New Super Mario Bros. U Deluxe Review | 09 januari 2019 15:00 | Auteur: Erik

Stiekem was ik een beetje sceptisch toen ik met New Super Mario Bros. U Deluxe begon. Waarom een titel van zes jaar oud afstoffen, en niet Mario weer eens naar verse hoogten laten springen? Feit blijft echter dat er maar weinig mensen zijn met een Wii U en dat Nintendo geld wil verdienen. En weet je wat? Ook in 2019 is het nog een uiterst uitgekiende, doch weinig bijzondere, 2D-platformer. Mijn scepsis verdween in ieder geval als sneeuw voor de zon.

Als we kijken naar de grootheden der 2D Mario-platformers, komen doorgaans Super Mario World of Super Mario Bros. 3 naar boven. Hoewel Nintendo met het springen in drie dimensies ook na Super Mario 64 telkens opnieuw in die roos wist te schieten, is dat bij de tweedimensionale iteraties eigenlijk nooit meer gelukt. En ergens is ook wel te begrijpen waarom. Waar spellen als Super Mario Galaxy of Odyssey zich kenmerken door durf, innovatie en ambitie - zijn de New Super Mario Bros-iteraties vooral meer van hetzelfde. Hun cleane, strakke look helpt hierin ook niet mee. Zo jammer. Want een tikkeltje meer lef, een klein beetje meer spelen met die typische Mario-conventies en New Super Mario Bros. U had zo een klassieker kunnen worden.

NewSuperMarioBrosUDeluxe_NintendoSwitch_05
Nintendo heeft zichtbaar veel tijd gestopt in de altijd lastige waterlevels: ze zijn allemaal uiterst vermakelijk om te doorlopen!

Bekende formule
Ook New Super Mario Bros. U is voorzien van de bekende formule die Nintendo al sinds Super Mario Bros. 3 gretig toepast op al haar 2D Mario-platformers. Princess Peach wordt aan het begin koelbloedig door Bowser gekidnapt. Aan jou de taak om je platformskills aan het werk te zetten en Peach te redden. Vervolgens struin je naar traditie een achttal werelden (bonus niet meegerekend) af, elk voorzien van een bekend thema. Je begint in het laagdrempelige grasland, en gaat al snel richting de woestijn of zelfs het suikerwaterzee. Deze werelden zijn voorzien van een aantal levels, die je als Mario (of een van de andere personages) doorploegt. In het midden zit een Minibaas, terwijl aan het einde een van Bowsers’ onderdanen je opwacht.

Het is gemakkelijk om deze opzet als een minpunt te zien – zeker in een tijd met al die originele indieplatformers. Nintendo mag het van mij ook best eens op de schop nemen. Toch is het ze gemakkelijk vergeven: vanaf de eerste stappen in de Eikenvallei werd ik eraan herinnerd waarom Mario in 2D zo tof is. De besnorde loodgieter bestuurt namelijk fenomenaal, elk level trakteert je wel op een nieuw concept én de game speelt ongelofelijk anders dan het gros van de platformers tegenwoordig op de markt. Waar spellen als Celeste heel veel leunen op snelheid en het maken van pixelperfecte sprongen, is dit een veel tragere titel. Sterker nog: te snel willen wordt vrijwel altijd afgestraft. In New Super Mario Bros. U wacht je rustig je moment af tot je de hoogte induikt en soms is het gewoonweg noodzakelijk om even een paar stappen terug te zetten.

Een foutje maken is dan ook helemaal niet erg, als je maar weet wat je doet. Dit wordt ondersteund door solide en bij vlagen werkelijk briljant leveldesign. Voorbeeldje: in de Suikerwaterzee word je in een bepaald level de hele tijd opgeschrikt door een reusachtige aal met een drakenhoofd, die telkens in rondjes om jouw heen zwemt. Hoe meer jij zwemt, hoe groter de cirkel is die hij maakt. Hierdoor moet je op een telkens constante snelheid je weg vooruit banen, wat vrij lastig is met al die rondzwemmende Cheep-Cheeps en andere obstakels. Heerlijk als je ondanks dit tóch die onmogelijk bereikbare groene pijp weet in te duiken, en een vrolijk blinkende sterrenmunt (er zijn er drie in elk level) je zomaar toelacht. Als er na die korte hap naar adem vervolgens zelfs twee van die drakenalen op je af worden gestuurd, zou je haast denken dat er sadisten bij Nintendo werken.

