Nintendo voegt volgende week drie NES-klassiekers aan Nintendo Switch Online Nieuws | 05 december 2018 11:07 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo

Houd je vast: Wario's Woods, Ninja Gaiden én Adventures of Lolo komen naar Nintendo Switch Online.

Nintendo voegt de NES-titels toe op 12 december. Ter ere van dit nieuws hebben ze een trailer uitgebracht, dat je even een idee geeft wat je te wachten staat.

Wario's Woods is een puzzelspel waarin Toad de hoofdrol speelt. Met hem moet je bommen en monsters oppakken en deze horizontaal of verticaal in een lijn plaatsen. Zo moet je rijen aan vijanden verslaan.

Ninja Gaiden, aan de andere kant, is een bikkelharde, doch zeer geliefde actieplatformer met Ryu Hayabusa in de hoofdrol. Het kent zes uitdagende levels, waarin jij jouw krachten als een ninja ten volste moet gebruiken.

Tot slot: Adventures of Lolo. Dit aandoenlijke spelletje laat je puzzelen met je omgeving. Versla vijanden én activeer schakelaars op slimme wijze én verkrijg de schat aan het einde van het level. Alles om de liefde van je leven te redden!

De afgelopen tijd voegde Nintendo telkens toe aan het aanbod van NES-titels. In oktober werd de bibliotheek bijvoorbeeld uitgebreid met Solomon's Key, NES Open Tournament Golf en Super Dodge Ball. Dit betreffen echter de laatste spellen voor 2018, wat het totale aanbod straks 29 maakt. The Big N belooft volgend jaar weer titels toe te voegen.

Next articleBewegende beelden van demo van Dragon Quest Builders 2 Previous articleSuper Smash Bros. Ultimate update 1.1.0 nu te downloaden

Reacties van gebruikers

Avatar
Jerone | 05 december 2018 11:30 | #284602
collapse
Tja, totaal niet boeiend eerlijk gezegd. Is er überhaupt iemand die NES games speelt op de Switch? Ik denk dat de vraag naar SNES, maar vooral N64 en Gamecube-games vele malen groter is. Die extra functies wat ze toevoegen hoeft van mij niet, als dat betekend dat ze sneller en meer kunnen releasen.
Avatar
Mink | 05 december 2018 11:34 | #284605
Reactie op post #284602 van Jerone
collapse
Ik speel het stiekem best veel, zeker SMB3 is een genot om te spelen, ondanks dat ik hem voorheen nog regelmatig opstartte op mn SNES.
Avatar
Martijn | 05 december 2018 12:28 | #284608
Reactie op post #284605 van Mink
"Super Mario Bros. 3" blijft goed! Very Happy Speel m' zelf ook nog vaak. Eén van mijn favoriete games aller tijden! Ik speel nog veel NES games, maar "Super Mario Bros. 3" blijft een speciale plaats innemen.
Avatar
Martijn | 05 december 2018 12:14 | #284607
Gaat nog heel lang duren zo, totdat ze aan andere systemen toekomen.

NES games zijn geweldig en nostalgie, maar dankzij de NES Classic? Geen behoefte meer aan. Heb op de Mini NES en Super Nintendo alles wat ik nodig heb. Ze zijn al zo vaak heruitgegeven. Op dit moment ben ik veel meer blij met mijn Mini NES en Super Nintendo, die een veel groter aanbod in zich hebben, dan Nintendo ooit zelf zou kunnen bieden. Zo verwacht ik o.a. geen Batman, DuckTales, Rescue Rangers of Ninja Turtles games op de Switch, terwijl het op de NES zeker geweldige games waren. En zo waren er veel meer!

Het zijn overigens alle drie goede NES games, al vraag ik me af wie ze in 2018 nog uitgebreid gaat spelen. Ik in ieder geval wel, maar niet op de Nintendo Switch...
Avatar
Fl@ppy | 05 december 2018 16:35 | #284616
collapse
Ik probeer ze iedere keer, maar kan er gewoon niet meer in komen. Het leuke is er na 30 jaar wel af.
Avatar
Martijn | 05 december 2018 17:14 | #284617
Reactie op post #284616 van Fl@ppy
Nog steeds leuk, maar dan wel op een NES. Niet op een Switch. Zo zitten de A (springen)en B (actie) knop van de NES voor mijn gevoel al gedraaid op de Switch, waar dat B (springen) en Y (actie) hadden moeten zijn. De NES games op de Switch heb ik daarna meteen weer verwijderd.

Ik speel wel NES games op de échte NES (al is die voorlopig even opgeborgen) of op de Mini NES Classic. Daarop is de ervaring 1:1 met vroeger en de nostalgie hoger. De NES games spelen daarop sowieso fijner dan op de Switch.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.