Masuda benadrukt dat Pokémon: Let's Go, Pikachu / Eevee geen spin-offs zijn Nieuws | 01 december 2018 11:33 | Auteur: Erik F. | Bron: Junichi Masuda (via Nintendo Everything)

Masuda is duidelijk: Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Let's Go, Eevee! zijn core Pokémon-spellen.

"Deze spellen zijn geen spin-offs. Het zijn core Pokémon-spellen", meldt de director in een Japanse Strategy Guide van de twee spellen, waar Nintendo Everything een quote uit wist te bemachtigen. Hiermee gaat hij direct tegen vele uitroepen van fans in, die vinden dat Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Let's Go, Eevee! niet tot de hoofdspellen horen.

Masuda zegt dat ook toekomstige Pokémon-spellen wellicht in verbinding staan met de grootste inspiratiebron voor deze twee titels, Pokémon GO. "Als we van een hoop mensen horen dat ze ervan genoten om zakmonsters vanuit Pokémon GO over te zetten, dan gaan we misschien nadenken om toekomstige titels ook hiermee in verbinding te laten staan."

Spin-off of niet, zowel Daan als Erik zijn zeer te spreken over Pokémon: Let's Go, Pikachu en Eevee. De titels zijn sinds 16 november verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

9
Next articleNintendo eShop - Week 48 (ARK, This War of Mine, Screencheat,... Previous articlePokémon GO krijgt binnenkort speler tegen speler-gevechten

Reacties van gebruikers

Avatar
Rico B. | 01 december 2018 11:39 | #284558
Maar tijdens een E3 presentatie werd uitdrukkelijk gezegd “er komt een ‘core’ pokemon game voor de Switch. Deze zal nog niet klaar zijn voor zeker nog een jaar”. Waarom zouden ze het core gedeelte erbij zeggen als Pokemon Let’s Go net zo goed core zou zijn. Ze maken met die zin wel degelijk onderscheid tussen Pokemon Let’s Go en Pokemon 2019

Maar helemaal mooi en aardig maar zolang ik gewoon pokemon moet bevechten tervorens ik ze moet vangen vind ik het best..
Avatar
Fl@ppy | 01 december 2018 11:44 | #284559
collapse
Laat de fans maar vooral roepen dat het toch spinoffs zijn en hopen dat ze luisteren. Want na 20 jaar moeten ze niet met sulke drastische veranderingen komen. Het is goed zoals het tot nu toe werkte...
Avatar
Martijn | 01 december 2018 12:27 | #284560
Reactie op post #284559 van Fl@ppy
Laten we het erop houden dat deze games gewoon voornamelijk zijn ontwikkeld voor het "Pokémon Go" publiek, dat door het succes van de Switch ook daar terecht is gekomen. Op zich niks mis mee, zeker niet als komend jaar ook een Pokémon game volgt, die wel in grotere lijn voortzet hoe het altijd al was. Het hoeft niet altijd hetzelfde te zijn en er moet plaats zijn om te experimenteren binnen een serie, al zijn deze keuzes nu vooral gericht op het casual of jonger publiek.

Valt niet te ontkennen dat Nintendo met "Let's Go, Pikachu" en "Let's Go, Evee" weer een succes te pakken heeft. Pokémon leeft weer lekker op, wat voorlopig niet gaat stoppen. Voorbode voor wat volgend jaar nog komt, met een nieuwe generatie?

Zijn dit spin-off's? Ja en nee. Het speelt wat anders, maar uiteindelijk is het "Pokémon Yellow", wat wel degelijk een hoofdeel uit de serie is. Misschien is spin-off niet de juiste benaming. Min of meer is het eerder een casual remake. De veranderingen hebben zowel voor- en nadelen, begreep ik.

Zelf sla ik deze games voorlopig over. Ik ben eindelijk zover, dat ik "Pokémon Go" kan spelen op mijn telefoon, maar ik ga niet meteen twee games erbij kopen, van beide 60 Euro. "Gotta Catch'em All" betekent hier ook "Gotta buy 'em all", wat ik nogal een dure grap vind. Blijft uiteindelijk toch een remake. Het zou best kunnen dat ik de games op den duur haal, maar voor 2018 is "Super Smash Bros. Ultimate" vooralsnog mijn laatste grote game.

Ik wil eerst eens zien of er volgend jaar echt een grootschaligere Pokémon game komt en hoe die eruit gaat zien. We weten er nog helemaal niets over, dus of het gerucht echt waar is en of 2019 gehaald zal worden, moet later nog even blijken. Voorlopig heb ik nog meer dan genoeg om te spelen op de Switch. Ik wacht nog even af hoe de toekomst van Pokémon eruit gaat zien, voordat ik deze games haal.
Avatar
FalconPawnch | 01 december 2018 12:57 | #284562
collapse
De man maakt echt vage keuzes laatste tijd en lijkt alleen nog maar money-wise te beslissen. Natuurlijk begrijpelijk als bedrijf, maar ergens ook weer niet als Pokemon Company/gamefreak whtvr. Ze mogen best wel wat meer pit in die games rammen. De moeilijkheidsgraad in de Let's Go games ligt zo verschrikkelijk laag, dat het gewoon overduidelijk op nieuwe (kinderlijke) gamers is gericht.