NewSuperMarioBrosDeluxeU_NintendoSwitch_09
Diep in het Cassismoeras kun je zomaar stuiten op dit ware kunstwerk van een level. Prachtig.

Heet onder de voeten
Gelukkig zijn er altijd die vrolijke power-ups om je een handje te helpen. De grootste aanwinst is het eikeltje, dat Mario en consorten in een eekhoorn doet veranderen. Hiermee kun je niet alleen een flink eindje zweven: na een welgemikte druk op de schouderknop duik je ook nog eens de hoogte in. Deze maakt je escapades doorgaans een stuk gemakkelijker én is een heerlijke tool om alle geheimen in een level uit te pluizen. Voor de rest zijn het vooral oude bekenden die de show stelen: zo kun je als Mini Mario weer over water én muren rennen en zijn de ster, ijs- en vuurbloem natuurlijk van de partij. Mijn persoonlijke favoriet is nog altijd Pinguïn Mario: niet alleen glijd je zo als een speer door al die glibberige ijslevels, het maakt waterlevels ook oh zo aangenaam om te doorploegen.

Je hebt ze ook zeker nodig, wil je heelhuids het einde bereiken. De moeilijkheidsgraad loopt na een tijdje namelijk behoorlijk op. Tegen de tijd dat je in de bergen belandt, is opperste concentratie vereist bij het doorploegen van een level. De tweede Mini-kerker daar, de Schroeflifttoren, heeft mij bijvoorbeeld flink doen zweten. Elk level kent zoals gezegd zijn eigen unieke concept, en voor dit level zijn dit grote schroeven die je al ronddraaiend met Mario (time goed met de R-knop!) naar boven moet zien te krijgen. Geen gemakkelijke opgave met al die lange vuurstralen overal. Weet je vervolgens eindelijk naar een hoger platform te draaien, is er wel een Sumo Bro die met zijn bliksemstralen koelbloedig je plezier bederft. Aan het einde van het level krijg je als traktatie zelfs een van de weinige unieke bazen uit het spel. Platform-puristen hoeven in ieder geval niet bezorgd te zijn - en de rest kan gewoon als Toadette of Nabbit spelen als het wat te heet onder de voeten wordt!

Luigi in de hoofdrol
We hebben het hier immers over New Super Mario Bros. U Deluxe, en niet over het origineel. Wat is er allemaal nieuw voor de Nintendo Switch? Allereerst betreft het dus een bundeling van zowel New Super Luigi U áls New Super Mario Bros. U. Ten tweede heeft Nintendo in Toadette een nieuw speelbaar personage toegevoegd, die zelfs kan ‘evolueren’ tot Peachette. Als Peachette heb je dezelfde krachten als na het verorberen van een eikeltje, maar dan veel behendiger. Ook Nabbit is voor het eerst in beide delen speelbaar. Je kunt ze zien als een soort lagere moeilijkheidsgraad. Verder zijn al die toffe uitdagingen uit het Wii U-origineel ook toegevoegd: zo heeft Nintendo diverse tijds-, muntjes- en andere gekke uitdagingen voor je paraat. Tot slot is elk level natuurlijk met maximaal vier spelers te spelen.


NewSuperMarioBrosDeluxeU_NintendoSwitch_11
De toevoeging van Toadette en Nabbit maken New Super Mario Bros. U Deluxe nóg geschikter als chaotische mutiplayergame!

De grootste additie is natuurlijk New Super Luigi U, wat oorspronkelijk als een soort standalone add-on is uitgebracht. Je krijgt dan ook exact dezelfde kaart voor je kiezen, maar alle levels hebben een twist gekregen. Zo hebben ze veelal een tijdslimiet van 100 seconden, zitten ze tjokvol extra vijanden én zijn alle uitdagingen zijn flink op de schop genomen. Voeg daar nog eens aan toe dat je met die zweverige, onhandige Luigi speelt (je wilt de renknop eigenlijk niet inhouden), en je kunt je opmaken voor een bikkelharde uitdaging. Serieus, zelfs het eerste level zet je meteen op scherp. Al doet deze beschrijving het geheel stiekem niet helemaal recht, want veel levels zitten veel ingenieuzer in elkaar dan eerst – Nintendo laat hier echt zijn meesterschap als spellenmaker zien. Ik raad iedereen dan ook aan om ook Luigi een kans te geven.

