Cijfers Thanksgiving-weekend tonen verkooprecords voor de Nintendo Switch Nieuws | 29 november 2018 12:05 | Auteur: Mink | Bron: Nintendo

Nintendo of America heeft concrete cijfers vrijgegeven betreffende het Thanksgiving-weekend.

De afgelopen week kwamen langzaam doch zeker gegevens binnen van afgelopen weekend. Zo verscheen gisteren het nieuws dat de Nintendo Switch een van de best verkopende producten was. Vandaag hebben we concrete cijfers van Nintendo zelf.

De Nintendo Switch is de bestverkopende console tijdens het Thanksgiving-weekend in de geschiedenis. Deze titel heeft de hybride console afgepakt van de Wii, die deze titel al lange tijd mocht verdedigen. Verder heeft het afgelopen weekend voor ruim 250 miljoen dollar omzet gezorgd voor The Big N.

De Nintendo Switch is 115% meer verkocht ten opzichte van 2017 tijdens het Thanksgiving-weekend. In de Verenigde Staten zijn nu 8.2 miljoen Nintendo Switch-exemplaren in de handen van de consument. Alleen afgelopen weekend werden er tevens 1 miljoen first party titels aangeschaft.

Met die extra miljoen first party titels, heeft Super Mario Party ook enkele records verbroken. Zo is het de eerste game in de serie die in de Verenigde Staten meer dan één miljoen keer is verkocht. Tevens is het de vijfde Nintendo Switch-titel die in Noord-Amerika boven de 1 miljoen exemplaren is gekomen. The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Splatoon 2, Super Mario Odyssey en Mario Kart 8 Deluxe haalden deze mijlpaal al eerder.
Next articleLEGO Harry Potter Collection Previous articleNintendo beëindigt Creators Program; gemakkelijker content...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.