Nintendo Switch kent snelste softwareverkopen console in Nintendohistorie Nieuws | 16 januari 2019 12:32 | Auteur: Erik F. | Bron: Nikkan Kogyo Shimbun (via Dr. Serkan Toto)

Een mijlpaal voor Nintendo: in hun geschiedenis zijn er voor een thuisconsole in zo'n kort tijdbestek, nog nooit zoveel videospelletjes verkocht als op de Nintendo Switch.

Dit heuglijke nieuws werd gedeeld door de president van The Big N, Shuntaro Furukawa, tijdens een interview met het Japanse dagblad Nikkan Kogyo Shimbun. Aantallen heeft hij niet genoemd (die krijgen we vermoedelijk tijdens hun financiële briefing eind januari), maar hij benoemde Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Let's Go, Eevee!, alsmede Super Smash Bros. Ultimate als grote factoren. Op dit moment is de Nintendo Switch beschikbaar in zestig landen.

Over laatstgenoemde titel wist hij daarnaast te bevestigen dat het in zijn eerste week wereldwijd maarliefst vijf miljoen exemplaren wist te verkopen. Super Smash Bros. Ultimate heeft The Big N dan ook zeker geen windeieren gelegd: in Europa was het de snelst verkopende thuisconsole Nintendo-game ooit.

Tot slot maakt de president duidelijk dat Nintendo de mobiele markt nog als een van hun vaste pilaren ziet. Furukawa wil echte 'smartphone hits' lanceren, en meerdere applicaties op verschillende gebieden. In een recentelijk interview sprak hij hier ook al uitgebreid over, dus het lijkt erop dat we in de toekomst meer titels van het bedrijf op mobiele apparaten gaan zien.


Next articleVerkoopaantallen New Super Mario Bros. U Deluxe in VK blijken... Previous articleNew Super Mario Bros. U Deluxe 25% beter verkocht in Verenigd...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.