Zeurpuntjes
Nu we bijna aan het einde gekomen zijn, wil ik ook nog even zeuren. Niet om deze recensie een zure nasmaak te geven, maar om duidelijk te maken dat de tand des tijds hier en daar toch echt wel heeft toegeslagen. In de eerste plaats zijn de steriele, strakke graphics niet om over naar huis te schrijven. Niet alleen kennen ze weinig charme - Nintendo heeft ook niet zijn best gedaan om ze strakker te maken voor de Nintendo Switch. Vooral de baby Yoshi’s (ja, die maken ook hun opwachting!) bewegen echt belachelijk lelijk. Heel af en toe wordt je grafisch omver geblazen, zoals in de schilderachtige Van Gogh-levels uit het Cassismoeras - maar eigenlijk laat dit je vooral hunkeren naar meer van dit moois.

Eigenlijk beschrijft dit perfect waarom de recente 2D Mario’s nooit echt een legendarische status hebben bereikt. Natuurlijk, de levels zijn stuk voor stuk sterk opgezet – maar nergens vind je dat kapstokje dat het geheel zo speciaal, zo memorabel maakt. Dat ene gloednieuwe element dat de 2D Mario-platformers naar een onwerkelijk niveau tilt, zij het een fantastisch grafisch jasje of een nooit eerder vertoonde gameplaymethodiek. Super Mario Bros. 3 had zijn power-ups en briljante opzet, Super Mario World had Yoshi en zijn indrukwekkende landkaart… en sindsdien is er eigenlijk niet veel meer veranderd. Begrijp me niet verkeerd: New Super Mario Bros. U Deluxe is een geweldige titel, maar ook eentje die je voor je gevoel al veel vaker hebt gespeeld.Conclusie
New Super Mario Bros. U Deluxe geeft een krachtig startschot voor het jaar 2019 van de Nintendo Switch. Deze bundeling van twee geweldige Mario-platformers speelt nog altijd zo briljant als vanouds. Sterker nog: misschien zelfs wat soepeler dan je geheugen doet vermoeden. Vooral de wat tragere speelsnelheid is heerlijk, en voelt zelfs fris met al die snelle platformspellen van tegenwoordig. Voeg hier piekfijn leveldesign, een gigantisch aanbod aan spelopties én een knotsgekke multiplayer aan toe, en je hebt een game die je heel wat maandjes zoet houdt. De volgende keer willen we alleen wel écht iets nieuws, Nintendo!
8,5
N1-score
  • + Besturing is fenomenaal
  • + Piekfijn leveldesign
  • + Pingu├»n Mario
  • + Ontzettend veel levels en spelmodi
  • + Leuk voor fanaten en casuals
  • - Steriele grafische stijl
  • - Voelt te behoudend aan
Next articleJapanse verkoopcijfers 24/12/2018 - 6/1/2019: feestdagenextravaganza Previous articleTwee nieuwe NES-spellen voor Nintendo Switch Online-eigenaren

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 09 januari 2019 17:30 | #284959
collapse
Jammer dat ze niet op z'n minst nog NSMBWii erbij hebben gestopt. Op deze manier voelt deze 'deluxe' editie wel een beetje goedkoop aan. Maar goed.
Avatar
Lucas | 09 januari 2019 19:35 | #284962
Reactie op post #284959 van Yosher
Dan zou ik ook over zijn idd.
Avatar
Dinalfos | 09 januari 2019 19:00 | #284960
collapse
Ik ben het beetje zat dat de gameplay van 2D Mario alleen nog maar oppervlakkig platformen is van het type "what you see is what you get". Voeg inderdaad eens wat gameplay-elementen toe die de boel van extra diepgang voorzien, zoals jullie in het verleden ook gedaan hebben met andere series.

Oh en in godsnaam, lazer toch eindelijk eens op met die Toads.
Avatar
Martijn | 09 januari 2019 19:34 | #284961
Reactie op post #284960 van Dinalfos
collapse
Zou best een nieuwe 2D Mario willen zien, maar dan wel eentje die echt nieuw is. Mag wel trouw blijven aan wat we kennen, maar doe er iets vernieuwends mee. Zo zou ik kiezen voor 2,5D stijl, zodat alles wat minder plat aanvoelt. Ook zou ik een compleet andere grafische stijl willen zien. Een 2D Mario game die alles uit de mogelijkheden haalt, moet erg mooi kunnen worden.

