Reggie Fils-Aime over financiële doelen, downloadbare content en nieuwe Switch Nieuws | 12 december 2018 11:36 | Auteur: Mink | Bron: Forbes

In een interview met Forbes heeft Reggie Fils-Aime gesproken over verschillende belangrijke aspecten.

De Nintendo Switch heeft op het moment vrij veel momentum met de lancering van twee belangrijke titels op de hybride console. Reggie Fils-Aime sprak met Forbes over verschillende aspecten van de Nintendo Switch; zoals de doelstellingen die Nintendo gepland had, toekomstige downloadbare content en een nieuwe variant van de Nintendo Switch. De president van Nintendo of America vertelde (vertaald):

"We hebben vertrouwen in het momentum dat we gecreëerd hebben; de fantastische lancering van Pokémon en een geweldige lancering van Super Smash Bros. Ultimate. Van Black Friday tot Cyber Monday was een belangrijke periode voor ons en de dagen tot en na Kerstmis worden tevens cruciaal voor ons.

Onze wereldwijde president heeft gezegd dat downloadbare content enorm belangrijk is voor ons; of dat nu betaald of gratis is. Zo kunnen we mensen langer gefocust houden op de Nintendo Switch. Als je kijkt wat we gedaan hebben met The Legend of Zelda: Breath of the Wild, met betaalde DLC, of wat we gedaan hebben met Splatoon 2 en Arms, betaalde en gratis DLC. Hier kijken we absoluut naar. We vinden het belangrijk om nieuwe en extra ervaringen te bieden voor de consument. We vinden dat consumenten voldoening moeten halen uit de DLC."


Later in het interview werd er gevraagd of Reggie Fils-Aime wilde reageren op de geruchten van een nieuwe Nintendo Switch. De president van Nintendo of America zei (vertaald):

"Op dit moment is mijn focus volledig op het momentum van de grijze en neon gekleurde Nintendo Switch-consoles. In het verleden zag je systemen die nieuwe varianten kregen, meestal later in de levenscyclus dan de Nintendo Switch is. Op dit moment is de focus op de huidige Nintendo Switch-systemen, met de Joy-Con en alle mogelijkheden die de hybride console biedt."
Next articleNintendo Switch meer dan zes miljoen keer verkocht in Japan Previous articleGunman Clive HD Collection komt naar de Nintendo Switch

Reacties van gebruikers

Avatar
Jerone | 12 december 2018 11:43 | #284729
collapse
Interessant dat hij de nieuwe versies van de Switch niet ontkent, wat voor mij bevestiging is dat ze ermee bezig zijn.
Avatar
Martijn | 12 december 2018 12:14 | #284731
Reactie op post #284729 van Jerone
collapse
Heb zelf nog geen trek in een nieuwe versie. Voor mijn gevoel is de Switch nog vrij nieuw. Ik ga niet ieder jaar een apparaat van 300+ Euro kopen.

Als er een nieuwe versie zou komen, dan hoop ik dat je alle games ook op de huidige Switch kunt blijven spelen. Niet zoals bij de New 3DS lijn, dat er exclusieve games zijn voor het nieuwere model. Ook niet zoals bij een generatiesprong (daarvoor is het écht nog veel te vroeg, nog geen twee jaar later, volgend jaar pas drie!). Beetje zoals bij de PS4 en PS4 Pro: alles blijft geschikt voor de oude én nieuwe versie. Toch vind ik die Pro systemen ook een halfbakken oplossing en deels overbodig.

Zal hopelijk niet zo vaart lopen. Geruchten over een nieuwere versie verschenen al toen de Switch net uit was. Men was zelfs verrast dat na het eerste jaar nog niet over een hernieuwde versie was gesproken. Overigens deed Nintendo alleen regelmatige revisies bij de handheld. Bij de consoles bleef het systeem vrijwel de hele generatie hetzelfde, met soms een variant op het einde (al bleef dat uiteindelijk hetzelfde apparaat).

Voorlopig geen behoefte aan een nieuwe Switch óf om me daarover zorgen te maken. De huidige Switch loopt als een trein. Nog geen nieuwere versie nodig! Smile
Avatar
FalconPawnch | 12 december 2018 20:08 | #284736
Reactie op post #284731 van Martijn
collapse
Daar mag je wel van uitgaan lijkt mij. Een upgraded console hoort nog te allen tijde de de oude games af te kunnen spelen en de oude console ook de nieuwe. Anders zou dit echt een enorme steek in de rug zijn.
Avatar
Martijn | 12 december 2018 21:52 | #284742
Reactie op post #284736 van FalconPawnch
Dat bedoel ik. Hebben geen 330 Euro betaald om kort erna weer een nieuw systeem te kopen. Voorlopig wil ik nog geen nieuwe Nintendo Switch.

Als hij er dan toch komt, dan moet het apparaat niet ineens allemaal dingen kunnen, die de normale uitgave niet kan. Neem aan dat Nintendo dat zelf ook wel inziet. Zou dom zijn om al die verkochte systemen de rug toe te keren voor iets nieuws. De Switch is een enorm succes.

Maar voorlopig? Geen nieuwe Switch vereist. Hoop er heel lang niks meer over te horen. Ik ben vreselijk blij met mijn Switch en de games die ik erop heb. Dat moet maar zo blijven, vind ik. Voorlopig géén nieuwe Switch of hernieuwde uitgave graag!
Avatar
deejaydadream | 12 december 2018 13:49 | #284733
Als de nieuwe Switch (denk aan een pro versie), ook los te koop is: alleen het scherm met de hardware erin. Dan heb ik wel interesse, niet als de joy-cons en het dock ook nog eens anders zijn, en je erbij moet kopen. Denk dat je pas over een Switch II over 2 a 4 jaar mag hopen.
Avatar
MichaelNight | 12 december 2018 16:43 | #284734
Ik hoop dat we meer gaan zien op de E3
Avatar
koekiemonster | 12 december 2018 19:43 | #284735
collapse
Reggie zegt geen nieuwe versie, dus er komt snel een nieuwe versie!
Wat een tamme badaap is deze gast zeg... pfff
Avatar
FalconPawnch | 12 december 2018 20:11 | #284737
Reactie op post #284735 van koekiemonster
Nou, hij ontkent het ook weer niet.

Hij hangt er natuurlijk weer zo'n voorgekauwd verkooppraatje aan vast zoals een vertegenwoordiger dat ook hoort te doen.

Maar goed, er is dus een nieuwe variant in ontwikkeling, wat mij ook niks verbaast. Dat doet Nintendo toch altijd?!
Avatar
Volleybaas | 12 december 2018 20:38 | #284738
Reactie op post #284735 van koekiemonster
collapse
wie heeft jou vroeger pijn gedaan?
wil je er over praten?
Avatar
Mink | 12 december 2018 21:18 | #284739
Reactie op post #284738 van Volleybaas
xD

'Like'

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.