Switch-versie Crash Team Racing lanceert mogelijk niet gelijktijdig met PS4 en Xbox One Nieuws | 17 december 2018 11:14 | Auteur: Erik | Bron: Activision

Op de officiële website van Crash Team Racing: Nitro-Fueled staat bij de Nintendo Switch-versie "coming soon", in tegenstelling tot de concurrerende platformen.

Dit leidt fans tot speculeren dat Crash Team Racing op de Nintendo Switch misschien een andere verschijningsdatum krijgt. Bij de PlayStation 4 en Xbox One staat namelijk wél een release van 21 juni 2019.

Hier komt nog eens bij dat GoNintendo een aantal dagen geleden rapporteerde dat verscheidene retailers pre-orders van het spel annuleerden. Een grote verrassing zou het niet zijn: Crash Bandicoot N. Sane Trilogy verscheen ook bijna een jaar later dan zijn PlayStation 4-equivalent.

Activision heeft nog geen statement uitgebracht over de verschijningsdatum van Crash Team Racing: Nitro-Fueled op de Nintendo Switch. Op dit moment staat hij officieel op de planning voor 21 juni 2019.
Next articleNintendo Switch snelst verkopende console deze generatie in... Previous articleGame Freak was in eerste instantie onzeker over koers Pokémon:...

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 17 december 2018 12:48 | #284791
collapse
Misschien is het in soms beter. De Xbox en Playstation versie zijn vrijwel hetzelfde, maar voor een Switch versie moet geoptimaliseerd worden. Niet alleen omdat hij grafisch wat minder krachtig is, maar ook omdat het zowel in dock als handheld mode fijn moet spelen. Een stukje extra moeite om het spel zo goed mogelijk op de Switch aan te passen, is misschien het beste.

Tegelijk vervelend dat hij daardoor iets later komt. Laten we hopen dat het meevalt. Beter een paar weken dan een paar maanden. Geen Playstation exclusiviteit deze keer, dus dat helpt alvast.

Over de "Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy" ben ik tevreden. Op zich mis je de grafische verschillen niet eens al te hard. Blijft nog steeds een mooie game over. Hoop wel dat ze hier bij "CTR: Nitro Fueled" een nog betere tussenweg in kunnen vinden, zodat er grafisch niet teveel wordt ingeleverd. Het is nu één game in plaats van drie, dus mogelijk scheelt dat al in de uitvoering. Smile

Ben sowieso blij dat deze games naar de Switch komen. Mogen best nog meer 3rd party games naar de Switch worden overgezet, zolang de games spelen zoals het hoort. Goed voor het aanbod en voor een wat ruimer publiek. Zou de "Spyro the Dragon: Reignited Trilogy" ook wel naar de Switch willen zien komen. Best kans dat ik "CTR: Nitro Fueled" gewoon ook ga halen. Very Happy
Avatar
FalconPawnch | 18 december 2018 15:40 | #284804
Reactie op post #284791 van Martijn
Voor een racegame is het dan ook niet zo erg. Er zijn geen spoilers of zo. Misschien wat unlockable characters maar die boeien echt niet.
Avatar
deejaydadream | 17 december 2018 18:17 | #284793
Het optimaliseren kan een plus punt zijn, maar een multiplatvorm game moet eigenlijk overal tegelijk verschijnen. Waarom?

Als de Switch versie echt veel later uit komt, kan het zomaar zijn dat de PS4 & ONE versie al in prijs zijn gezakt. Dan kunnen gamers en ouders voor de goedkoopste versie gaan op dat moment.

Gamers die een Switch en een andere console hebben, en de game snel willen spelen, zullen de game dan kopen voor het andere systeem. Dan zul je zien dat de Switch verkopen tegenvallen tegenover de andere consoles.

Dus ik hoop dat er niet te lang tussen zal zitten ...
Avatar
Lupaie | 17 december 2018 19:59 | #284794
collapse
Grappig dat julli net deze titel aanhaalden om de veranderde tijd te illustreren
http://www.n1ntendo.nl/article/56065/1/reggie-legt-grote-tijdsbestek-tussen-lancering-multiplatformtitels-op-nintendo-switch-uit
Avatar
Erik | 17 december 2018 20:19 | #284795
Reactie op post #284794 van Lupaie
Haha, ja. De ironie. Smile

Twijfelde ook hevig of ik 'm zou aanhalen in het bericht.
Avatar
koekiemonster | 17 december 2018 22:03 | #284796
collapse
Dit was dus het pluspunt van Reggie (je weet wel die onzinuitkramer).

edit: check hierboven..

lol. Zoals gewoonlijk verkoopt Reggie weer onzin. Maar fans houden er van en knuffelen de beste man.

Denk overigens dat de vraag naar Crash Team racing kleiner is dan op andere platforms, simpelweg omdat MK8 een evergreen is en altijd een online community zal blijven bieden met betere characters en meer tracks.
Avatar
Martijn | 17 december 2018 23:40 | #284797
Reactie op post #284796 van koekiemonster
collapse
Morgen weer een litertje azijn bij het ontbijt, he? Moet niet te positief worden allemaal. Hahaha

Tja, het is niet anders, maar ik heb liever een beetje uitstel met een goedwerkend resultaat, dan een rammelende snelle port. Een goedwerkende port met dezelfde releasedatum zou leuker zijn, maar als het vereist is optimaliseren ze hem beter wat langer.

Dat heeft niks met Reggie knuffelen te maken trouwens. Het is bekend dat hij veel zegt uit marketingoverweging. Hij praat uit het belang van het bedrijf. Zelfs als Nintendo een enorme fout maakt, moet hij eerst recht praten wat krom is. Minder leuk onderdeel van de baan, maar ze kunnen het niet hebben dat de directeur van Nintendo of America overal uitleg en excuses op gaat geven. Staat niet daadkrachtig en dat hoort dan weer niet bij zijn baan. Reggie is verkoper. Geen gamesontwikkelaar.

Bijvoorbeeld Iwata deed dit wel, maar Japan is een wat andere cultuur dan Amerika. De positie is ook wat anders, mede omdat Iwata wél een gamesontwikkelaar was. Reggie? Die zou je laten geloven dat de blauwe lucht paars is, als hij je daardoor een videogame kan verkopen. Reggie praat namens een bedrijf. Hij is niet je beste vriend.
Avatar
Richard J. | 19 december 2018 09:42 | #284807
Reactie op post #284797 van Martijn
Dan is het nog steeds best pijnlijk dat Reggie vorige week zo'n uitspraak doet waarin ie eigenlijk Switch bezitters gerust stelt dat het gedaan is met latere data voor Switch versies en de eerste de beste mulitplatformtitel opnieuw niet gelijktijdig lijkt te gaan verschijnen op Switch.

Doorgaans hebben Nintendo versies het al lastiger dan PS4/Xone versies. Mensen met meerdere consoles kiezen vaak sneller voor de versie die er het best uitziet of die de meeste modi en achievements enzo hebben. Maar als een versie dan ook nog eens maanden later verschijnt en ook nog voor de volle mep terwijl die andere versies al 20 euro goedkoper zijn, dan is de keuze wel heel makkelijk.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Platform: Nintendo Switch
Genre: Racing
Ontwikkelaar: Beenox
Uitgever: Activision
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 21 juni 2019

Screenshots