In 2009 was "New Super Mario Bros. Wii" de eerste grote game die uitkwam voor de Wii, na een hele lange stille periode. Toen voelde het "New" nog aan als nieuw. De reeks ging van de handheld naar de console, was grafisch sterker en de Koopalings waren terug na vele jaren van afwezigheid. Alles wat daarna kwam leek er veel op en voelde niet erg "New". Alle games waren nog steeds leuk om te spelen, maar erg vernieuwend was het allemaal niet.

Ik zou graag zien dat Nintendo een nieuwe 2D Mario maakt, die de serie weer eens wat vers bloed toedient. De titel "New Super Mario Bros. U Deluxe" bevat al drie onwaarheden:
1. Het is NIET nieuw.
2. Het is niet op de Wii U, dus die U slaat nergens meer op.
3. Het is niet erg Deluxe, want het is vrijwel hetzelfde als op de Wii U, alleen nu gebundeld tot één.

Zelf vind ik Peachette belachelijk. Een reden om m' niet te halen zelfs. Slaat nergens op. Peachette heeft niet eens dezelfde kenmerken als Peach. De echte Peach is veel toffer, want zij kan zweven. Als ze zo nodig een speelbare Peach wilden toevoegen, had de echte dan toegevoegd. Pas het overmatig simpele verhaaltje een beetje aan en maak Peach speelbaar. Zeker niet iets dat zo vergezocht is, zoals Toadette veranderd in Peach. Is ook een vorm van politieke correctheid (speelbaar vrouwelijk personage) en gemakzucht (we houden alles hetzelfde, maar Toadette wordt Peach).

Hopelijk is dit het laatste spel uit de "New" serie en is een volgende 2D Mario game eens écht nieuw. Ik maak een uitzondering voor een eventuele "Super Mario Maker" op de Switch, maar verder wil ik geen New Super Mario Bros. games meer in deze stijl. Tijd voor iets écht nieuws binnen deze 2D Mario reeks.
Avatar
Yosher | 09 januari 2019 19:38 | #284963
Reactie op post #284961 van Martijn
collapse
Amen. Niks meer aan toe te voegen, MVG snapt het. Nu Nintendo nog.
Avatar
Martijn | 09 januari 2019 19:46 | #284964
Reactie op post #284963 van Yosher
Ik hoop het. Dit voelt niet aan als "New Super Mario Bros. U Deluxe", maar als "The Same Old Super Mario Bros. Once Again on the Switch Traditional". Hahaha

Overigens nog steeds een tof spel, maar niet erg nieuw. We kennen dit intussen al veel te goed helaas. In 2009 was het wel nog erg tof, maar dat is 10 jaar geleden!

Oja én Peachette… Ik koop m' (voorlopig) niet. Hahaha
Avatar
mark123 | 09 januari 2019 21:33 | #284966
collapse
Heel eerlijk? een slechte review.. graphics matig? dit hoort juist bij de NSBM serie.... Recente 2D mario's nooit legendarische status bereikt? Dit is een simpele remake van een eerdere titel en krijgt al een 8,5... Dan zou de Wii U-versie toch wel snel een 9 of hoger moeten hebben gehad van jullie.

De minpunten slaan de plank volledig mis, een wel terecht minpunt kan zijn dat dit een relatief 'dure' remake is, zeker voor Wii U-eigenaren.
Avatar
Dyon | 09 januari 2019 21:48 | #284967
Reactie op post #284966 van mark123
Dat klopt ook, de Wii U-versie kreeg een 9,1. Er wordt door Erik gesteld dat de game niet 'legendarisch' is, maar wil jij beweren dat een game met een 8,5 gelijk staat aan legendarisch? Bij mij is een 9,5 of hoger legendarisch.
Avatar
FalconPawnch | 09 januari 2019 22:43 | #284968
New Super Mario Bros. U Deluxe 2019 gold version & knuckles.
Avatar
Erik | 09 januari 2019 22:57 | #284969
collapse
Weet je ook wat het is, ik begrijp al die initiële negativiteit in de reacties ook wel. Het spel heeft ook een hoop tegen zich: matige graphics, een gemakzuchtige, veel te herkenbare opbouw èn het is de zoveelste Wii U-port. Ik begon ook sceptisch aan de game.

