N1ntendo-poll: Verdeelde meningen over Pokémon: Let's Go Nieuws | 02 december 2018 21:16 | Auteur: Ricardo

Pokémon: Let's Go Pikachu en Pokémon: Let's Go Eevee waren de grote titels van november. Welke versie pakten jullie het meeste op?

Op N1ntendo verschijnt maandelijks een poll waar iedere bezoeker op kan stemmen. Afgelopen maand stond in het teken van Pokémon: Let's Go Pikachu en Pokémon: Let's Go Eevee, de nieuwste avonturen in het Pokémon-universum. Wij vroegen ons dan ook af of jullie naar dit spel uitkeken en zo ja welke versie.

pokemonletsgo

Een totaal van 203 bezoekers hebben hun stem uitgebracht, en de resultaten liegen er niet om. Niet iedereen zat te wachten op de op Pokémon GO geïnspireerde veranderingen, want zo'n 46% van de stemmers geeft aan helemaal niet geïnteresseerd te zijn in Pokémon: Let's Go. 13% was nog niet zeker over een aanschaf van het spel. Voor degenen die wél overtuigd waren van Pokémon: Let's Go geldt dat Pikachu (24%) de favoriete versie is. Ten slotte is er de 4% die ofwel niet kon kiezen, of zo'n grote fan is dat beide versies in huis moesten.

Houd de frontpage van N1ntendo in de gaten want binnenkort verschijnt hier weer een nieuwe poll. We zien jullie meningen graag weer tegemoet!
Next articleReleaselijst december 2018: houd deze games in de gaten! Previous articleNintendo eShop - Week 48 (ARK, This War of Mine, Screencheat,...

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 03 december 2018 09:50 | #284567
We are the 4%! \o/
Avatar
deejaydadream | 03 december 2018 10:48 | #284569
Ik ben voor de Eevee variant gegaan, en heb een aantal dagen later de Pokeball gekocht (deze ga ik weer verkopen).

Het is heerlijk om Team Rocket te zien in een Pokemon game, want heb het origineel nooit gespeeld. Voor mij is het verzamelen van Pokemon en het up levelen wat ik zo leuk vind aan Pokemon games. Daar zit meteen het negatieve aan deze game voor mij, het gooien van de bal! Hoe goed alles met motion controls werkt bij de Mario games, hoe raar het in deze game is. Soms gaan de ballen alle kanten op, of als je altijd even hard gooit, opeens valt de bal net voor je neer. Toen meteen de Switch in handheld modus gepakt, en zo maar op Pokemons gaan jagen en vangen, maar geen mij toch maar liever de gevechten.

Raar dat ze niet een keuze je laten maken, standaard of Let's go variant. Denk dat er dan nog meer kopies zouden zijn verkocht. Ben niet zo van het illegale, maar als iemand deze game kan omzetten naar PC met alleen maar gevechten, ik zou hem opnieuw spelen. Normaal had ik de game al uit, maar zelfs nog niet op de helft, en pas daags na de release begonnen met spelen.
Avatar
FalconPawnch | 03 december 2018 11:56 | #284570
collapse
Ik behoor tot de 46%. Hopelijk wordt dit Pokemon-Go based systeem geen standaard.
Avatar
Yosher | 03 december 2018 12:26 | #284571
Reactie op post #284570 van FalconPawnch
collapse
Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Hooguit wordt dit in de core games een optie, maar echt geen standaard. En nee, dit zijn geen core games, ondanks wat ze zeggen. Let's Go is z'n eigen ding. Wellicht zet een Johto variant deze trend voort maar de echte hoofd delen zullen deze onzin nooit standaard maken.

Dat gezegd hebbende, ik zie deze games dus echt niet als core games en mede daardoor vermaak ik me nog best met deze games. Zie je het wel als een hoofd deel, dan valt het gewoon zwaar tegen.
Avatar
Mikevdv | 03 december 2018 18:48 | #284579
Reactie op post #284571 van Yosher
collapse
Dat er nog steeds mensen zo dom zijn dat ze denken dat Let's Go geen main game is.

