Game Freak was in eerste instantie onzeker over koers Pokémon: Let's Go Nieuws | 17 december 2018 10:50 | Auteur: Erik | Bron: Pokémon Stratey Guide (vertaling via Nintendo Everything)

Junichi Masuda laat weten dat Game Freak aan het begin van de ontwikkeling van "de eerste Pokémon voor een thuisconsole" nog helemaal niet zeker wist wat voor spel ze nou wilden maken.

"Normaal gesproken hebben we altijd een focuswoord voor onze projecten, maar om eerlijk te zeggen, hadden we die ditmaal helemaal niet. In plaats daarvan hadden we het idee om een laagdrempelig spel te creëren dat iedereen samen in hun woonkamer kon spelen", zegt Masuda tegen de makers van de Japanse strategiegids voor het spel. Pokémon: Let's Go, Pikahu / Eevee werden dan ook in eerste instantie simpelweg gevoed door het verlangen om een consoleversie te maken van Pokémon Yellow.

Daarnaast waren er binnen Game Freak zorgen over de verkoop van het apparaat. "De grootste zorg die we hadden bij de start van de ontwikkeling, was hoe goed de Nintendo Switch zou verkopen. We begonnen immers met het maken voordat de hardware het levenslicht zou zien, dus we konden niet echt voorspellen of het zou verkopen of niet". Onzekerheden die ongetwijfeld gevoed werden door de CEO van The Pokémon Company, die voor de release geen vertrouwen had in de Switch.

PokemonLetsGoEevee_NintendoSwitch_01

Waarom er gekozen is voor een consoleversie van Pokémon Yellow? Game Freak vindt het een goede instapdrempel voor mensen die nog nooit een Pokémon-spel hebben gespeeld. "Pokémon Yellow is die ene titel in de Pokémon-serie die het dichtst bij de geanimeerde TV-serie staat. Die serie wordt in tachtig landen over de hele wereld uitgezonden. Er zijn ongetwijfeld mensen die de TV-serie hebben gekeken, ondanks dat zij nog nooit een Pokémon-spel hebben gespeeld - Pokémon GO meegerekend.

Uiteindelijk was het focuswoord voor Pokémon: Let's Go, Pikachu & Eevee meer dan duidelijk: "Je kunt Ash worden!", aldus Masuda. Lees de volledige vertaling van het interview op Nintendo Everything.

Pokémon: Let's Go, Pikachu en Eevee hebben voor Game Freak uiteindelijk geen windeieren gelegd: de spellen zijn wereldwijd ruim drie miljoen keer verkocht in hun eerste weekend - het beste openingsweekend voor een Switch-titel.
Next articleSwitch-versie Crash Team Racing lanceert mogelijk niet gelijktijdig... Previous articleTien best bekeken gamingvideo's in 2018 op YouTube: Pikachu...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 18 december 2018 11:38 | #284800
collapse
Het zijn ook gewoon baggergames vergeleken met de originele als je het mij vraagt. Ze gaan weer helemaal terug naar de doelgroep peuters en kleuters met deze games. Ja, natuurlijk is het succesvol, het is pokemon. Zelf een berg schijt met de naam Pokemon verkoopt nog goed. Mensen kopen het ook om meerdere redenen. Het gebrek aan veel grote titels zorgt er natuurlijk ook voor dat mensen de games kopen aangezien het als 'grote' games gezien wordt. Daarnaast verkochten ze het als de nieuwste core-rpg title, terwijl het eigenlijk gewoon wéér een remake is van red/blue. Het is al vaak gezegd maar niet vaak genoeg; hopelijk vormt dit niet de basis voor toekomstige games. Niet dat ze nu ineens door het 'succes' van Let's Go, ook shit van deze games in de titles van komend jaar gaan stoppen.
Avatar
Mink | 18 december 2018 11:52 | #284801
Reactie op post #284800 van FalconPawnch
collapse
Whut? Het was duidelijk geen grote core game, dat hebben ze juist duidelijk meerdere malen gezegd. Het spel is daarbij minder kinderlijk dan Sun & Moon imo, daar werd je hand pas vastgehouden. Enige grote nadeel is het weghalen van abilities en het vasthouden van items.

Overigens is ook al meerdere keren gezegd dat de volgende core Pokémon eraan komt, maar dat Let's Go ook een 'standaard' serie kan worden. Iets wat alleen maar goed is voor de toekomst van Pokémon.
Avatar
SMS | 18 december 2018 14:57 | #284803
Reactie op post #284801 van Mink
De financiele toekomst van Pokémon, ja, maar ik zie niet hoe het goed kan zijn voor de toekomst van de series zelf. Weird
Avatar
foogopps | 30 januari 2019 09:14 | #285133
I recently stood in the ring with a man, practiced blows. I beat the two with biases, and he arbitrarily after that. A man is much more experienced than me. In short, at the end of the round, when I left, he drove into my stomach, after which I fell and it took time to breathe again. During the rounds, he also delivered a lot of trouble. When I work with my brother, i need a red kickpad for example, working on his paws, he constantly checks the protection and at the same time it is not so stressful, I am not at least knocked down.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon: Let's Go, Eevee!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018

Pokémon: Let's Go, Pikachu!

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 november 2018