Sakurai legt betekenis achter logo Super Smash Bros. uit Nieuws | 15 december 2018 11:53 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo (via YouTube)

Nintendo heeft een video op haar kanaal gepubliceerd, waarin Masahiro Sakurai vertelt wat het logo van de Super Smash Bros.-serie representeert.

Het logo bestaat uit een cirkel met binnenin twee lijnen die elkaar kruisen. Die kruisende lijnen representeren volgens Sakurai de veelzijdige 'crossover'-uitstraling van Super Smash Bros, waarin vechter uit allerlei franchises bij elkaar komen. Het viertal vakken uit de cirkel staan op hun beurt voor de multiplayer, waarin vier spelers het tegen elkaar opnemen.

De respectievelijke video is te bewonderen op het officiële kanaal van Nintendo. Let op: het is wel volledig in het Japans. Gelukkig heeft een oplettende Twitteraar de belangrijkste info voor ons vertaald (zie hieronder).

Het logo debuteerde al in het originele Super Smash Bros. voor de Nintendo 64. Destijds was het ongekend dat een fighter personages bevatte uit verschillende universa, welke ook nog eens met z'n vieren tegelijkertijd een potje konden robberen. Sinds Super Smash Bros. for Wii U is die norm zelfs al opgeschroefd tot de hectiek van acht personages.

Meer weten over de oorsprong van Super Smash Bros.? Een half jaar geleden is Erik uitgebreid de virtuele geschiedenisboeken ingedoken om de onwerkelijke totstandkoming van deze serie uit de doeken te doen.


Next articleArk: Survival Evolved Previous articleCharles Martinet krijgt Guinness World Record voor meeste voice-overs...

Reacties van gebruikers

Avatar
Mink | 15 december 2018 11:58 | #284775
Oeh awesome, nooit geweten, maar klinkt zeer logisch.
Avatar
Martijn | 15 december 2018 12:37 | #284776
collapse
Beetje vergezocht ook wel. Wel een tof achtergrondverhaal overigens. Zou niet weten wat er anders voor verhaal achter het symbool zou moeten zitten, dus dat zal dan wel de echte achterliggende gedachte zijn geweest, vanaf het begin. Vraag me af waarom die vier delen die de multiplayer moeten voorstellen bewust niet even groot zijn. Want er kan er maar één de beste zijn? Hahaha

Beter dan wat ze op een school in Amerika dachten. Leerlingen waren blij dat het spel uitkwam en hadden het logo op het schoolbord gekalkt met de releasedatum erbij, want een dag later kwam "Ultimate" uit. Werd vervolgens heel de school ontruimd, omdat men bang was voor een schietpartij op de school. Personeel dacht dat het een schietroos was, met een datum erbij. Wat een paranoïde land ook. Niemand bedacht om even rond te vragen wat het voor teken is? Weird

Wel goed herkenbaar. Bekend met videogames en Nintendo wist iedereen meteen wat eraan zat te komen, toen in de eerste verrassingstrailer van "Ultimate" het symbool in het oog van de Inkling zichtbaar werd. Het is een sterk beeldmerk. Iconisch en herkenbaar.
Avatar
Demin | 15 december 2018 13:09 | #284780
Reactie op post #284776 van Martijn
Waarschijnlijk zijn niet alle vlakken even groot om de simpele reden dat het visueel dynamischer oogt dan een cirkel met een symmetrisch kruis erdoorheen. (dat zou pas paniek hebben opgeleverd in de VS Wink ) Ik neem aan dat Sakurai en co. gewoon wat hebben zitten schetsen met het idee van een crossover-logo in het achterhoofd tot ze ergens op uitkwamen waar ze blij mee waren.

Overigens zal de ontruiming voor die leerlingen in de VS geen slechte deal zijn geweest, gelijk de hele dag vrij om te Smashen Hahaha
Avatar
FalconPawnch | 15 december 2018 12:41 | #284777
Ik zag het gewoon altijd als gewoon een simpel logo zonder betekenis. Het is overigens wel een sterk en herkenbaar beeld.
Avatar
Yosher | 15 december 2018 14:42 | #284782
collapse
Was hij niet op het logo gekomen toen hij de zon door een raam zag schijnen, en vervolgens zo'n beetje dat logo zag op een ronde tafel of iets dergelijks? Die twee strepen zijn dus het raam frame. Meen me dat te kunnen herinneren in ieder geval.
Avatar
FalconPawnch | 15 december 2018 21:57 | #284787
Reactie op post #284782 van Yosher
Dit klinkt eigenlijk wel logisch haha. Voor een crossover game moet je ook wel een heel generiek en alles of niets omvattend logo hebben. Zijn verklaring voor het logo vind ik een beetje 'erbij verzonnen' nadat het echt een vast beeldmerk werd.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.