Charles Martinet krijgt Guinness World Record voor meeste voice-overs van spelpersonage Nieuws | 15 december 2018 11:28 | Auteur: Erik | Bron: Charles Martinet (via Twitter)

Charles Martinet heeft een Guinness World Record gekregen voor het honderdmaal inspreken van het iconische personage Super Mario.

Volgens Guinness World Records heeft hij met deze mijlpaal het wereldrecord voor 'meeste videospel voice-overs als hetzelfde spelpersonage'. Hij boekte deze uitmuntende presentatie met het inspreken van Mario voor Super Smash Bros. Ultimate, op 7 december 2018.

Charles zelf is ontzettend trots op deze prestatie en bedankt Nintendo en Guinness World Records in zijn tweet (zie hieronder).

Martinet sprak voor het eerst Mario in voor een Super Mario Bros. pinballmachine in 1992, alhoewel hij hier nooit de credits voor kreeg. Zijn eerste optreden in een videospel was voor Mario's Game Gallery - dat wonderlijk genoeg enkel op PC en Mac uitkwam. Zijn debuut op een Nintendo-console was gelukkig niet de minste: Super Mario 64.

Vijf jaar geleden mochten onze Benjamin en Dyon hem in levende lijve ontmoeten tijdens een Super Mario look-alike wedstrijd. Bekijk vooral de het N1ntendo.nl TV-item daarvan!


Next articleSakurai legt betekenis achter logo Super Smash Bros. uit Previous articleTrailer Travis Strikes Again toont Electric Thunder Tiger II

Reacties van gebruikers

Avatar
SMS | 15 december 2018 17:23 | #284784
collapse
Ben blij dat Nintendo niet een vervanging zocht zoals meeste bedrijven wel hadden gedaan. De Mario stem is een van de meest iconische stemmen ter wereld. Charles wordt wel ouder en dat merk je aan zijn stem, maar hij verdient dit wel. Wink
Avatar
Martijn | 15 december 2018 21:41 | #284786
Reactie op post #284784 van SMS
Met al het dialoog dat Mario per game spreekt, houdt Charles Martinet het zeker nog een lange tijd vol. Ga er ook vanuit dat zijn stemgeluiden vaak herbruikbaar zijn. Zo klinkt Mario in "Ultimate" nog steeds zoals in "Melee". Het hoeft niet altijd helemaal opnieuw. Voor "Odyssey" was Mario dan weer wel volledig opnieuw ingesproken.

Naast Mario spreekt hij ook nog Luigi, Wario, Waluigi, Shyguy, Toadsworth, Baby Mario, Baby Luigi, Baby Wario en verschillende bijrollen in. Als er ooit een dag komt dat hij het niet meer wil / kan doen, dan zitten een hoop personages zonder stem. Neem aan dat Nintendo veel extra in stock heeft, slechts voor het geval dat.

Er is veel veranderd sinds de jaren 80. Vanaf "Super Mario 64" moest ik erg wennen aan Mario's hoge stem geluid, in plaats van de eerdere zware Brooklyn-stem van o.a. Captain Lou Albano in de "Super Mario Bros. Super Show". Intussen ben ik gewend aan de Charles Martinet-stem en hoop dat ze die zo laten. Na al die jaren heeft Mario één van de langstlopende vaste stemmen in videogames. Kijk bijvoorbeeld eens hoe vaak Sonic al van stemacteur is gewisseld.

Wat echt interessant is voor de stem van Super Mario, is mogelijk wat ze gaan doen in de Super Mario animatiefilm, die bij Illumination in de maak is. Even los van de slagingskansen van dat project, zou het best speciaal zijn als Mario een dialoog krijgt binnen een Nintendo-productie. Verder dan enkele woorden komt hij normaal nooit. Hoop wel dat Charles Martinet daarin dan ook de stem doet, als Mario's vaste stemacteur. Zo kennen de meeste mensen Mario's stem. Dat moet niet opnieuw gecast worden of erger: ingesproken worden door een commercieel interessante beroemdheid. Ook wil ik geen zingende of zelfs rappende Mario horen.

Vraag me ook al voorzichtig af hoe het met Nederlandse synchronisatie van die film zit en of dat invloed op de games zou kunnen gaan hebben. Wie weet, waait die stem dan wel over naar toekomstige games (waarna iedereen zijn Nintendo systeem automatisch op Engelse taaloptie gaat zetten). Welke Nederlandse stem zou een overtuigende Mario kunnen zijn? Hahaha

Intussen weten we nog steeds niet wat we van de Mario animatiefilm kunnen verwachten. Miyamoto schijnt er samen met Nintendo en Illumination bovenop te zitten, wat op zich hoopvol is. Iets wat je niet kunt zeggen van de live-action Sonic speelfilm, waarvan onlangs een eerste teaser en filmposters opdoken. Internet spreekt er schande van. Een Mario animatiefilm is opeens een steek reëler en interessanter geworden.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.