Furukawa praat over toekomst Nintendo 3DS, Nintendo Switch en mobiele platformen Nieuws | 17 januari 2019 11:44 | Auteur: Erik | Bron: Kyoto Shimbun (vertaald door Nintendo Everything)

De president van Nintendo, Shuntaro Furukawa, doet in een interview met Kyoto Shimbun een boekje open over de toekomst van hun platformen.

Nintendo blijft bijvoorbeeld de Nintendo 3DS ondersteunen, ondanks dat het apparaat al zo lang op de markt is. "We zijn nu bijna acht jaar in de levensloop van de Nintendo 3DS, dus iedere gamer die er eentje wilde aanschaffen, heeft er al eentje. Doordat het zo'n simpele en licht handheld is, die ook nog eens vrij betaalbaar is, heeft het apparaat zo zijn voordelen", vertelt Furukawa. Hij concludeert dat ze bezig blijven met het 3DS-merk en dat het blijft bestaan naast de Nintendo Switch.

Of Nintendo ook het streven van twintig miljoen Nintendo Switch-consoles gaat halen? "Het is zeker geen gemakkelijk doel", antwoordt Furukawa. "Dus we blijven doortastend de trends aan het eind en begin van het jaar onderzoeken. We zitten bijna in het derde jaar van de console, en de 'nieuwigheid' van de Nintendo Switch verdwijnt steeds meer." Vervolgens legt hij uit dat het cruciaal is om een constante stroom aan games uit te brengen én de unieke kwaliteiten van de Nintendo Switch te blijven promoten, zoals de mogelijkheid om overal te spelen.

Tot slot maakt de president duidelijk dat Nintendo streeft naar twee á drie smartphone-titels per jaar om mensen geïnteresseerd te krijgen in het merk en personages. Ook licht hij de unieke aspecten van dergelijke games uit: "Spellen op mobiele platformen zijn verschillend van die op consoles - ze raken niet uitverkocht. In plaats daarvan wordt er telkens meer content toegevoegd nadat de game is uitgebracht. Er is een stabiele stroom aan omzet verbonden aan diens constante verbetering."

In het interview praat hij verder nog over het gematigde succes van Nintendo Labo, geeft hij zijn opinie over eSports en wijdt hij uit over zijn bedrijfsstrategieën voor de overzeese markt. Lees de gehele vertaling van het interview op Nintendo Everything, of bekijk het origineel op de website van Kyoto Shimbun.

Benieuwd naar meer uitspraken van Shuntaro Furukawa, Nintendo's nieuwe president? Laatst meldde hij nog dat Nintendo op de lange termijn misschien geen thuisconsoles meer gaat maken.
Next articleTwee Sword Art Online-games laten zich van hun beste kant zien... Previous articleKingdom Two Crowns

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 17 januari 2019 17:45 | #285018
Vervolgens legt hij uit dat het cruciaal is om een constante stroom aan games uit te brengen én de unieke kwaliteiten van de Nintendo Switch te blijven promoten, zoals de mogelijkheid om overal te spelen.


Hahaha, nou kom maar op met die constante stroom dan... voorlopig zie ik alleen maar niet-interessante indie crap voornamelijk voorbij komen. Ze doen dan wel hip met hun "al meer dan 1000 games" maar meer dan driekwart daarvan is rotzooi of meuk waar je je switch niet voor gekocht hebt.

Het is een prachtig apparaat en ik heb er tot zover plezier mee, maar de leegte tussen Smash en de vorige grote titel (geen idee meer welke dat was, kan je nagaan hoe lang het geleden is) is te groot en ik was echt wel toe aan die nieuwe game. Ik ging gedwongen op zoek naar een indie maar dat is niet waarom ik een Switch heb gekocht. Ik wil de grote games zien.

Natuurlijk hebben we Zelda BotW en Mario Odyssey, maar meer echt grote toppers zijn er tot dusver niet echt. Xenoblade maakte gelukkig nog een hoop goed, maar ik heb nu maar een paar echte switch titles. MK8D, Odyssey, BotW, Rabbids Kingdom battle, xenoblade. Verder is er echt niet veel boeiends.

Ports van Wii U titels tellen eigenlijk ook niet echt mee. Ik heb die al gespeeld op de Wii U. Kom dus niet met ports, indies, slappe aftreksels, en budget titels op de proppen want dat is niet de kwaliteit die je van Nintendo verwacht.

/frust luchten
Avatar
koekiemonster | 18 januari 2019 10:40 | #285020
collapse
Ports zijn volledige releases voor Nintendo. En dat is jammer, maar zonder die ouwe meuk zou het weer net zo karig zijn als op de WiiU. Dus beter ouwe dumpzooi voor de hoofdprijs dan niks ofzo.

Klinkt overigens wel alsof ze klaar zijn met de 3ds, jammer. Laatste sales waren nou ook niet bemoedigend, dus ik snap het wel.
Avatar
FalconPawnch | 18 januari 2019 15:22 | #285022
Reactie op post #285020 van koekiemonster
ze kunnen hopen wat ze willen maar dat ding is gewoon niet meer 'in'. Dat de hele wereld zo'n ding heeft, wil niet zeggen dat iedereen nog steeds gebruik maakt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.