Ik snap dan ook niet hoe deze game thuis past in het rijtje van alle 'moeilijkere' core rpg's. Het is ook nog eens met het vangsysteem (dat zuigt) van Pokemon Go, welke ook niet tot de core rpg's behoort en echt een hoop diepgang uit het vangen en verzamelen haalt. Die friendship bullshit tijdens battles maakt het ook echt te lame voor woorden.

Ik heb deze game bewust niet gehaald ondanks dat ik best een Pokemon fan ben. De geforceerde vernieuwingen vallen gewoon niet altijd goed. De designs van Pokemon worden er ook niet beter op. Ultrabeasts waren wel echt het toppunt van mislukking in mijn ogen. Het zal me ook erg benieuwen hoeveel meer van dit soort gedrochten erbij komen straks.meltan is al zo'n vaag en lelijk ding dat nergens op slaat. Hopelijk is de nieuwe generatie wat stoerder en minder kiddy en hebben we straks gewoon een fucking vette Pokemon core rpg op de Switch. Dit is echt de laatste kans die ik Gamefreak geef.
Avatar
Martijn | 01 december 2018 13:28 | #284563
Reactie op post #284562 van FalconPawnch
collapse
Voor mij hoeven ze ook niet ieder toekomstig spel met "Pokémon Go" te verbinden. Ik zie mobiele games nog steeds als kleinschaliger. Iets voor ernaast. Een versimpelde ervaring om toekomstige spelers naar de hoofdattractie te leiden. Een marketingtool. Meer niet.

Ga dus niet een mobiele game als basis gebruiken voor je hoofdgames! Omgedraaide wereld. In dit geval kon het nog wel, omdat het remakes zijn. Ze zijn bedoeld om het water te testen (eerder verschenen grote Pokémon games uitsluitend op de handheld) en een jonger, casual publiek aan te spreken om in te spelen op "Pokémon Go".

Als er volgend jaar echt een nieuwe generatie komt, dan hoeft "Pokémon Go" er geen rol in te spelen, vind ik. Voorbeeld: wat gebeurd er, mocht "Pokémon Go" op den duur stoppen? Laat games maar mooi op zichzelf staan en biedt ook de volle ervaring voor zij die dát willen. Ik hou niet zo van versimpeling, want dat kost je diepgang en vaak uitdaging.

Dat gezegd hebbende: ik hoop echt dat die mogelijke nieuwe generatie van volgend jaar vooral op de eerdere Game Boy / DS / 3DS delen lijkt en geen versimpelde invloeden van "Pokémon Go" in zich heeft. Wat voor een mobiele game werkt, werkt niet automatisch voor een console/handheld game.

Mobiele games hebben concessies nodig, want daarop kun je gewoon een stuk minder, qua gameplay. Gebruik vervolgens niet de concessies om je hoofdgames mee te veranderen. Dat kan ten koste gaan van de gameplay. Bij "Let's Go, Pikachu / Eevee" kan het nog, maar kom er niet mee aanzetten als je echt een nieuw hoofddeel in de reeks gaat neerzetten.
Avatar
FalconPawnch | 01 december 2018 14:59 | #284564
Reactie op post #284563 van Martijn
Helemaal mee eens!
Avatar
Demin | 01 december 2018 15:15 | #284565
"Masuda became confused... hopefully he doesn't hurt the brand in it's confusion."

Dit gaat niet alleen in tegen het onderscheid dat ze eerst wel heel bewust maakten tussen de normale games en de Let's Go spin-offs, maar dit bevestigt ook gelijk de angst/het vermoeden waarom de core fanbase vanaf het begin zo tegen LGP/E was. Ik sluit mij wat dat betreft bij Fl@ppy aan en juich elke pushback vanuit de community die een daadwerkelijke uitvoer van dit voornemen uitlokt van harte toe.

Nu LGP/E de meer kiddy markt bedient hoop ik dat de volgende core games meer de kant van B/W op gaan.
Avatar
CyberMonkey | 01 december 2018 19:36 | #284566
Ik vind de Let's Go games wel leuker dan verwacht maar er is totaal geen diepgang. Zonder abilities en items zijn sommige Pokémon echt waardeloos en het vangen van Pokémon lijkt volledig random te zijn soms. Het is ook totaal onspeelbaar op een competitief niveau.
Avatar
Banjo | 04 december 2018 15:30 | #284594
Let's Go is tenminste wel een stuk toffer dan Ultra Sun en Ultra Moon, die waren namelijk té saai voor woorden..
Avatar
Richard J. | 06 december 2018 12:29 | #284624
Ik heb Pokémon jarenlang gemeden als de pest omdat het super kinderachtig vond.

Tot ik Go installeerde! Toen snapte ik de appeal pas. Ik ben heel blij dat Let's Go een soort van light variant is als brug naar een toekomstige variant met een stuk meer diepgang.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon: Let's Go, Eevee!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018

Pokémon: Let's Go, Pikachu!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018