Maar ik wil een ieder van jullie vragen het eens te gaan spelen. Desnoods via het Wii U-origineel. En dan nog eens een reactie te geven. Want na de eerst, wellicht wat generieke, levels pakt het je ongetwijfeld helemaal in. Mario bestuurt fantastisch, de power-ups zijn geniaal gekozen en het leveldesign is bij vlagen fenomenaal. Daarnaast is het laagdrempeligwe dan ooit (helemaal voor vier spelers!), met Toadette en Nabbit.

En ja, de echte toevoegingen zijn wat mager. Als je beide delen al op de Wii U hebt gespeeld, is dit inderdaad niet de beste koop. Daarvoor is er te weinig toegevoegd. Maar als je deze spellen nog niet gespeeld hebt? Een meer complete èn kwalitatief constante 2D-platformer ga je op dit moment niet vinden op je Nintendo Switch. Ook voor ouders met kinderen is dit een uiterst veilige aankoop.

Echt memorabel wordt het inderdaad nooit, maar originaliteit hoeft natuurlijk geen voorwaarde te zijn voor kwaliteit. En ik vind zelf dat een 8,5 daar prachtig op aansluit. Smile
Avatar
Yosher | 10 januari 2019 00:06 | #284970
Reactie op post #284969 van Erik
Ik denk dat veel van de negatieve reacties ook wel komen van mensen die het Wii U origineel al lang en breed hebben uitgespeeld. Ik heb dit in ieder geval wel. En daarnaast, als je het vergelijkt met dit soort heruitgaves die Nintendo in het verleden deed, met name Super Mario All-Stars op de SNES en Super Mario Bros. Deluxe op de GameBoy Color, en ook de meer recente Mario Kart 8 Deluxe, dan is deze port gewoon vrij matig te noemen, al is het nóg zo'n goede game.

Natuurlijk als je deze game op de Wii U nog niet hebt gespeeld dan is dit gewoon een erg leuke game om op te pikken, maar voor mensen die hem al eens hebben gespeeld, die hebben hier gewoon niet al te veel reden voor. Maar ik zou misschien wel willen voorstellen, aan mensen die het origineel nog niet hebben gespeeld en ook niet zoeken naar die extra toegankelijkheid, én toegang hebben tot een Wii U, toch te gaan voor de Wii U versie, vooral als ze met 4 spelers willen spelen. Wat ik echt enorm balen vind in deze Deluxe versie is dat als je met 4 spelers speelt (of in de Luigi variant zelfs met 3 of 4 spelers speelt), er altijd minimaal één speler met een handicap moet spelen, gezien blauwe Toad er om wat voor reden dan ook uit is gehaald.

Verder ben ik het wel met je eens! Ik zou persoonlijk gewoon willen dat ze toch iets meer moeite hadden gedaan om het voor mensen die het origineel al hadden gespeeld ook wat aantrekkelijker te maken.
Avatar
koekiemonster | 10 januari 2019 11:36 | #284971
collapse
Ik wacht wel op Tetris DX voor de Switch voor 59,99 euro.
Ook een geweldige game....

Ik snap niet waarom er niet flinke minpunten worden gegeven voor het lui porten van een ruim zes jaar oude game en deze met hetzelfde gemak voor fullprice aan te bieden. Vanuit het oogpunt van de cosnument is dit geen gezonde praktijk. Als site bedoeld voor fans (lees consumenten) zou het fijn zijn als je een houding aanneemt dat dit soort praktijken eigenlijk ongewenst zijn.

Desalniettemin een leuke game, maar dat is Tetris ook.
Avatar
Dyon | 10 januari 2019 12:00 | #284972
Reactie op post #284971 van koekiemonster
...Ik weet alleen niet of je de geldkwestie zó zwaar moet gaan meetellen zoals jijw eer stelt. Anders kunnen we al onze oude recensies het cijfer naar boven bijstellen omdat de games in de budgetbakken zijn gekomen, en daardoor nóg meer hun geld waard zijn geworden.

