op 4096, ervaan uitgaande dat je je kansen volledig maximaliseerd, maar je moet dan wel in je hoofd houden dat je niet echt 1 op de 273 Pokémon als shiny tegenkomt; elke Pokémon heeft nog steeds máár 1 op 273 kans om shiny te zijn. Ik ben zelf bezig met een combo, en zit bijna op de 400 Pokémon en nog steeds geen shiny. (Moet dan wel zeggen dat ik alleen de combo + lure methode gebruik, ik heb (nog) geen Shiny Charm in Let's Go, wat mij een kans van 1 op 315 geeft.)

Het verkrijgen van zo'n glimmend beestje is dus een proces waar je óf veel geluk, óf veel geduld bij moet hebben. Heb je beide niet, dan kan je waarschijnlijk beter iets anders gaan doen. Wink
Avatar
Mink | 28 november 2018 13:45 | #284537
Reactie op post #284535 van Yosher
collapse
True, ik moet zeggen dat ik ontzettend veel geluk heb gehad. Ondertussen al zo'n twintig Shiny Pokémon gevangen, stuk of dertig tegengekomen. Welke Pokémon probeer je Shiny te krijgen? Smile
Avatar
Yosher | 28 november 2018 17:24 | #284542
Reactie op post #284537 van Mink
collapse
Nidoran (mannetje), maar het wil maar niet lukken. Razz

Wil trouwens niet zeggen dat ik nooit geluk heb gehad met shinies. Ik heb er toch een paar in voorgaande delen, zoals 2 Zangoose, Deino, Bouffalant, Golduck, en nog wel een paar waar ik zo even niet opkom. Zelfs in Pokémon Let's Go ben ik ééntje gewoon willekeurig (zonder combo, lure of shiny charm) tegengekomen. Maar aangezien dat een Rattata was in Pokémon Mansion, was dat niet bepaald een héél aangename verassing, gezien wat voor Pokémon het daar anders had kunnen zijn.
Avatar
Mink | 28 november 2018 17:31 | #284544
Reactie op post #284542 van Yosher
collapse
Haha, grappig genoeg heb ik ook ontzettend veel moeite met Nidoran (mannetje)... Heb daar al 2x een streak van 400+ gehad, maar nooit een Shiny. Ben op die route wel al meerdere Shiny Pokémon tegengekomen (zoals Spearow en Raticate). Kwestie van beetje ongeluk Wink .
Avatar
Yosher | 28 november 2018 18:07 | #284546
Reactie op post #284544 van Mink
Misschien hebben ze deze specifieke Pokémon gewoon vergeten een shiny vorm te geven in deze versie en zijn we al die tijd gewoon voor nop bezig.......... Razz
Maar ook dat geluk dat andere Pokémon shiny verschijnen tijdens de Nidoran hunt heb ik niet!
Avatar
amheibloem | 19 januari 2020 21:59 | #289511
Ik ben net begonen met het spel en wist dus niets van die catchcombo. Toch kwam ik op het eiland ineens een shiny raticate tegen. De kans is 1 op 4000 ongeveer. 8k heb na 50 keer pidgeys achter elkaar vangen ook een shiny pidgey.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon: Let's Go, Eevee!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018

Pokémon: Let's Go, Pikachu!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018