Nintendo, Game Freak en The Pokemon Company hebben keer op keer herhaald.
Zo heeft Junichi Masuda vorige week nog gezegd: "These games aren’t spin-offs. These are core Pokemon titles"

Duidelijker kan het bijna niet.
Het zijn de developers die bepalen of het een main game is of een spin-off, niet de fans.

Ook al zou je niet naar de woorden van de developer luisteren, dan is het nog overduidelijk een main/core game.

De game is gemaakt door Gamefreak (Gamefreak maakt amper spin-offs) Daarnaast is het een directe remake van een core rpg, die VEEL meer gelijkenissen heeft met vorige main series games dan met andere spinoffs (Zelfs Pokemon Go).

Dat je nu geen wilde pokemons meer kan bevechten, maar alleen nog maar kunt vangen maakt nog geen spin off.
Avatar
Yosher | 03 december 2018 22:32 | #284585
Reactie op post #284579 van Mikevdv
Pardon? Dom? En bedankt hè, vriend.

Let's Go heeft gewoon véél te veel anders dan de gebruikelijke Pokémon games. Held items bestaan niet, abilities bestaan niet, er zit maar een fractie van de huidige Pokémon in Let's Go. Daarnaast zijn het de eerste games, na Ruby, Sapphire en Emerald die niet compitabel zijn met de vorige generatie of Pokémon Bank. Allemaal naast het feit dat het die Go mechanieken gebruikt om Pokémon te vangen. En ja, ik ben me ervan bewust dat de eerste Pokémon games óók geen held items of abilities hadden, evenals al die nieuwe Pokémon die sindsdien zijn geïntroduceerd. Let's Go zijn de eerste ''core'' games die deze dingen weg laten sinds die originele games. Waarom? Omdat het geen core games zijn, ze zijn niet ontwikkeld als core games.

Daarnaast hebben ze vóór de launch van Let's Go óók gezegd: ''Geen zorgen, de echte core Pokémon games komen in 2019''. Ze weten zelf niet eens wat Let's Go is. Naar mijn gevoel zeggen ze nu gewoon dat het core games zijn omdat de games toch goed in de smaak vallen bij veel spelers/reviewers. Als de developers zeggen dat Pokémon een race game is, omdat je er in kan speedrunnen (ik zeg maar even wat), of een huisdieren simulator omdat je Pikachu of Eevee kunt aaien, maakt het dit nog geen race of huisdieren simulator game. Wat mij betreft kunnen ze zeggen wat ze willen, maar Let's Go is echt géén core game.

Pokémon Let's Go is een opzichzelfstaand project om het water te testen op de Switch, die gewoon inspeelt op de nostalgie van spelers van de eerste generatie zowel als die van Pokémon Go spelers, en die gewoon op veel vlakken op de core games lijken. Dat maakt het nog géén core game. De games hebben zelfs een stuk minder content dan FireRed en LeafGreen, waarom zouden ze dat in vredesnaam doen als dit echte core games waren?

Maar dat is ook totaal niet erg. Zoals ik al zei vermaak ik me prima met deze games en heb totaal geen spijt van mijn aankoop van beide delen, en zou zelfs graag een Johto variant willen zien. Maar hoe je het ook went of keert, deze titels zijn géén core games. Ik herhaal, het zijn géén core games! Maar mijn excuses hoor, neem dat maar vooral niet aan van een dom persoon als ik. Bye
Avatar
deejaydadream | 04 december 2018 08:51 | #284586
Reactie op post #284579 van Mikevdv
Het maakt het veel minder leuk, dat je wilde Pokemons niet meer kan bevechten.
- Het gooi systeem is zeker niet goed, zo vaak ballen opeens een geheel andere richting op gaan dan de bedoeling is.
- Normaal vecht ik graag, en zo een hoger level te halen. Maar dit met vangen te doen, is heel frustrerend.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon: Let's Go, Eevee!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018

Pokémon: Let's Go, Pikachu!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018