NPD: Nintendo Switch topt PlayStation 4 als best verkochte platform van 2018 Nieuws | 24 januari 2019 09:37 | Auteur: Erik | Bron: NPD Media Group

NPD Media Group laat weten dat de Nintendo Switch de berst verkochte console is van 2018 in Noord-Amerika.

Hiermee neemt de console het stokje over van de PlayStation 4, dat de afgelopen jaren steevast het meest verkocht. NPD laat daarnaast weten dat er sinds 2015 niet een platform was die zo goed presteerde als de Nintendo Switch. Het gaat hierbij niet alleen om verkoopaantallen, maar ook de gegenereerde omzet.

Ook de maand december heeft goede zaken gedaan voor de Nintendo Switch. Het heeft de meeste hardware-omzet gedraaid voor een enkel platform sinds de Wii in 2009. Ook is er sinds 2010 niet meer een console zoveel verkocht in december als de hybride console. Het gigantisch populaire Super Smash Bros. Ultimate (check Mink's review waarom ook jij 'm in huis moet halen) wordt aangedragen als de reden voor al dit moois.

De Nintendo Switch is sinds 3 maart 2017 verkrijgbaar.
Next articleNPD-verkopen december 2018: Super Smash Bros. Ultimate heeft... Previous articleJapanse verkoopcijfers 14/1/2019 - 20/1/2019: grote lancering...

Reacties van gebruikers

Avatar
deejaydadream | 24 januari 2019 10:35 | #285058
collapse
Meteen weer van een positief bericht een twijfel bericht posten. Hopelijk gaat Nintendo door met de Switch en zal de Switch 2 en 3 ook verschijnen. Als ze echt iets nieuws willen zal dit echt Joy cons achtig iets moeten zijn, of iets anders (andere controller of iets) wat je aan de zijkanten kunt vast klikken.

Maar het is top dat de Switch zo goed verkoopt, zeer benieuwd naar Pokemon & Bayonetta dit jaar!
Avatar
Martijn | 24 januari 2019 10:57 | #285059
Reactie op post #285058 van deejaydadream
collapse
Hoop dat ze nog heel lang met deze Switch doorgaan, maar dat ze wel inzien wanneer het mooi is geweest. Voordat het zover is moet er natuurlijk wel een ander inventief systeem worden uitgebracht. Gaat mij er meer om dat ze niet gemakzuchtig worden en een mogelijke Switch-opvolger een soort "Switch U" wordt.

De Wii was ook een enorm succes en Nintendo bleef nog heel lang in het gedachtegoed van de Wii hangen. De Wii U was allang uit toen Nintendo merkte, dat de oude strategie op was. Pas toen in 2014 "Super Mario Kart 8" en "Super Smash Bros. for Wii U" verschenen, ging Nintendo afstappen van de Wii formule, nadat ze haast iedere maand het concept probeerden te veranderen. Voor de Wii U bleek het toen eigenlijk al te laat. Er waren teveel misstappen gedaan, wat zich uitte in enkele van de slechtste Nintendo reclames ooit. Het is belangrijk te weten wanneer het tijd is voor de volgende stap, ook als dat betekent dat de Switch niet 10 jaar meegaat (wat sowieso lang is voor een console).

Tegelijk: Het kán wel. Kijk naar de Game Boy. Tussen 1989 en 2001 nauwelijks van concept of formule veranderd. De Playstation is wel veranderd, maar iedere nieuwe versie is heel duidelijk een opvolger van hetzelfde concept (zie ook de naamgeving per systeem, waar ook weinig originaliteit voor nodig was). Zolang een systeem genoeg in zich heeft, overleefd het concept en de formule het wel, aangepast aan het tijdbeeld en de hedendaagse techniek.

Evolutie hoort erbij, maar ondanks alle versies is bijvoorbeeld de 3DS nog steeds een 3DS. Als dit met de Switch kan, is dat prima. Dan wordt de Switch 2 nagenoeg hetzelfde apparaat met een iets andere insteek en betere graphics. Ik koop niet graag vaak een nieuw systeem. Ook heb ik liever niet 10 varianten, zoals bij de 3DS. Zeker niet als die varianten dingen kunnen, die de voorgaande versies niet kunnen (zoals de New 3DS, die sommige games kan afspelen, maar de standaard 3DS niet).

Echter heb ik liever niet dat een eventuele opvolger van de Switch een soortgelijke toekomst heeft als de Wii U. Ondanks het succes van de Switch, moet Nintendo niet te veel naar hun succes handelen. De overstap van Super Nintendo naar N64 en van N64 naar Gamecube waren ook nogal een pijnlijke generatiesprong, financieel gezien.
Avatar
The Iron Ghoul | 24 januari 2019 17:54 | #285065
Reactie op post #285059 van Martijn
Ik ben fan van de Switch en natuurlijk ook Nintendo fan. Ik vindt het heel lekker om overal lekker snel een potje smash of Mario kart te doen en daarna de switch op een TV te klikken en meteen verdergaan.

Een ding dat ik wel wil voor de volgende Switch is dat het Switch functie van handheld naar tv makkelijker gaat. Het zou leuk zijn om een simpel kabeltje zoals een USB-C mee te nemen en die op elke TV te kunnen aansluiten zonder dat een Dock nodig is. Als dat dan ook nog het kabeltje is om de Switch op te laden is dan kan je echt overal en elk moment op een TV spelen

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.