Fitness Boxing Review | 07 januari 2019 20:30 | Auteur: Kitty

Lekker op tijd voor alle goede voornemens om gezonder te worden en meer te sporten, verschijnt daar Fitness Boxing voor de Nintendo Switch. Met een reeks aan workouts, voornamelijk gebaseerd op boksen, wil Nintendo ons aan het bewegen krijgen. Nou moet ik zeggen dat ik vrij gemakzuchtig ben aangelegd, dus een motiverende fitnessgame is altijd welkom. Kon Fitness Boxing mij bekoren?

1

Wanneer je begint aan Fitness Boxing, kun je beginnen met je lengte en gewicht invoeren om je BMI bij te houden. In tegenstelling tot oudere fitness-games van Nintendo werkt deze variant niet meer met een balance board, dus je bent wel afhankelijk van je eigen metingen als je dit wilt gaan bijhouden. Wel wordt per oefening bijgehouden hoeveel calorieën je hebt verbrand. Na mijn eerste workout kreeg ik een fitness leeftijd van 22 toegekend. Heel aardig, maar zeker weten te positief ingeschat! Je kunt kiezen voor een dagelijkse work-out van 15, 25, 35 of 45 minuten, of zelf een nummer kiezen om routine op te doen. Dan kun je nog gaan voor een full body workout of een specifieke spiergroep.

2

Jabs en uppercuts
Je begint je Fitness Boxing workout met simpel vooruit slaan, maar al snel komen er allerlei varianten van bewegingen bij. Je houdt de Joy-Cons vast zodat je bewegingen worden geregistreerd en voert zo onder andere hoekstoten en uppercuts uit. Op je scherm zie je alles in het ritme langskomen, waardoor je echt beweegt op de muziek. Jammer is dat de registratie van bewegingen niet geweldig werkt. Voor elke soort slag kun je eigenlijk precies dezelfde beweging maken. Uiteraard ben je er zelf bij als je de oefening niet goed doet, maar het is wel jammer dat er zo weinig aansporing is om de beweging perfect uit te voeren. In de optionele warming up en cooling down doe je nog allerlei andere oefeningen om te rekken en te strekken. Hier hoef je geen Joy-Con vast te houden en de warming up is telkens precies hetzelfde als de cooling down. Dit is qua oefeningen geen probleem, maar het is wel jammer dat je coach duidelijk dingen roept om je klaar te maken voor een stevige work-out tijdens de cooling down. Bovendien gaat het ook wel snel vervelen om telkens precies hetzelfde te doen. Wél voel je goed dat je een work-out gedaan hebt, en dat is uiteindelijk waar Fitness Boxing om draait.

4

Echte tegenstanders
Het leukste onderdeel van Fitness Boxing was voor mij de tweespeleroptie. Je kunt hier samen de standaard workouts doen die je ook alleen doet, of samenwerken om zoveel mogelijk slagen uit te voeren. De leukste modus was het ´tegen elkaar´ boksen. Uiteraard hoef je elkaar niet te slaan, maar op het scherm verschijnen twee poppetjes en de ritmische workout. Als de een slaat, moet de ander een ontwijkende move uitvoeren. Voor elke slag die jij perfect raakt, doe je wat schade toe aan de ander. Hier is het wederom jammer dat de bewegingen niet perfect geregistreerd worden, waardoor je al snel de oefeningen ook niet meer uitvoert zoals ze horen. In plaats daarvan maak je simpelere bewegingen om een zo goed mogelijke score te halen en de ander neer te halen.

6

Beeld en geluid
De hele look en feel van Fitness Boxing deed mij sterk denken aan Wii Fit: statisch, strak en een beetje ouderwets, voorzien van een licht irritant menumuziekje. De nummers om de workouts op te doen zijn wel hedendaagse of in ieder geval recentere artiesten. Denk hierbij aan LMFAO en Lady Gaga. Het zijn helaas wel polyfoon-achtige versies, wat wellicht wel beter past bij sporten, maar ook sneller gaat vervelen. Vooral als je een workout op één nummer doet, dan past het niet goed. Ik kreeg een workout van acht minuten voorgeschoteld op Party Rock Anthem, maar omdat dit nummer geen acht minuten duurt werd telkens hetzelfde stukje herhaald. Een combinatie van nummers was hier leuker geweest.

5

De instructeurs hebben wel goede motiverende zinnetjes, en geven geschikte tips om te letten op je houding en of je de oefeningen goed uitvoert. Gaandeweg speel je nog aanpassingen vrij voor jouw instructeur. Je kunt kiezen uit zes coaches, en deze kun je andere outfits aandoen. De geschreven taal is Engels, je kunt voor de stemmen kiezen uit Japans en Engels.Conclusie
Fitness Boxing heeft een aantal goede opties, zoals de keuze voor bepaalde spiergroepen of een volledige work-out inclusief warming up en cooling down. Verwacht echter geen ‘game’ in de entertainende zin van het woord. Ik vind fitness vrij saai en Fitness Boxing kan daar helemaal niets aan veranderen: ik had meer spelelementen verwacht. Maar ook voor mensen die wél van fitness houden zullen de workouts én de muziek te snel in herhaling vallen om er een dagelijkse work-out van te maken, ondanks de motiverende speeches van de coaches en de prima oefeningen.
5
N1-score
  • + Multiplayer-opties
  • + Uitgebreide work-out
  • - Geen spel, puur fitness
  • - Veel herhaling, vooral in warming up en cooling down
  • - Muziek gaat snel irriteren
Next articleTwitteraccount Bravely Default bevestigt ontwikkeling van een... Previous articleBandai Namco plant livestream omtrent release Tales of Vesperia:...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 08 januari 2019 10:27 | #284938
collapse
het is ook typisch weer zoiets wii-achtigs... zodra een console ook maar een succes blijkt, volgt alle troep vanzelf.
Avatar
JORISGUY7XD | 08 januari 2019 10:29 | #284939
Reactie op post #284938 van FalconPawnch
En het is ook nog van Nintendo zelf. Het heeft ook een generic anime artstyle... Waarom?
Avatar
Masterswordish | 08 januari 2019 15:11 | #284940
collapse
Je ergert je aan iets, en iets irriteert je.
Avatar
Kitty | 08 januari 2019 16:03 | #284942
Reactie op post #284940 van Masterswordish
Gevalletje hypercorrectie. Ik heb het aangepast, thanks!
Avatar
JoelSch | 08 januari 2019 15:20 | #284941
collapse
"- Geen spel, puur fitness"
Het heet fitness boxing dus dat is toch het doel lijkt me :p. Al had Wii Fit wel leuke mini games dus het is maar hoe je het ziet.
Avatar
Kitty | 08 januari 2019 16:04 | #284943
Reactie op post #284941 van JoelSch
Klopt, maar op een gameconsole zijn er heel veel kansen om iets speelser/interactiever/leuker te maken en dat is nauwelijks gedaan.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fitness Boxing

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fitness op muziek
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 21 december 2018

Screenshots