Gerucht: Uitstel Metroid Prime 4 gevolg van experimentele ontwikkelingsmethode Nieuws | 26 januari 2019 10:09 | Auteur: Erik F. | Bron: Imran Khan (Game Informer)

Game Informer's Imran Khan meldt dat het uitstel van Metroid Prime 4 te wijten is aan het feit dat de game in verschillende landen ontwikkeld werd.

"Ik heb vernomen dat het grote probleem met het maken van Metroid Prime 4, het experimentele ad hoc ontwikkelingsproces was; verschillende delen werden in verschillende landen gemaakt." Khan voeg hier aan toe dat dit bij sommige ontwikkelaars voorspoedig liep, terwijl andere studio's grote problemen kenden.

Uiteindelijk besloot Nintendo dat het zo langer niet kon, en dat alles op één plek moest komen om het geheel te herzien. Een andere beweegreden voor deze beslissing kon Retro Studios zelf geweest zijn, schrijft de senior redacteur van Game Informer: "Retro Studios maakte, interessant genoeg, een pitch voor hun medewerking en stelde een demo samen die Nintendo waardeerde."

"Metroid Prime Trilogy allang af"
Khan sluit af met een andere interessante opmerking: volgens hem is Metroid Prime Trilogy allang af. "De eigenlijke aankondiging had afgelopen maand al moeten plaatsvinden", meldt hij in een tweet. De planning van Nintendo is met het uitstel van Prime 4 echter veranderd, waardoor dit nieuws vooralsnog uitblijft.

Het is ook niet bekend wanneer de remaster van de drie eerste Metroid Prime-delen uitkomt en of het überhaupt in ontwikkeling is voor de Nintendo Switch. Rond december gonsde het echter van de geruchten dat Metroid Prime Trilogy tijdens The Game Awards onthuld zou worden.

Gisteren werd bekend dat Nintendo na een lange radiostilte opnieuw begint aan de ontwikkeling van Metroid Prime 4 - ditmaal mét Retro Studios. Het is niet bekend wanneer de titel het levenslicht ziet.


Next articleBowser heeft het moeilijk in releasetrailer Mario & Luigi: Bowser's... Previous articleOnimusha: Warlords

Reacties van gebruikers

Avatar
Jerone | 26 januari 2019 10:35 | #285106
collapse
Broodje aap.

Ik zie het als een reporter die van het hete nieuws gebruik wil maken om zichzelf wat bekendheid te geven
Avatar
madhunter | 26 januari 2019 12:11 | #285107
Reactie op post #285106 van Jerone
collapse
Want jij hebt een direct lijntje met Nintendo en je weet meer?
Avatar
Erik F. | 26 januari 2019 12:26 | #285108
Reactie op post #285107 van madhunter
Ik snap wel waar hij wegkomt. Hij is vooralsnog de enige die het claimt: er is nog geen grote nieuwswebsite die zijn verhaal bevestigd.

Dat hoeft echter niet te berekenen dat het per definitie onjuist is. Ik denk bijvoorbeeld oprecht dat de Switch-versie van Metroid Prime Trilogy inderdaad al aangekondigd had moeten worden (er zijn gigantisch veel insiders die dat claimen), en dat dit enkel is uitgesteld vanwege de status van Metroid Prime 4.
Avatar
Jerone | 26 januari 2019 12:29 | #285110
Reactie op post #285107 van madhunter
collapse
De dag nadat het nieuws van Nintendo uit de lucht kwam vallen hebben in een keer allerlei reporters weer ‘inside info’. Hadden ze dit een dag eerder ‘gelekt’ dan had ik er wel in geloofd. Niemand, maar dan ook echt niemand heeft tot gister een woord gerept over Retro en Metroid. De ‘inside info’ ging alleen maar over hoe slecht het wel niet met Retro ging. Dat blijkt dus ook niet zo te zijn, dus vandaar mijn opmerking ‘broodje aap’. Het is heel makkelijk om dit soort dingen te verzinnen. Ik wil niet zeggen dat dat per definitie hier het geval is, maar ik vermoed het sterk.
Avatar
FalconPawnch | 26 januari 2019 13:38 | #285111
Reactie op post #285110 van Jerone
echt he... ze wachten misschien gewoon totdat het nieuws relevant is. Het is nu een booming topic, dus beter als je er nu ineens mee komt.
Avatar
Paul H. | 26 januari 2019 16:05 | #285112
Reactie op post #285110 van Jerone
collapse
Je kan het ook op een andere manier bekijken: we krijgen nieuws over de ontwikkeling van MP4 waarop de persoon getriggerd wordt om meer informatie te achterhalen via zijn eigen bronnen/netwerk/vrienden in de biz etc.

Dat duurt even om op een rijtje te zetten (en antwoord te krijgen) en zodoende komt dat een dag later naar boven.

Ik zeg niet dat het 100% zo gebeurt is, maar dat klinkt een stuk aannemelijker dan iemand die simpelweg probeert in te cashen op de hype om MP4 heen.
Avatar
FalconPawnch | 26 januari 2019 21:30 | #285114
Reactie op post #285112 van Paul H.
Toch is dat wel de onderliggende reden. Mensen doen dit niet voor niks.
Avatar
Demin | 27 januari 2019 00:44 | #285115
Reactie op post #285110 van Jerone
Voorop gesteld dat er tig lui zijn die dit soort 'inside sources' uit hun duim zuigen hoeft de timing niet per se verdacht te zijn:

Als iemand echt een bron bij Nintendo/Retro/waar dan ook heeft dan is het gewoon super riskant voor de bron om dingen te lekken die op dat moment topgeheim zijn. (Als in, word je gesnapt ben je je baan kwijt en kom je nergens meer aan de bak) Nadat het grote nieuws publiekelijk bekend is gemaakt zullen bronnen sneller geneigd zijn om relatief kleine toevoegingen te verklappen.

Leakers die in het verleden wel waar zijn gebleken hebben veelvuldig aangegeven bepaalde zaken achter te houden om hun bronnen te beschermen wanneer ze denken dat het hun bron kan beschadigen. Dus ook dat zou een reden kunnen zijn dat dit nu pas naar buiten komt.

Tenslotte heb je nog het scenario waarin deze insiders inderdaad van niets wisten tot Nintendo naar buiten kwam met de aankondiging maar wel contacten hebben bij Retro, NoA, etc. En vervolgens de info die ze nu naar buiten brengen ook nog maar net zelf weten.

Het feit dat deze kerel op een positie zit waar het inderdaad heel waarschijnlijk is dat hij echte contacten heeft, geeft zijn verhaal wat meer waarde maar het blijft uiteindelijk altijd afwachten met leaks.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Metroid Prime 4

Platform: Nintendo Switch
Genre: First Person Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo / Retro Studios
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Screenshots