Andersom geldt dat ook voor dit soort specifieke gevallen. Ik ben het zeker met je eens dat het een heruitgave betreft die ik niet zou kopen, maar dit cijferverschil moet in tienden zitten, niet in volledige getallen zoals jij graag ziet.
Avatar
Erik | 10 januari 2019 12:07 | #284973
Reactie op post #284971 van koekiemonster
collapse
Het is ook een moeilijke kwestie, Koekiemonster. Geef je een cijfer voor diegene die het al hebben gekocht, of voor diegene die het nog niet hebben aangeschaft? Of geef je gewoon een cijfer voor de kwaliteit van het spel zelf - ongeacht of het een port is of niet? Ik heb voor het laatste gekozen.

In ieder geval kun je niet stellen dat het simpelweg het 'lui porten van een oude game is'. Het is New Super Mario Bros. U én New Super Luigi U samen, games die eerst apart voor de volle mep verkocht werden. Tja, een nieuwe wereld was misschien leuk geweest, maar de game kent al gigantisch veel content en meer dan 150 levels. Daarnaast, en dat moet men niet vergeten, zijn er gewoon maar heel weinig mensen die deze spellen ervaren hebben, omdat de Wii U gewoon slecht is verkocht. Hetzelfde geldt voor Mario Kart 8 Deluxe, Donkey Kong: Tropical Freeze en Captain Toad: Treasure Tracker (laatstgenoemde kende niet eens extra's). Daarom reken ik dit Nintendo ook milder aan.

Begrijp me overigens niet verkeerd: ik snap wel waarom iedereen teleurgesteld reageert in de reacties. Wij zijn allen fans die al die games al wél op de Wii U hebben gespeeld - en in dat geval is het ontzettend zuur dat Nintendo niet met een nieuwe Mario komt. Je voelt je gewoon genept, zeker gezien de timing van het spel - twee jaar in de Nintendo Switch had Nintendo gemakkelijk met wat nieuws kunnen komen. Maar die frustratie kun je New Super Mario Bros. U Deluxe wat mij betreft niet aanrekenen.
Avatar
jdw89 | 10 januari 2019 12:23 | #284974
Reactie op post #284973 van Erik
Ik vind wel dat je het feit moet meerekenen dat de game een letterlijke port is en dan alsnog full priced wordt aangeboden. Belangrijk punt, toch?
Avatar
Wesleye98 | 10 januari 2019 12:53 | #284975
Reactie op post #284973 van Erik
Feit is wel dat de Wii U-versies ook gebundeld zijn uitgekomen in de vorm van Nintendo Selects, met een prijskaartje van slechts 25 euro. Deze "Deluxe" versie voegt daar enkel Toadette (en de belachelijke Peachette) aan toe. Verder is de game toch echt exact hetzelfde. Heb ik het nog niet gehad over het verlies van boostmode en blauwe Toad, waardoor er altijd één speler met Nabbit of Toadette moet spelen. Je krijgt er weliswaar handheldmode voor terug, maar om er dan 60 voor te vragen? Ik vind het vrij oneerlijk en daarmee dan toch een luie port. Neemt overigens niet weg dat het op zichzelf een prima game is uiteraard.
Avatar
koekiemonster | 10 januari 2019 14:04 | #284977
Reactie op post #284973 van Erik
Ik heb ze hier samen op één wiu disc. Dus ja, lui portennis het wel, met eenvoudige upscaling. De game is overigens dik 5 miljoen keer verkocht op de WiiU. Een respectabel aantal waarvan je kunt vaststellen dat veel software leveranciers helemaal uit hun dak zouden gaan als hun game die hoeveelheid sales haalt.

Ik denk dat een game moet worden beoordeeld op het bedrag waarop de game in de winkels komt te liggen. Een leuke indie van 5 euro kan wat mij betreft prima een 9 krijgen, maar een dikke onvoldoende als diezelfde indie 59 euro zou zijn. Iets met de welbekende relatie prijs/kwaliteit.

Ik ben bv gek op Downwell, maar dat komt vooral omdat de game bij aanschaf 6 euro was. Bij 59.99 had ik gelachen en de game never gekocht.
Avatar
fantasyfreak | 12 januari 2019 13:39 | #284985
Gelukkig bestaan er sites om te kijken waar games het goedkoopst zijn en is €60 betalen echt onnodig tenzij je alles digitaal wilt. Ik heb deze game bij Wehkamp voor €42 en vind het dan wel prima. Ik heb New Luigi nooit gehad en sowieso vind mijn vriendin het leuk om dit samen te spelen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

New Super Mario Bros. U Deluxe

Platform: Nintendo Switch
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 11 januari 2019

Screenshots