Furukawa: "Nintendo overweegt momenteel geen Switch-opvolger of prijsverlaging" Nieuws | 25 januari 2019 15:48 | Auteur: Ricardo | Bron: The Sankei News

De Nintendo Switch blijft de focus van de Japanse gamegigant.

Gisteren berichtten we hoe de Nintendo Switch de bestverkochte console van 2018 bleek in Noord-Amerika. In lijn met het grote succes van het hybride apparaat komt Nintendo-president Shuntaro Furukawa met een uitspraak over Nintendo ambities in de nabije toekomst. In een interview met The Sankei News geeft Furukawa vooral te weten dat Nintendo de huidige koers voortzet. Gevraagd naar het huidige doel van twintig miljoen verkopen in het huidige fiscale jaar gaf hij het volgende antwoord:

"Het is een erg ambitieuze maar waardevolle prestatie. Daarom houden we vast aan dit doel. Nintendo Switch is onze voornaamste verkoopdoelstelling, en we overwegen momenteel geen opvolger of prijsverlaging."


Gezien het enorme succes van Nintendo's nieuwste console komt het niet als een verrassing dat Nintendo haar huidige strategie voortzet.
Next articleOnimusha: Warlords Previous articleSuda51 werkt aan aankondiging voor E3 2019, mogelijk No More...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 25 januari 2019 16:56 | #285088
Een opvolger zou ook echt geen goede zet zijn nu. Ik weet trouwens wel zeker dat ze er al naar aan het kijken zijn. Die ontwikkelingen gaan gewoon door weet je...

Dat ze er nog geen woord over reppen, is begrijpelijk, als je dat nieuws naar buiten brengt, dalen de verkopen ook meteen, want er komt een opvolger. Natuurlijk komt die er altijd, maar hoe eerder je dat nieuws naar buiten brengt, hoe gevaarlijker.

Voorlopig moeten ze zich gewoon lekker focussen op de games voor de Switch. Vanuit huize Nintendo vind ik het tot zover nog wat karig. Wat we hebben is wel prima kwaliteit, maar ook die games zijn binnen een maandje wel uitgespeeld. Nu ook Metroid Prime 4 weer minstens 3 jaar gaat duren (gokje) verwacht ik naast Pokemon Switch dit jaar echt niet veel nieuws van Nintendo naast misschien hier en daar weer wat ports.

Zal mij benieuwen wat 2019 nog in petto heeft.
Avatar
Fl@ppy | 25 januari 2019 21:04 | #285095
Ik gok dat er eind dit jaar pas een prijsverlaging komt met tevens een aankondiging voor de pro of lite versie van de switch.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.