Nintendo Switch snelst verkopende console deze generatie in Verenigde Staten Nieuws | 18 december 2018 17:15 | Auteur: Mink | Bron: Business Wire

Goed nieuws voor Nintendo; de hybride console is de snelst verkopende console deze generatie in de Verenigde Staten.

Het momentum van de Nintendo Switch is al enige tijd indrukwekkend te noemen en nu blijkt zelfs dat het de snelst verkopende console is van de huidige generatie in de Verenigde Staten. Na 21 maanden is de Nintendo Switch 8.7 miljoen keer over de toonbank gegaan, wat meer is dan de Xbox One en PlayStation 4 na 21 maanden.

Daarbij is ook Super Smash Bros. Ultimate ultiem ontvangen; het is de snelst verkopende telg in de serie. In slechts elf dagen werd de game 3 miljoen keer gekocht in de Verenigde Staten. Andere titels die in Amerika meer dan één miljoen keer zijn verkocht; Mario Kart 8 Deluxe (5 miljoen), Super Mario Odyssey (4.7 miljoen), The Legend of Zelda: Breath of the Wild (4 miljoen), Pokémon: Let's Go, Pikachu & Eevee (2 miljoen) en Super Mario Party (1.4 miljoen).

Als laatste wist Business Wire te vermelden dat de omzet van de hardware in de Verenigde Staten het hoogste was voor Nintendo sinds 2011. In 2011 was de Wii U nog niet aangekondigd en werd de Nintendo 3DS gelanceerd op 27 maart in de Verenigde Staten.
Next articleSmash Bros. Ultimate snelst verkopende thuisconsole Nintendo-game... Previous articleSwitch-versie Crash Team Racing lanceert mogelijk niet gelijktijdig...

Reacties van gebruikers

Avatar
Richard J. | 19 december 2018 09:57 | #284809
collapse
Ik ben vooral heel blij dat het is vanwege de hoeveelheid toffe 'core' games en niet vanwege een hype als Nintendogs of Wii Sports.
Avatar
jdw89 | 19 december 2018 11:31 | #284810
Reactie op post #284809 van Richard J.
En dat er waarschijnlijk veel meer 'core' games / third partie games bij zullen komen hierdoor!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.